Κεντρική Basket League Αγώνες Απόλλων Π. – Αρκαδικός 56-76

Απόλλων Π. – Αρκαδικός 56-76

ireland arkadikos apollon

ireland-arkadikos-apollon

Ο Αρκαδικός ήταν καθηλωτικός μέσα στην Πάτρα και κατάφερε να περάσει θριαμβευτικά από την “Περιβόλα“, διαλύοντας τον Απόλλωνα Πάτρας, με 76-56. Οι Αρκάδες πήραν, έτσι, βαθμολογική και ψυχολογική “ανάσα”, βυθίζοντας παράλληλα τους Πατρινούς ακόμη περισσότερο, η θέση των οποίων -όσον αφορά την υπόθεση της παραμονής- δυσχεραίνει, περαιτέρω.

Οι γηπεδούχοι δεν προηγήθηκαν -ούτε καν ισοφάρισαν- σε κανένα σημείο της αναμέτρησης, ενώ η διαφορά δεν έπεσε σε μονοψήφιο νούμερο μετά το 11ο λεπτό, απόρροια της δυστοκίας αλλά και της τρομερής ημέρας, που βρέθηκαν οι Αρκάδες, που ανέβασαν τη διαφορά μέχρι και τους 22 πόντους.

Ο Άντονι Άιρλαντ αποτέλεσε το “πρώτο βιολί” των φιλοξενούμενων, με 18 πόντους, και ο Φώτης Λαμπρόπουλος ακολούθησε με 13. Εκ του συγκροτήματος του Κώστα Μέξα, ξεχώρισαν οι Δημήτρης Βεργίνης και Μάρτιν Πάλμπλαντ, με 14 και 11 πόντους, αντίστοιχα.

Ορεξάτος και ιδιαιτέρως εύστοχος ο Αρκαδικός από την αρχή του αγώνα, καταφέρνοντας να χτίσει διαφορά 9 πόντων (8-17) μέσα στα πρώτα έξι λεπτά. Βρήκε σκορ από πολλούς παίκτες, έπαιξε καλή άμυνα και επωφελήθηκε την δυστοκία των γηπεδούχων. Η ψαλίδα άνοιξε μέχρι και το +10 (10-20 στο 8:30), μετά από τρίποντο του Λαμπρόπουλου, ενώ η εναρκτήρια περίοδος, έκλεισε με το σκορ στο 13-22.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ανήκε ολοκληρωτικά στους φιλοξενούμενους. Ο Αθανασούλας μείωσε στους 7 (15-22 στο 11′), μεν, αλλά ακολούθησε αρκαδική καταιγίδα! Οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη έτρεξαν επιμέρους 15-2, σημειώνοντας πέντε σερί τρίποντα, δια χειρός Άιρλαντ (2), Καλλινικίδη, Νουούτινεν και Βαν Όοστρουμ, για να ξεφύγουν με 20 πόντους (17-37 στο 16′)! Οι Πατρινοί έμοιαζαν ανήμποροι να αντιδράσουν, υποπίπτοντας στο ένα λάθος μετά το άλλο ενώ η επιθετική τους αποτελεσματικότητα ήταν πολύ κακή.

Βεγίνης, Γουντς και Ντάνκαν έριξαν τη διαφορά στους 13 πόντους (24-37 στο 18′) αλλά δεν κατάφεραν κάτι παραπάνω, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 39-25, υπέρ του Αρκαδικού, ο οποίος σούταρε με το εκπληκτικό 75% στα τρίποντα, ήτοι 9/12.

Η εικόνα δεν διαφοροποιήθηκε στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Αρκαδικός ήλεγχε απόλυτα την αναμέτρηση, είχε την ψυχολογία και συνέχιζε να βλέπει το καλάθι φαρδύτερο, με αποτέλεσμα να εκτοξεύσει τη διαφορά στο +22 (31-53 στο 26′). Ο Απόλλωνας εκτός από τον αντίπαλο του, έπρεπε να νικήσει και τον κακό του εαυτό, καθώς τα επίπεδα ευστοχίας εξακολουθούσαν να είναι χαμηλά και δεν κατάφερε τίποτα περισσότερο από το να μειώσει στο -18 (38-56).

Η τελευταία περίοδος απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα με τον Απόλλωνα να μην καταφέρνει να πλησιάσει περισσότερο από τους 14 πόντους (45-59 στο 33′).

Διαιτητές: Αναστόπουλος – Σώμος – Τσώνος.
Τα δεκάλεπτα: 13-22, 25-39, 38-56, 56-76.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Μέξας): Βεργίνης 14 (1), Πάλμπλαντ 11 (2), Ντάνκαν 5, Μέιερ 6, Γουντς 6, Αργυρόπουλος 2, Μαστρογιαννόπουλος, Αθανασούλας 4, Τσουπ, Κουζέλογλου 8 (1), Πέρι.
ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Καστρίτης): Λαμπρόπουλος 13 (2), Βαν Όοστρουμ 8 (2), Στεφανίδης 7 (1), Μπράουν 6 (2), Νουούτινεν 11 (3), Άιρλαντ 18 (3), Καραμαλέγκος, Καββαδάς 10, Κοψαύτης, Κωνσταντίνου, Καλλινικίδης 3 (1), Τζουγκαράκης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Εκτός και ο Λεσόρ

Εκτός και ο Λεσόρ με Περιστέρι. Ο Ματίας Λεσόρ έμεινε τελευταία στιγμή εκτός από τον αγώνα…