Κεντρική NBA Έπεσαν σε “τοίχο” οι Μπακς του εξαίρετου Γιάννη (vids)

Έπεσαν σε “τοίχο” οι Μπακς του εξαίρετου Γιάννη (vids)

kyrie irving giannis antetokounmpo

Αυτή τη φορά, οι Μιλγουόκι Μπακς δεν κατόρθωσαν να υποτάξουν το “θηρίο” της Βοστόνης, όπως συνέβη 7 μέρες πριν. Οι Σέλτικς πέρασαν πάνω από τα “ελάφια”, επικρατώντας με 89-96 της “αρμάδας” του Γιάννη Αντετοκούνμπο, χάρη στο εξαιρετικό δίδυμο των Κάιρι Έρβινγκ και Αλ Χόρφορντ.

Υπενθυμίζεται ότι το παιχνίδι έλαβε χώρα στην UW-Milwaukee Panther Arena, γνωστή και ως MECCA, εκεί όπου οι Μπακς έδωσαν όλα τα εντός έδρας ματς τους από το 1968 έως το 1988. Με αυτόν τον τρόπο, τα “ελάφια” ήθελαν να τιμήσουν τα 50 χρόνια από την ίδρυσή τους, προσαρμόζοντας το παρκέ αλλά και τις φανέλες τους με τον κατάλληλο τρόπο.

Στα του παιχνιδιού, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πέτυχε 28 πόντους με 10/21 σουτ, μάζεψε 10 ριμπάουντ, μοίρασε 7 ασίστ κι έκανε 3 κλεψίματα σε 41 λεπτά συμμετοχής, στη… χειρότερή του εμφάνιση μέχρι στιγμής στη σεζόν!

Ο “Greek freak” έψαχνε, όπως πάντα, τις σωστές γωνίες και τις κατάλληλες προϋποθέσεις, ώστε να εισβάλλει στη ρακέτα και να σπείρει τον πανικό. Παρότι τα κατάφερε αρκετές φορές, δείγμα της τρομερής αύξησης στον όγκο και τη δύναμή του, οι Σέλτικς έκαναν καλή δουλειά, όσον αφορά την προστασία του “ζωγραφιστού”, με τον Αλ Χόρφορντ να κάνει καταπληκτική δουλειά στην κάλυψη των διαδρόμων.

Ο Γιάννης ευστόχησε σε αρκετά σουτ από μέση και μακρινή απόσταση ενώ απέδειξε και πάλι ότι δουλεύει πολύ πάνω στο turnaround σουτ. Τέλος, οι ευκαιρίες για αιφνιδιασμό ήταν περιορισμένες, με το ματς να παίζεται περισσότερο στο μισό γήπεδο.

Τα highlights του Γιάννη

Οι Κρις Μίντλετον και Μάλκολμ Μπρόγκντον είχαν από 15 πόντους έκαστος για το Μιλγουόκι, το οποίο είχε 11/25 τρίποντα, με τον Τόνι Σνελ να σκοράρει τα 3 από αυτά αλλά η επιθετική λειτουργία παρουσίασε τις ίδιες παθογένειες. Η υπερβολική στατικότητα και ο μονοδιάστατος τρόπος παιχνιδιού στοίχισαν στο τέλος, σε συνδυασμό με την “ήττα” στα ριμπάουντ (47-37) και τα 17 λάθη.

Όσον αφορά τους Σέλτικς, ο Χόρφορντ σταμάτησε στους 27 πόντους, με 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ και σπουδαία δουλειά στην άμυνα. Ο Δομινικανός έκανε τα πάντα, σκοράροντας στο ποστ αλλά κι έξω από το τρίποντο (4/5), εκμεταλλευόμενος τα συνεχή ρήγματα που προκαλούσαν οι συμπαίκτες του στην αντίπαλη άμυνα. Ακόμη, βοηθούσε στο κατέβασμα της μπάλας, “έσπαγε” την μπάλα στους συμπαίκτες του και φυσικά, συνέβαλλε τα μέγιστα στην άμυνα.

Ο Έρβινγκ σταμάτησε στους 24 πόντους, μαζί με 7 ασίστ, δείχνοντας ότι έχει ήδη εντρυφήσει στη φιλοσοφία του Μπραντ Στίβενς. Έβλεπε εξαιρετικά το γήπεδο, συμβάλλοντας στη motion επίθεση των Σέλτικς και ανιχνεύοντας τους ελεύθερους συμπαίκτες ενώ, η απίστευτη ικανότητά του στον χειρισμό της μπάλας και στα drives αναστάτωναν μόνιμα την αντίπαλη άμυνα.

Οι Τέιτουμ και Μπέινς ήταν οι έτεροι διψήφιοι σκόρερ για τους Σέλτικς (12 πόντοι έκαστος) ενώ αξίζει να γίνει και μια μικρή αναφορά στον Σέμι Όζελεϊ. Ο νεαρός ρούκι έμεινε άποντος σε 13 λεπτά συμμετοχής αλλά έκανε τρομερή δουλειά στο μαρκάρισμα του Γιάννη, χρησιμοποιώντας τη δύναμη και τα γρήγορα πόδια του.

Τα highlights του αγώνα

Στα έτερα ματς της ημέρας, ο ΝτεΜάρκους Κάζινς επέστρεψε στον τόπο του “εγκλήματος” -δηλαδή το Σακραμέντο– με μια “τερατώδη” εμφάνιση, “σπρώχνοντας” τους Πέλικανς προς τη νίκη. Ο Μπλέικ Γκρίφιν σόκαρε στην εκπνοή τους Μπλέιζερς ενώ ο Λάουρι Μάρκανεν συνέβαλλε τα μέγιστα στη νίκη των Μπουλς. Τέλος, ο Μαρκ Γκασόλ απέδειξε ξανά πως όταν επικεντρώνεται στην επιθετική παραγωγή, μπορεί να γίνει ασταμάτητος!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ημέρας (26/10)

  • Ατλάντα Χοκς – Σικάγο Μπουλς 86-91 (Μπελινέλι 23, Μπέιζμορ 16, Μιουσκάλα 14 [10 ριμπάουντ] / Λόπεζ 16, Νουάμπα 15 [11 ριμπάουντ], Μάρκανεν 14 [12 ριμπάουντ])
  • Ντάλας Μάβερικς – Μέμφις Γκρίζλις 91-96 (Μπαρνς 22 [11 ριμπάουντ], Μάθιους 18, Νοβίτσκι 14 / Γκασόλ 25 [13 ριμπάουντ], Κόνλεϊ 22, Έβανς 19)
  • Μπόστον Σέλτικς – Μιλγουόκι Μπακς 96-89 (Χόρφορντ 27 [9 ριμπάουντ, 4 ασίστ], Έρβινγκ 24 / Αντετοκούνμπο 28 [10 ριμπάουντ, 7 ασίστ], Μπρόγκντον 15)
  • Λος Άντζελες Κλίπερς – Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 104-103 (Γκρίφιν 25, Γκαλινάρι 16, Ρίβερς 16 / Λίλαρντ 25, ΜακΚόλουμ 23, Αμίνου 19)
  • Νιου Όρλεανς Πέλικανς – Σακραμέντο Κινγκς 114-106 (Κάζινς 41 [23 ριμπάουντ, 6 ασίστ], Χόλιντεϊ 20, Νέλσον 18 / Φοξ 14, Ράντολφ 13)

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Στην Κροατία για θεραπεία ο Μπάλντγουιν

Προσπάθεια να προλάβει το game 3 κάνει ο Ουέιντ Μπάλντγουιν. Εξαιρετικά αμφίβολη θεωρείται…