Κεντρική NBA Άλωσαν τη Βοστώνη οι Χιτ

Άλωσαν τη Βοστώνη οι Χιτ

celticks heat nba jpg

Με βροχή τριπόντων ισοφάρισαν τη σειρά οι Χιτ.

Οι τρομεροί Μαϊάμι Χιτ των πολλών απουσιών, σόκαραν τη Βοστώνη μέσα στο TD Garden και έφεραν στα ίσα τη σειρά. Μπορεί να μην είχε Μπάτλερ, Ροζίερ και Ρίτσαρτσον, είχε όμως τον Χίροου να κάνει φανταστική εμφάνιση και να δίνει τη νίκη στην ομάδα.

Κομβικό στοιχείο για την εξέλιξη του αγώνα, αποτέλεσε η μεγάλη ευστοχία από το τρίποντο για την ομάδα του Έρικ Σποέλστρα. Οι Χιτ σούταραν με 53% και με τα 23 εύστοχα τρίποντα έκαναν ρεκόρ ομάδας. Για τους νικητές, ο Τάιλερ Χίροου ήταν εξαιρετικό με 24 πόντους, 14 ασίστ και 6/11 τρίποντα. Άχαστος από την γραμμή του τριπόντου ήταν και ο Κάλεμπ Μάρτιν με 5/6 και συνολικά 21 πόντους, όσους και ο Μπαμ Αντεμπάγιο ο οποίος μάζεψε και 10 ριμπάουντ.

Για τους Κέλτες, το δίδυμο Μπράουν – Τέιτουμ πέτυχε μαζί 61 πόντους ( 33 ο Μπράουν, 28 ο Τέιτουμ), όμως δεν ήταν αρκετοί για να φέρουν στην ομάδα τους τη νίκη. Ο Ντέρικ Γουάιτ είχε 13 πόντους και ήταν ο μοναδίκος πλην των Τέιτουμ και Μπράουν με διψήφιο αριθμό πόντων.

Παρά τη ήττα τους οι Σέλτικς παραμένουν το μεγάλο φαβορί, καθώς οι απουσίες θα συνεχίσουν να υπάρχουν για τους Χιτ με τον Τέρι Ροζίερ να χάνει σίγουρα και το επόμενο παιχνίδι και τον Τζίμυ Μπάτλερ το μεγάλο όνομα της ομάδας, βάση των εκτιμήσεων θα χάσει όλο τον πρώτο γύρο των playoffs. Οι δύο ομάδες ανανεώνουν το ραντεβού τους για το Game 3 στη Φλόριντα, στη 1:00 ξημερώματα Κυριακής ώρα Ελλάδας.

ΣΕΛΤΙΚΣ: Τέιτουμ 28 (2/6 τρίποντα), Πορζίνγκις 6 (1/9 σουτ, 0/4 τρίποντα), Χόλιντεϊ 9, Γουάιτ 13, Μπράουν 33 (4/9 τρίποντα), Χάουζερ 6, Χόρφορντ 6, Πρίτσαρντ.
ΧΙΤ: Γιόβιτς 11 (3/4 τρίποντα, 9 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Μάρτιν 21 (5/6 τρίποντα), Αντεμπάγιο 21 (10 ριμπάουντ), Χίρο 24 (6/11 τρίποντα, 14 ασίστ), Χάκεζ 14 (3/6 τρίποντα), Λαβ, Ρόμπινσον 6 (2/7 τρίποντα), Χάισμιθ 9 (3/5 τρίποντα), Ράιτ 5.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Πάνος Κατόπης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65

Επιβίωσε στην Πόλη η Μονακό. Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς πέρασε διά πυρός και σιδήρου απ…