Κεντρική Basket League ΑΕΚ Η επιστροφή στην ελίτ

Η επιστροφή στην ελίτ

mavroeidis katsivelis aek

mavroeidis-katsivelis-aek

Η ΑΕΚ ανεβαίνει επίπεδο κάτι που καταδεικνύεται τόσο μέσω των αποτελεσμάτων της, όσο και δια της μεταγραφικής της δραστηριότητας. Χθες, όχι απλά δεν δυσκολεύτηκε αλλά ισοπέδωσε την Κηφισιά, μέσα στο Ζηρίνειο, αυξάνοντας το αήττητο στα 7 παιχνίδια, παρά τον λαβωμένο Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος αγωνίστηκε με προστατευτική μάσκα, αλλά κατάφερε να “γράψει” 12 πόντους.

Ο Μίλαν Μιλόσεβιτς πρωτοστάτησε και “καθάρισε την μπουγάδα”, σημειώνοντας 20 πόντους (3/5 διπ.-3/6 τρ.-5/5 βολές) και κατεβάζοντας 10 ριμπάουντ, ενώ συνεισέφερε σημαντικά τόσο ο Μαλίκ Χέρστον (13π.) όσο και ο, πρώην Κηφισιώτης, Δημήτρης Μαυροειδής (8π.-4ρ.-1ασ.-2κοψ.). Πλέον, το επόμενο “στοίχημα” της Ένωσης είναι να καταφέρει να “λυγίσει” και κάποιον εκ των δύο “αιωνίων” και να πραγματοποιήσει μακρά πορεία στο Γιούροκαπ, ώστε να αποστείλει το πιο ηχηρό μήνυμα της επιστροφής της στην ελίτ και του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

hairston-mavrokefalidis

Αυτά μπορεί να επιτευχθούν με την προσθήκη του Ντι Τζέι Κούπερ αλλά και του Μάλκολμ Άρμστεντ. Ειδικά ο πρώτος, αποτελεί αυτό ακριβώς που έλειπε από την περιφερειακή γραμμή της ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα, ο οποίος προσθέτει στη μηχανή του ένα πολύτιμο γρανάζι. Ο Αμερικανός γκαρντ μπορεί να είναι μικρός στο “δέμας” αλλά αποτελεί έναν πολυσχιδή παίκτη, ικανό σκόρερ με τρομερές δημιουργικές ικανότητες. Οι μέσοι όροι του τα λένε όλα, καθώς έχει 14.3 πόντους, 5.7 ριμπάουντ, 10.6 ασίστ και 1.9 κλεψίματα σε 15 παιχνίδια (VTB League και Γιούροκαπ) με την, μέχρι πρότινος, ομάδα του Κράσνι Οκτιάμπρ.

cooper

Η Ένωση έχει χτίσει ένα εξαιρετικό σύνολο με πληθώρα ποιοτικών επιλογών σε όλες τις θέσεις. Οι εμφανίσεις της είναι άκρως πειστικές, τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Ευρώπη και φαντάζει δεδομένο ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι σε θέση να μπει “σφήνα” μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…