Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 80-82 (vid)

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 80-82 (vid)

Ράιτ, Ολυμπιακός, Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός έχασε στην παράταση από ένα σφύριγμα (80-82).

Σ’ ένα από τα ομορφότερα παιχνίδια, που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στο ΣΕΦ, η Μπαρτσελόνα έκανε το δικό της μπρέικ στην παράταση (80-82), χάρη σε μια απόφαση του Ντιφαλά, ο οποίος σε νεκρό χρόνο έδωσε φάουλ στο σουτ για τρεις του Πάρκερ (από τον Πετρούσεφ) και στην ουσία αποφάσισε για τον νικητή.

Μια απόφαση που χωράει πολλή συζήτηση, καθώς σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης οι διαιτητές άφηναν τις επαφές και τα φάουλ (είναι χαρακτηριστικό ότι στην τέταρτη περίοδο οι γηπεδούχοι είχαν δύο κι οι φιλοξενούμενοι τρία) και στην τελευταία φάση αποφάσισαν να γίνουν πρωταγωνιστές, αποφασίζοντας για τον νικητή, με ένα καθαρά «non call» σφύριγμα.

Πετρούσεφ και Ράιτ

Η πεντάδα με την οποία ξεκίνησε (όπως και στα δύο προηγούμενα ματς) ο Μπαρτζώκας είχε προβλήματα αυτή τη φορά. Ο Πίτερς πέτυχε 5 γρήγορους πόντους, όμως ο Σίκμα δεν ήταν θετικός κι ο προπονητής του έβαλε στην πεντάδα τον Πετρούσεφ, ο οποίος άλλαξε την εικόνα τής ομάδας. Ο Ολυμπιακός άρχισε να ρολάρει κι ο Σέρβος έκλεισε το ημίχρονο με 11 πόντους και 3 ριμπάουντ, έχοντας 5/6 δίποντα και 1/2 βολές.

Με μόλις 2/10 τρίποντα ο Ολυμπιακός των 20 ριμπάουντ, των 10 ασίστ και των 4 κλεψιμάτων για 4 λάθη, έπρεπε να ψάξει λύσεις από το «κουτί». Ο Φαλ δεν ήταν τόσο καλός επιθετικά (2 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, μιλώντας πάντα για το πρώτο μισό τού αγώνα), αλλά ο Ράιτ κάτι χρωστούσε…

Ο… αόρατος στα δύο πρώτα παιχνίδια των πλέι οφ σμπαράλιασε την άμυνα των «μπλαουγκράνα». Σε λιγότερο από 9 λεπτά είχε 11 πόντους, με 3/5 δίποντα και 5/6 βολές, αλλά και 4 ριμπάουντ. Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός έφτασε στους 37 πόντους.

Βεβαίως, ήταν εξίσου αποδοτικός στο πίσω μέρος τού γηπέδου, κρατώντας στους 13 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο την «Μπάρτσα» και στους 32 συνολικά στο ημίχρονο, πολύ πιο κάτω από τα συνήθη νούμερά της.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν κι εκείνοι 20 ριμπάουντ, είχαν δύο παραπάνω ασίστ (12), αλλά και 7 λάθη, δίχως να έχουν κλέψει μπάλες από τους αντιπάλους τους. Το σκοράρισμά τους μοιρασμένο, με τον Βέσελι να έχει 6 πόντους και να είναι ο πρώτος σκόρερ τής παρέας τού Γκριμάου.

Το μπάσκετ θέλει και τύχη

Η τρίτη περίοδος ανήκε στην Μπαρτσελόνα. Τέλειωσε το δεύτερο δεκάλεπτο με τρίποντο του Κάλινιτς, με τρίποντο ξεκίνησε και το πρώτο του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Ολυμπιακός δεν είχε και την τύχη με το μέρος του σε αρκετές φάσεις, όπως για παράδειγμα το σουτ τού Πάρκερ, ο οποίος απλά πέταξε την μπάλα και με ταμπλό πέτυχε τρίποντο.

Με επιμέρους σκορ 14-25 οι Καταλανοί πήραν προβάδισμα και ψυχολογία, αλλά ο Ολυμπιακός είχε και πάλι την άμυνα ως εφαλτήριο για την ανατροπή. Έτρεξε σερί 6-16, βρέθηκε αγκαλιά με τη νίκη, αλλά ο Αμπρίνες έμεινε δύο φορές μόνος του (τη μία γλίστρησε ο Ράιτ) και με αντίστοιχα τρίποντα έφερε το ματς σε ισορροπία.

Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη σε νεκρό χρόνο, στην κανονική διάρκεια, αλλά το σουτ τού Γκος δεν βρήκε στόχο. Βεβαίως, αν θέλουμε να δούμε τη μεγάλη εικόνα, οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν ελεύθερα τρίποντα, τα οποία όμως δεν βρήκαν στόχο. Με 7/26 τρίποντα και το ότι έφτασε στην παράταση ήταν επιτυχία.

Ακόμα κι εκεί η τύχη δεν ήταν με το μέρος του. Την ώρα που όλα κρίνονταν κι ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά με 80-77, Γκος και Σατοράνσκι πήγαν στο τζάμπολ. Πήρε την μπάλα ο Αμερικανός, που όμως δεν κατόρθωσε να τη συγκρατήσει, με έναν σχεδόν μαγικό τρόπο έφτασε ξανά στα χέρια τού Σατοράνσκι, ο οποίος μπροστά στον Φαλ έφερε το ματς στα ίσα.

Στην τελευταία επίθεση ο Γκος αστόχησε, οι Καταλανοί πήραν επίθεση 3.9’’ κι ο Ντιφαλά, που σε όλο το ματς σφύριζε «Μπάρτσα» έδωσε τρεις βολές δώρο στον Πάρκερ για να υπογράψει με δύο εύστοχες τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 13-13, 37-32, 51-57, 71-71 (κ.α.), 80-82.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ματέο: «Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που δεν τα παρατάει, οι παίκτες έχουν χαρακτήρα μονομάχου»

Στην ιδιαιτερότητα του ματς με τον Ολυμπιακό, αναφέρθηκε ο Τσους Ματέο. Ο τεχνικός της Ρεά…