Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Η αποτίμηση της αγωνιστικής

Η αποτίμηση της αγωνιστικής

arkadikos

arkadikos

Η 7η αγωνιστική δεν θα ολοκληρωθεί σήμερα (23/11), ελέω της αναβολής του αγώνα μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, εξαιτίας της ίωσης και της γαστρεντερίτιδας που ταλαιπώρησε τη μισή ομάδα των “ασπρόμαυρων”. Παρ’ όλα αυτά, η 7η “στροφή” της Α1 είχε πολύ “ψωμί”.

Οι αναμετρήσεις σε Πάτρα και Ρόδο, κατέδειξαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο, ότι τα πάντα είναι ανοιχτά ακόμα, για τις περισσότερες ομάδες. Ο Αρκαδικός με μια διαστημική εμφάνιση, που συνοδεύτηκε από ασύλληπτη επίδοση πίσω από τα 6.75μ. (14/19 τρίποντα) διέσυρε τον Απόλλωνα, μέσα στην Περιβόλα, με 76-56 και πήρε σημαντική ψυχολογική και βαθμολογική ανάσα. Από την άλλη, οι Πατρινοί βρίσκονται σε εξαιρετική δύσκολη θέση, πλέον, και θα πρέπει να υπερβάλλουν εαυτόν για να ανατρέψουν την κατάσταση και να σώσουν τη χρονιά. Έπονται αλλαγές στο ρόστερ, όπως αποκάλυψε ο Κώστας Μέξας.

Στα Δωδεκάνησα και τη Ρόδο, τώρα, το Λαύριο απέδειξε, για ακόμα μια φορά, πως είναι η καλύτερη ομάδα εκ των τριών νεοφώτιστων και έχει την ποιότητα να επεκτείνει την παραμονή της στα “μεγάλα σαλόνια”, επικρατώντας του Κολοσσού με 72-61.

Επιτέλους νίκη
schaftenaar-rethymno

Ύστερα από πέντε συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα, το Ρέθυμνο επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας, δύσκολα, των Τρικάλων, με 83-79, και θέλει να συνεχίσει αναλόγως προκειμένου για να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Ο Άρης ήταν επιβλητικός, υποδεχόμενος την Καβάλα και κατέκτησε το ροζ φύλλο με 68-50, επιδεικνύοντας τρομερή αμυντική αποτελεσματικότητα. Οι Καβαλιώτες βρίσκονται, για τα καλά, με την πλάτη στον τοίχο και ευελπιστούν ότι ο Στιβ Γιατζόγλου θα τους βγάλει από το αγωνιστικό τέλμα.

Χωρίς να ιδρώσουν
mavrokefalidis-aek

Η ΑΕΚ συνεχίζει την αήττητη πορεία της περνώντας με άνεση από την απαιτητική έδρα της Κηφισιάς (78-54) και η “Επιστροφή στην ελίτ“, βαίνει καλώς για την Ένωση. Τέλος, ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του κόντρα στον Κόροιβο, επικρατώντας εύκολα με 83-64.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…