Κεντρική NBA Τα highlights του Αντετοκούνμπο κόντρα στους “κέλτες” (vid)
NBA

Τα highlights του Αντετοκούνμπο κόντρα στους “κέλτες” (vid)

giannis antetokounmpo bucks 5

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν κατάφερε να πιάσει “αστρονομικά” νούμερα για 5ο σερί ματς αλλά απέδειξε ότι αξίζει και με τη βούλα να κατέχει τον τίτλο του σούπερ-σταρ. Ο “Greek freak” πήρε και πάλι το Μιλγουόκι στις πλάτες του αλλά οι Μπόστον Σέλτικς ήταν διαβασμένοι αυτή τη φορά, φεύγοντας με το “διπλό” από τη MECCA.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης είχε 28 πόντους, 10 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 3 κλεψίματα και 3 λάθη σε 41 λεπτά συμμετοχής, με 10/21 σουτ και 6/7 βολές. Όλο το πλάνο της Βοστόνης είχε προσαρμοστεί πάνω του, με το “μενού” να περιλαμβάνει κλείσιμο των διαδρόμων προς τη ρακέτα, switch στο μαρκάρισμα και επιβολή αργού ρυθμού, ώστε να μην “καλπάσουν” οι Μπακς στο τρανζίσιον.

Ακόμη, πολλαπλοί παίκτες επωμίστηκαν το μαρκάρισμά του κατά τη διάρκεια του ματς (Τέιτουμ, Όζελεϊ, Θάις) ενώ ο Αλ Χόρφορντ ανέλαβε την αποστολή να βγαίνει πιο ψηλά και να κλείνει τον διάδρομο.

Η αμυντική λειτουργία των Σέλτικς τα πήγε πολύ καλά αλλά ο Γιάννης δεν γίνεται να εξουδετερωθεί, παρά μόνο να περιοριστεί, στο αγωνιστικό επίπεδο που έχει φθάσει.

Με ωμή δύναμη, μεγάλους διασκελισμούς και γρήγορα περάσματα μετά το σκριν, ο Γιάννης έφθανε προς το καλάθι, τελειώνοντας φάσεις ενώ σκόραρε κι από μέση απόσταση. Στο τέλος του παιχνιδιού, μάλιστα, ευστόχησε σε 2 συναπτά τρίποντα, κάνοντας ό,τι περνούσε από το χέρι του, μέσα από έναν πολύ στατικό τρόπο παιχνιδιού, τον οποίο εφαρμόζουν οι Μπακς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Αβέβαιο το μέλλον του Ντάρβιν Χαμ στους Λέικερς

Πιθανό να ντραφτάρουν τον Μπρόνι Τζέιμς οι Λέικερς Η χρονιά για τους Λος Άντζελες Λέικερς …