Κεντρική NBA Ο Στεφ Κάρι ευστόχησε στο πιο μακρινό σουτ της σεζόν! (vid)
NBA

Ο Στεφ Κάρι ευστόχησε στο πιο μακρινό σουτ της σεζόν! (vid)

Κάρι

Ο Στεφ Κάρι δεν είναι μόνο ο κορυφαίος σουτέρ όλων των εποχών κι ο παίκτης που οδήγησε σε μια ολόκληρη μπασκετική “επανάσταση” με το ρηξικέλευθο στυλ παιχνιδιού του. Είναι κι αυτός που ευστοχεί με τη μεγαλύτερη συχνότητα σε σουτ από εκνευριστικά μακρινές αποστάσεις, με τον αστέρα των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς να ξανακάνει το “θαύμα” του στο χθεσινό παιχνίδι εναντίον των Σαν Αντόνιο Σπερς.

Συγκεκριμένα, απέμεναν 1.8” πριν από τη λήξη της 1ης περιόδου, με τον Σον Λίβινγκστον να επαναφέρει την μπάλα έπειτα από το καλάθι του Ρούντι Γκέι. Η μπάλα έφθασε στον Κάρι κι αυτός απέδειξε ότι είναι επικίνδυνος από κάθε πιθανό σημείο του παρκέ, ευστοχώντας με ταμπλό από τη γραμμή του τριπόντου. Την απέναντι γραμμή του τριπόντου…

Δείτε το απίθανο σουτ του Στεφ Κάρι

https://twitter.com/espn/status/1107805124372643841

“Μπορεί να έχω παραισθήσεις αλλά κάθε φορά που σουτάρω, νιώθω ότι η μπάλα θα πάει μέσα. Ξέρεις κατευθείαν αν υπάρχει ελπίδα να μπει η μπάλα στο καλάθι. Στο συγκεκριμένο σουτ, ένιωσα εξαιρετικά”, τόνισε ο Κάρι μετά το τέλος του αγώνα.

Ο Κάρι, βέβαια, τόνισε: “Αυτός ήταν ένας cool τρόπος για να τελειώσουμε την 1η περίοδο αλλά εύχομαι να είχαμε πάρει και τη νίκη”. Οι Γουόριορς ηττήθηκαν από τους Σπερς με 111-105 κι ο 31χρονος σούπερ-σταρ ολοκλήρωσε τον αγώνα με 25 πόντους (6/18 τρίποντα), 7 ριμπάουντ κι 8 ασίστ σε 37 λεπτά συμμετοχής.

Το συγκεκριμένο σουτ ήταν το πιο μακρινό που έχει σημειωθεί τη φετινή σεζόν, σύμφωνα με την υπηρεσία στατιστικής και πληροφοριών του ESPN. Επίσης, είναι το μακρύτερο σουτ που έχει πετύχει ο Κάρι στην καριέρα του, όσον αφορά τους αγώνες της κανονικής περιόδου αλλά και το 2ο πιο μακρινό γενικά, μετά από την παρακάτω “βόμβα” στα πλέι-οφ του 2015 κόντρα στο Μέμφις.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κάρι έχει σκοράρει 4 φορές από απόσταση άνω των 15 μέτρων στην καριέρα του, με τον Ζακ Ράντολφ να είναι ο μόνος έτερος παίκτης τα τελευταία 20 χρόνια που έχει επαναλάβει το εν λόγω κατόρθωμα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…