Κεντρική NBA Η επιστροφή του Πάρκερ και η κυριαρχία των ψηλών των Σπερς (vids)
NBA

Η επιστροφή του Πάρκερ και η κυριαρχία των ψηλών των Σπερς (vids)

tony parker spurs

Έπειτα από 6 μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης, ο Τόνι Πάρκερ φόρεσε ξανά τα snickers του και επανήλθε στα παρκέ του NBA! Ο Γάλλος θρύλος ξεκίνησε βασικός στη νίκη των Σαν Αντόνιο Σπερς επί των Ντάλας Μάβερικς με 115-108, σκοράροντας 6 πόντους και μοιράζοντας 4 ασίστ σε 14 λεπτά συμμετοχής!

Το πρώτο φετινό καλάθι του Πάρκερ

Το στοιχείο που ξεχώρισε από πλευράς Σαν Αντόνιο, όμως, ήταν η απόλυτα κυριαρχική παρουσία του διδύμου ψηλών της ομάδας. Ο Πάου Γκασόλ κι ο ΛαΜάρκους Όλντριτζ έβαλαν στα καλάθια τους αδύναμους, αμυντικά, Μάβερικς, εκθέτοντας την ανεπάρκειά των Μαβς στην προστασία του “ζωγραφιστού” αλλά και στο rim-protection.

Ειδικότερα, ο Όλντριτζ σταμάτησε στους 33 πόντους με 13/19 δίποντα και 7/7 βολές ενώ μάζεψε 10 ριμπάουντ, μοίρασε 3 ασίστ κι έκανε αισθητή την παρουσία του και στην άμυνα (2 κλεψίματα, 3 τάπες). Ήταν άριστος στην εκμετάλλευση των μις-ματς, σουτάροντας πάνω από τους κοντύτερους παίκτες, γύριζε την μπάλα όταν ερχόταν νταμπλ-τιμ ενώ κυριάρχησε και στο πικ-εν-ποπ με σουτ από μέση απόσταση.

Από την άλλη, ο Γκασόλ σταμάτησε στους 25 πόντους, μαζί με 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ ενώ σούταρε και 3/4 τρίποντα. Ο ρόλος του ήταν λίγο πιο “περιφερειακός”, συγκριτικά με αυτόν του Όλντριτζ αλλά δεν έλειψαν οι κερδισμένες “μάχες” κάτω από το καλάθι.

Τα highlights των Όλντριτζ και Γκασόλ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Αβέβαιο το μέλλον του Ντάρβιν Χαμ στους Λέικερς

Πιθανό να ντραφτάρουν τον Μπρόνι Τζέιμς οι Λέικερς Η χρονιά για τους Λος Άντζελες Λέικερς …