Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 77-69 (vid)

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 77-69 (vid)

Πίτερς, Μπαρτσελόνα, Ολυμπιακός

Η Μπαρτσελόνα το 1-1, ο Ολυμπιακός το πάνω χέρι.

Ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό. Ο Ολυμπιακός πάλεψε για να κάνει το 2/2 στη Βαρκελώνη, αλλά το κακό πρώτο δεκάλεπτο, σε συνδυασμό με την κακή βραδιά που βρέθηκαν οι περιφερειακοί του, είχε ως αποτέλεσμα τη νίκη τής Μπαρτσελόνα με 77-69. Πλέον η σειρά είναι στο 1-1 κι οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να μετατρέψουν σε οχυρό το ΣΕΦ, για να μην χρειαστεί να επιστρέψουν στην Καταλονία και να πάνε απευθείας στο Βερολίνο.

Για δεύτερο ματς ο Ολυμπιακός κράτησε κάτω από τους 80 τους «μπλαουγκράνα», αλλά αυτή τη φορά η επίθεσή του δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Ο Πίτερς μπορεί να επέστρεψε στις σπουδαίες εμφανίσεις, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος, καθώς ο Κάνααν ντύθηκε… Πίτερς του πρώτου αγώνα. Οι δύο επιθετικοί πυλώνες δεν έχουν συνυπάρξει σε κανένα από τα δύο πρώτα ματς των πλέι οφ κι αυτό είναι ζητούμενο. Πάντως, είναι σημαντικό ότι ύστερα από καιρό ο Αμερικανός φόργουορντ βρήκε το… χέρι του.

Άργησε 10 λεπτά ο Ολυμπιακός

Η Μπαρτσελόνα έβγαλε σκληράδα, ο Ολυμπιακός φάνηκε να μένει στη νίκη τής Τρίτης, μπήκε χωρίς ενέργεια, παίρνοντας ό,τι του έδινε η αντίπαλη άμυνα και πριν το καταλάβει βρίσκονταν 13 πόντους πίσω. Το 27-14 ήταν κακό απ’ όποια πλευρά και αν το κοιτούσε κανείς. Πολλοί οι 27 πόντοι, λίγη η παραγωγικότητα, πλην Πίτερς κανείς δεν ήταν καλός στην επίθεση, με χειρότερο τον Ουόκαπ, ο οποίος πήρε περισσότερα σουτ απ’ ότι συνηθίζει. Για άλλο ένα ματς, δεύτερο στη σειρά, ο Σίκμα ήταν μια χαρά.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η είσοδος του ΜακΚίσικ άλλαξε κάπως τα δεδομένα. Ο Ολυμπιακός συμμαζεύτηκε, περιορίστηκε η δράση του Πάρκερ, η ομάδα τού Μπαρτζώκα πλησίασε στο σκορ, κάνοντας επιμέρους σκορ 16-23 και κλείνοντας το ημίχρονο με 43-37, αφήνοντας ανοιχτούς τους λογαριασμούς.

Το γύρισε ο Ολυμπιακός

Η τρίτη περίοδος είχε κόκκινη σφραγίδα. Οι Καταλανοί ξεκίνησαν με 5-0, αλλά ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις, ο Πίτερς ήταν εκεί, ο Ουόκαπ πέτυχε κάποιους πόντους, αλλά κυρίως λειτούργησε η άμυνα. Το σκορ στο δεκάλεπτο ήταν 17-20, οι «κόκκινοι» νίκησαν επιμέρους για δεύτερη συνεχόμενη περίοδο τους γηπεδούχους και μείωσαν σε 60-57. Πέρασαν δύο φορές μπροστά σε αυτό το διάστημα, αλλά στο τέλος της ημέρας το παιχνίδι ήταν στην κόψη τού ξυραφιού.

Ο Ολυμπιακός μείωσε σε 63-61, αλλά πριν το καταλάβει, από κακές επιλογές το σκορ έγινε 76-64 και το ματς χάθηκε. Οι διαιτητές χρέωναν το ένα φάουλ μετά το άλλο, οι φιλοξενούμενοι δέχθηκαν τρεις τεχνικές ποινές, από το ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου Κάνααν και Γκος είχαν τέσσερα φάουλ, οι γηπεδούχοι μάζευαν το ένα επιθετικό ριμπάουντ μετά το άλλο και κάπως έτσι η Μπαρτσελόνα έφτασε στη νίκη.

Έλειψε ο Παπανικολάου, πρέπει να ψάξουμε στα κιτάπια για να βρούμε πότε σούταρε ξανά 1/8 τρίποντα ο Ουόκαπ, ο Κάνααν δεν πέτυχε σουτ εντός πεδιάς και μαζί με τον Ουόκαπ είχαν 1/12 τρίποντα! Τα 19 λάθη ήταν πολλά, όσα και στο πρώτο ματς, κι αυτό είναι το πρώτο που πρέπει να διορθώσει ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ, για να κάνει το 2/2 και να περάσει στο φάιναλ φορ.

Τα δεκάλεπτα:27-14, 43-37, 60-57, 77-69.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Γκριμάου: «Βγήκαμε λυπημένοι και θυμωμένοι από το 4ο παιχνίδι»

Στην κρισιμότητα του Game 5 αναφέρθηκε ο Ρότζερ Γκριμάου. Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακός κοντρ…