Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Ολυμπιακός: Νέο ατομικό ρεκόρ για τον Πίτερς

Ολυμπιακός: Νέο ατομικό ρεκόρ για τον Πίτερς

Πίτερς, Ολυμπιακός, Μπάγερν

15ος κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του Ολυμπιακού ο Πίτερς.

Το βασικό τεσσάρι των Πειραιωτών, σημείωσε δέκα πόντους στο νικηφόρο ματς με το Περιστέρι (91-83) κι ανέβηκε στην κορυφαία 15αδα των σκόρερ του συλλόγου στη Stoiximan Basket League.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

Xx Ο Αμερικανός φόργουορντ που διανύει τη δεύτερη σεζόν του στην Ελλάδα, είναι με διαφορά ο κορυφαίος σκόρερ του Ολυμπιακού στο φετινό Πρωτάθλημα έχοντας 323 πόντους έναντι των 215 του Αϊζάια Κάνααν. Μέσα από το χθεσινό παιχνίδι έσπασε το «φράγμα» των 600 πόντων στη Stoiximan Basket League και μπήκε στη 15άδα της ιστορικής λίστας του Ολυμπιακού αφού έφτασε τους 602 και ξεπέρασε τον Άντρια Ζίζιτς που είχε 599 στη διετία 2005-07.

Ο Πίτερς μέσα από την 53η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League, έγινε ο 37ος συνολικά παίκτης του Ολυμπιακού και ο 15ος ξένος του που έφτασε τους 600+.

Με τη μοναδική βολή που εκτέλεσε εξάλλου, ο Αμερικανός φόργουορντ έφτασε τις 100 προσπάθειες από τη γραμμή του φάουλ απ’ όπου σουτάρει στη Stoiximan Basket League με το εντυπωσιακό 93% (93/100).

Ο Μπαρτζώκας 11ος σε αγώνες στην ιστορία της Α’ Εθνικής

Έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των προσωπικών του επιτευγμάτων στη σεζόν που εξελίσσεται, πρόσθεσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο προπονητής του Ολυμπιακού έφτασε τα 332 παιχνίδια στους πάγκους της κατηγορίας και είναι πλέον 11ος στη λίστα της Α’ Εθνικής (από το 1963-62). Για να συμβεί αυτό ξεπέρασε τον Βαγγέλη Νικητόπουλο και πλέον βάζει πλώρη για τη 10άδα αφού ο αείμνηστος Κώστας Μουρούζης απέχει μόνο πέντε αγώνες (337).

Ακόμη σε ατομικό επίπεδο…

*Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης έφτασε την περασμένη εβδομάδα και ξεπέρασε χθες τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο για να μπει στη 10άδα των εύστοχων τριπόντων του Ολυμπιακού στη Stoiximan Basket League. Είχε ένα κόντρα στο Περιστέρι bwin (1/5), έφτασε τα 141 και ξεπέρασε τον επί μία επταετία (2005-12) παίκτη των «ερυθρόλευκων».

*Ο Τόμας Ουόκαπ «σκαρφάλωσε» μία θέση στη λίστα των κορυφαίων πασέρ του Ολυμπιακού και είναι πλέον 9ος. Με τις έξι ασίστ που μοίρασε χθες, έφτασε τις 384 και ξεπέρασε τον Γιώργο Πρίντεζη που είχε 383.

*Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος ήταν, βάσει του ranking (24), ο κορυφαίος του Ολυμπιακού και μάλιστα έφτασε έναν πόντο μακριά από το ρεκόρ καριέρας του στη Stoiximan Basket League. Είχε 19, τους περισσότερους στο φετινό Πρωτάθλημα αφού είχε σε τέσσερα παιχνίδια της κανονικής περιόδου από 16, μένοντας έναν πόντο μακριά από την καλύτερη επίδοση του στην κατηγορία. Είχε 20 πόντους στο εκτός έδρας παιχνίδι της 20ής αγωνιστικής με τον Πανιώνιο.

*Ο Μουσταφά Φαλ έκανε την 71η εμφάνιση του στο ελληνικό Πρωτάθλημα και «έφτασε» στην 7η θέση της λίστας των ξένων του Ολυμπιακού τους Άντρια Ζίζιτς, Ζάρκο Πάσπαλι και Τζόνι Ρότζερς.

Ο Γάλλος σέντερ μπήκε μαζί με τον Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος στη λίστα των ξένων παικτών του Ολυμπιακού που έφτασαν τις 150+ ασίστ στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Αυτή απαριθμεί πλέον επτά μέλη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Μακάμπι: Ανακοίνωση για την είσοδο του κόσμου στο γήπεδο

Παρουσία φιλάθλων της θα υποδεχθεί η Μακάμπι τον Παναθηναϊκό στο Βελιγράδι. Με τουλάχιστον…