Κεντρική NBA Η απίστευτη ανατροπή 28 πόντων των Μπρούκλιν Νετς (vid)
NBA

Η απίστευτη ανατροπή 28 πόντων των Μπρούκλιν Νετς (vid)

dangelo russell nets

Με ηγέτη τον επικό, Ντι’Άντζελο Ράσελ, οι Μπρούκλιν Νετς πέτυχαν μια από τις κορυφαίες ανατροπές όλων των εποχών και νίκησαν τους Κινγκς μέσα στο Σακραμέντο με 123-121! Σε ένα σημείο που φαινόταν απολύτως απελπιστικό και μέσα από έναν “κυκεώνα” αλλαγών τακτικής, οι φιλοξενούμενοι αναγεννήθηκαν από τις “στάχτες” τους κι έγραψαν ιστορία με τον πιο απροσδόκητο τρόπο!

Συγκεκριμένα, οι Νετς βρέθηκαν να χάνουν ακόμη και με 28 πόντους στα τέλη της 3ης περιόδου (102-74) ενώ, εισήλθαν στην 4η περίοδο με 25 πόντους στο “κεφάλι” τους. Παρ’όλα αυτά, έγιναν μόλις η 4η ομάδα που ανατρέπει οριστικά παιχνίδι 25 πόντων στο τελευταίο δωδεκάλεπτο από τη σεζόν 1954-55 έως και σήμερα, δηλαδή από τότε που καθιερώθηκε το ρολόι των 24 δευτερολέπτων στο NBA! Συνολικά, 3.028 ομάδες έχουν βρεθεί στη θέση αυτή και το Μπρούκλιν έγινε μονάχα η 4η που κατορθώνει να φύγει από το παρκέ με τη νίκη.

Όσον αφορά τον Ράσελ, ο ηγέτης των Νετς πραγματοποίησε το ματς της ζωής του, σημειώνοντας νέο ρεκόρ καριέρας με 44 πόντους (11/18 δίποντα, 6/15 τρίποντα, 4/6 βολές). Το πιο απίθανο γεγονός, βέβαια, είναι το ότι πέτυχε 27 πόντους με 10/15 σουτ στην 4η περίοδο (!), όντας ο απόλυτος στυλοβάτης της ανατροπής!

Οι 27 πόντοι 4ης περιόδου αποτελούν ρεκόρ για το φετινό NBA, με τον Ράσελ να “διαλύει” την αντίπαλη άμυνα χάρη σε απανωτές “βόμβες” 3 πόντων και σε συνεχόμενα drives προς το καλάθι από την αριστερή πλευρά. Σε κάποια φάση του τελευταίου δωδεκαλέπτου, μάλιστα, πέτυχε 16 συνεχόμενους πόντους, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι είναι έτοιμος να επωμιστεί το βάρος του ηγέτη και “φλερτάροντας” με την ταμπέλα του σταρ.

Τα highlights του Ντι’Άντζελο Ράσελ

Η πεντάδα με Ράσελ-Γκράχαμ-Κούρουκς-Ντάντλεϊ-Χόλις Τζέφερσον οδήγησε τους Νετς στο απόλυτο “θαύμα”, ένα ultra small-ball σχήμα που δημιούργησε άπειρους μπελάδες στους Κινγκς. Την οριστική υπογραφή του αγώνα έμελλε να βάλει ο Χόλις-Τζέφερσον, ο οποίος πέτυχε το νικητήριο καλάθι με 0.8” για το φινάλε, σε μια φάση όπου αναγκάστηκε να πάρει μόνος του, καθώς ο Ράσελ ήταν κλεισμένος!

Το game-winner του Χόλις-Τζέφερσον

Με αυτή την τεράστια νίκη, το ρεκόρ των Νετς βελτιώθηκε στο 37-36. Η ομάδα του Κένι Άτκινσον φιγουράρει στην 7η θέση της Ανατολής, μόλις μισή νίκη πίσω από το Ντιτρόιτ και 3 νίκες πάνω από την 9η θέση με μόλις 9 παιχνίδια να απομένουν για το τέλος της κανονικής περιόδου. Η χθεσινή νίκη, μάλιστα, είναι διπλής σημασίας, με δεδομένο ότι το πρόγραμμα του Μπρούκλιν φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο μέχρι το τέλος κι οι νίκες ίσως αποδειχθούν δυσεύρετες (εκτός έδρας με Μιλγουόκι, Φιλαδέλφια, Πόρτλαντ, Ιντιάνα, εντός έδρας με Ράπτορς και Σέλτικς, μεταξύ άλλων).

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Στους Καβαλίερς με συμβόλαιο 10 ημερών ο Μάρκους Μόρις

Στους Καβαλίερς  ο Μόρις. Το Κλίβελαντ έχει τρεις βασικούς στα… πιτς, λόγω τραυματισμών κα…