Κεντρική Basket League Αγώνες Κολοσσός Ρόδου – Λαύριο 61-72

Κολοσσός Ρόδου – Λαύριο 61-72

lavrio1

lavrio

Ο Κολοσσός υποδέχτηκε στο “Βενετόκλειο” το Λαύριο για την 7η αγωνιστική της BASKET LEAGUE ΣΚΡΑΤΣ. Οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν σπουδαία νίκη με σκορ 61-72, με τους Κρουμπαλί (15π.) και Νίξον (15π.) να κάνουν τα πάντα εντός παρκέ. Πολύ σημαντικό στοιχείο της αναμέτρησης αποτελεί το πολύ κακό ποσοστό ευστοχίας των γηπεδούχων από την περιφέρεια ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 4/23 τρίποντα, δηλαδή με μόλις 17%.

Με την έναρξη του πρώτου ημιχρόνου οι δύο ομάδες εξουδετέρωσαν η μία την άλλη, με το τελικό σκορ της πρώτης περιόδου (13-12)  να είναι απόλυτα αντιπροσωπευτικό των όσων διαδραματίστηκαν εντός παρκέ. Οι γηπεδούχοι είχαν μεγαλύτερη πολυφωνία στην επίθεση, ενώ από πλευράς φιλοξενούμενων ο Νίξον ήταν το “βαρύ πυροβολικό” της ομάδας του προσπαθώντας να παρασύρει, όσο ήταν αυτό δυνατό, τους συμπαίκτες του.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με εύστοχο τρίποντο του Μανωλόπουλου για τον Κολοσσό, με τον Περράκη να απαντά ένα λεπτό αργότερα για λογαριασμό του Λαυρίου (16-15). Δύο λεπτά, όμως, μετά την έναρξη της περιόδου όλα σκοτείνιασαν λόγω τεχνικού προβλήματος στην ηλεκτροδότηση  του γηπέδου. Το ματς διεκόπη για περίπου 20 λεπτά.

Όταν ο φωτισμός αποκαταστάθηκε οι ισορροπίες  της αναμέτρησης δεν ήταν, πλέον, οι ίδιες. Το Λαύριο επανήλθε πιο αποφασισμένο από όσο ήταν στα πρώτα 12 λεπτά της αναμέτρησης. Ηγέτης των φιλοξενούμενων σε αυτό το διάστημα ήταν ο Σακελαρίου με 13 πόντους και το απόλυτο ευστοχίας στις προσπάθειες  του (2/2 διπ., 3/3 τριπ.). Όσον αφορά τους γηπεδούχους φάνηκαν αποσβολωμένοι από την αντίδραση του αντιπάλου και περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο καταφέρνοντας να μειώσουν από το -8 στο -6 με δίποντο του Μανωλόπουλου. Σκορ ημιχρόνου 30-36.

Στο δεύτερο ημίχρονο  το Λαύριο προσπάθησε να διαχειριστεί το πλεονέκτημα με το οποίο είχε μπει στα αποδυτήρια και τα κατάφερε μέχρι ενός σημείου, καθώς 2 λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου ήταν μπροστά με 39-48. Οι Ροδίτες  από την πλευρά τους δεν το έβαλαν κάτω  και με πρωτεργάτη τον Ντέιβις, που έπαιζε εξίσου καλά σε άμυνα και επίθεση, πέρασαν μπροστά με τρίποντο του Λαρεντζάκη λίγο πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (50-48).

Η τέταρτη και πιο σημαντική περίοδος ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να κονταροχτυπιούνται για το αποτέλεσμα. Το Λαύριο έδειχνε να έχει περισσότερη ενέργεια και 6 λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης ξεκίνησε δυναμική αντεπίθεση η οποία κατέληξε σε σπουδαία νίκη για τους ίδιους με τελικό σκορ 61-72.

Διαιτητές: Σχινάς – Μάνος – Παφύλης.
Τα δεκάλεπτα: 13-12, 30-36, 50-48, 61-72.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Λυκογιάννης): Λαρετζάκης 13 (1), Λίντεν 5 (1), Ρέλεφορντ 8, ΜακΓκι 10, Λιούις 2, Μπίλης, Οικονομόπουλος, Μανωλόπουλος 8 (2), Ντέιβις 13, Γεωργαλής , Αγγελάκος, Άχονεν 2.
ΛΑΥΡΙΟΣ (Σερέλης): Γιάνγκ 2, Κρουμπαλί 15 (1), Νίξον 15 (1), Γιαννακόπουλος 7 (2), Μπάρλος 7 (1), Τσίρος, Σακελαρίου 13 (3), Νικολακόπουλος, Περράκης 3 (1), Κακλαμανάκης, Μπέμπης, Έβανς 10 (2).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Κολλάρος
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (25/4)

Τα φώτα στο ΟΑΚΑ και τον Παναθηναϊκό Δύο παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό πρό…