Κεντρική Elite League ΕΟΚ: Ακατάλληλοι, ανεπαρκείς, επικίνδυνοι

ΕΟΚ: Ακατάλληλοι, ανεπαρκείς, επικίνδυνοι

ΕΟΚ, Λιόλιος

Φανταστείτε να μην ήταν το κορυφαίο πρωτάθλημα της ΕΟΚ η Elite League…

Λοιδορούσαμε τους (τάχα μου) τεχνοκράτες τής ΕΟΚ, που άλλαξαν όνομα στην Α2. Δεν τους είχαμε μετρήσει σωστά… Δεν είχαμε υπολογίσει ότι θα της αλλάξουν τα φώτα. Γιατί η διοίκηση του Βαγγέλη Λιόλιου κατάφερε το ακατόρθωτο: Να μην ξέρει κανείς με ποιον θα παίξει στα πλέι οφ.

Αναφερόμαστε στην κορυφαία κατηγορία τής ΕΟΚ. Αν αυτά γίνονται στην (τάχα μου) Elite League σκεφτείτε τι γίνεται παρακάτω. Αλλά ξέχασα. Εμείς (η αφεντιά μου) είμαστε εμπαθείς και τοξικοί. Διαβάστε τι έγραψε ο εξαιρετικός συνάδελφος Γιάννης Ψαράκης, στον λογαριασμό του στο «Χ». Συνυπογράφω:

«Μία παγκόσμια πρωτοτυπία πέτυχε φέτος η ΕΟΚ, αφού ολοκληρώθηκαν τα πλέι-οφ της Α2 αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποια θα είναι τα ζευγάρια του Final-4, μια και η ατελής προκήρυξη τυγχάνει διαφορετικών ερμηνειών, με αποτέλεσμα να τσακώνονται στα social media παράγοντες ομάδων.

Στο Final-4 προκρίθηκαν ο 1ος της κανονικής περιόδου (Πανιώνιος), ο 3ος (Μίλωνας), ο 5ος (Ηρακλής, που απέκλεισε την 4η Μεγαρίδα) και ο 7ος (Ερμής Σχηματαρίου, ο οποίος απέκλεισε τη 2η της κανονικής περιόδου, Ελευθερούπολη).

ΕΟΚ, προκήρυξη

Η προκήρυξη, λοιπόν, κάνει λόγο για ζευγάρια F4: 1ος-2ος και 3ος-4ος. Δηλαδή με βάση αυτή ο Πανιώνιος θα παίξει με τον (7ο) Ερμή, που απέκλεισε τη 2η Ελευθερούπολη. Άρα ο Ερμής θα έχει δύο ευκαιρίες ανόδου στην Α1, καθώς αν χάσει από τον Πανιώνιο θα παίξει με τον νικητή τού Μίλων – Ηρακλής, για το 2ο εισιτήριο ανόδου!

Όλα τα παραπάνω αποτυπώθηκαν και σε bracket που δημοσιεύθηκε στο site της ΕΟΚ και στα social media της, αλλά πλέον έχει.. διαγραφεί! Στην 1η σελίδα του site της… Elite League (το όνομα τους μάρανε) υπάρχει banner που παραπέμπει στα bracket των πλέι-οφ και πλέι-άουτ, αλλά είναι «dead link». Δεν παραπέμπει, πλέον, πουθενά!

ΕΟΚ, bracket

Η απαράδεκτη ΕΟΚ

Στον Πανιώνιο, μέσω του COO της ομάδας Τάκη Τριαντόπουλου, υποστηρίζουν ότι πρέπει να τηρηθεί η προκήρυξη και να παίξουν με τον (πιο βατό) Ερμή. Μίλωνας και Ηρακλής ζητάνε reseeding, αφού θεωρούν ότι είναι παράλογο ο 7ος Ερμής να έχει δύο ευκαιρίες ανόδου στην Α2, άρα να παίξουν Πανιώνιος – Μίλωνας για την άνοδο και ο ηττημένος να παίξει με τον νικητή του Ηρακλής – Ερμής για το 2ο εισιτήριο ανόδου.

Εδώ και μια εβδομάδα στα social media γίνεται το… σώσε. Παράγοντες των ομάδων ερμηνεύουν όπως θέλουν την προκήρυξη, που δεν είχε προβλέψει πρόκριση (π.χ. του 7ου) και αν πάρει θέση -έστω εκ των υστέρων- η απαράδεκτη Ομοσπονδία οι μισοί θα γκρινιάζουν για κακή ερμηνεία/ κακή διατύπωση/ κακή απόφαση, με αποτέλεσμα να τινάζεται στον αέρα ένα ολόκληρο πρωτάθλημα. Το υποτίθεται 2ο καλύτερο εθνικό πρωτάθλημα».

Αυτά έγραψε ο Γιάννης Ψαράκης και μπράβο του. Όχι πείτε μου, αν οι τύποι δεν ήταν τεχνοκράτες, τι χειρότερο θα είχαν κάνει; Καταλαβαίνω ότι ο πρόεδρος δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με τα καθημερινά, καθώς… φουσκώνει μπαλόνια (εκείνα τα γήπεδα, που έταξε), αλλά οι υπόλοιποι στην ΕΟΚ μια προκήρυξη δεν ξέρουν να γράψουν; Δεν ξέρουν, δεν τρέχει τίποτα. Γιατί δεν ρωτούν.

Ας έπαιρναν τηλέφωνο τον Παναγιώτη Φασούλα, να στείλει δύο παλικάρια από τον συνδυασμό του να τους βοηθήσουν. Δεν είναι ντροπή. Άλλωστε ο Λιόλιος ήταν και είναι φανατικά υπέρ της ενότητας. Ας ζητήσει βοήθεια. Αν όχι του τηλεφώνου (στον Φασούλα), ας πάρει τη βοήθεια του κοινού…

Αντί επιλόγου: «Κοκκινήσαμε» τον Βαγγέλη Λιόλιο στη φωτογραφία, αφού δεν κοκκινίζει από ντροπη…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Το… σιμουλτανέ τού Μπαρτζώκα

Η πιο δύσκολη… κίνηση στο σκάκι τού Μπαρτζώκα. Ειλικρινά δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση το…