Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Αντετοκούνμπο για Εθνική: “Κάτι μοναδικό! Παίζεις για την πατρίδα σου, την οικογένειά σου, τους φίλους σου”

Αντετοκούνμπο για Εθνική: “Κάτι μοναδικό! Παίζεις για την πατρίδα σου, την οικογένειά σου, τους φίλους σου”

ellada israel 1

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο φρόντισε να αφήσει το στίγμα του στο παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας με το Ισραήλ στα Δύο Αοράκια. Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού έσβησε… τα φώτα στους αντιπάλους του, κάρφωσε ουκ ολίγες φορές στο καλάθι των Ισραηλινών και συνδύασε άψογα την ουσία με το θέαμα.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο 25χρονος άσος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA, όπου περιέγραψε το συναίσθημα του να αγωνίζεται με το εθνόσημο στο στήθος κι αναφέρθηκε στον κόσμο που γέμισε τα Δύο Αοράκια.

“Τα προκριματικά φέρνουν την εθνική ομάδα πιο κοντά στον κόσμο. Είναι πολύ όμορφο για τους φιλάθλους σε όλη τη χώρα, που δεν έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν για να δουν την Εθνική να αγωνίζεται. Είναι σαν να έχουμε Ευρωμπάσκετ σε κάθε χώρα. Είναι φοβερό”, δήλωσε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο.

Για την παρουσία του στη “γαλανόλευκη”: “Είναι κάτι μοναδικό, μεγάλη υπερηφάνεια. Αυτό είναι το συναίσθημα. Παίζεις για την πατρίδα σου, την οικογένειά σου, τους φίλους σου. Παίζεις για όλους. Φυσικά, θα θέλαμε να έχουμε όλους τους παίκτες μαζί μας, αλλά την ίδια ώρα είδαμε κάποια καινούρια πρόσωπα, τα οποία ελπίζω να ξαναδώ την επόμενη φορά”.

Για τον αδερφό του, Γιάννη, και το εάν θεωρεί πως ότι θα μπορέσει να παίξει στα “παράθυρα” το καλοκαίρι, δήλωσε: “Θεωρητικά ναι, αλλά αυτό που μετράει είναι να μείνει υγιής μέχρι τότε”.

Τέλος, για το νέο σύστημα διεξαγωγής δήλωσε: “Είναι σαν το ποδόσφαιρο. Αντί να παίζουμε μόνο τα καλοκαίρια, έχουμε την ευκαιρία να αγωνιζόμαστε μπροστά στους φιλάθλους μας καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Πλέον, η Εθνική δεν είναι μια ομάδα του καλοκαιριού. Ο κόσμος περιμένει την Εθνική ώστε να την δει και περιμένει το επόμενο παιχνίδι της, επειδή πλέον αποτελεί μέρος της χειμωνιάτικης ζωής μας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…