Κεντρική NBA Αφεντικό και στο L.A οι Νάγκετς, έτοιμοι για δεύτερη σερί «σκούπα»

Αφεντικό και στο L.A οι Νάγκετς, έτοιμοι για δεύτερη σερί «σκούπα»

Λέικερς - Νάγκετς Ντέιβις - Γιόκιτς

Οι Νάγκετς κοντά στο να… καθαρίσουν τη σειρά με τους Λέικερς.

Οι Νάγκετς ήταν κυρίαρχοι και στο Λος Άντζελες και έκαναν το 3-0 στη σειρά απέναντι στους Λέικερς και είναι μία νίκη μακριά από το να «σκουπίσουν» για δεύτερη σερί χρονιά την ομάδα του ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Το παιχνίδι κύλησε όπως τα δύο πρώτα ματς με τους Λέικερς να είναι καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο όμως, οι «λιμνάνθρωποι» ήταν σαν να μην κατέβηκαν ποτέ στο παρκέ και με ένα επιμέρους 34-22 στην τρίτη περίοδο οι Νάγκετς καθάρισαν το ματς και έγιναν η πρώτη ομάδα στην ιστορία που πετυχαίνει έντεκα σερί (!) νίκες απέναντι στους Λέικερς.

Ο Μάικλ Μαλόουν είδε τους τέσσερις από τους πέντε βασικούς παίκτες του να πετυχαίνουν πάνω από 20 πόντους, με κορυφαίο τον Άαρον Γκόρντον να κάνει διπλό ρεκόρ καριέρας στα playoffs, με 29 πόντους και 15 ριμπάουντ. Ακολούθησε ο Νίκολα Γιόκιτς με 24 πόντους, 15 ριμπάουντ και 9 ασίστ, ο Τζαμάλ Μάρεϊ με 22 πόντους και ο Μάικλ Πόρτερ με 20 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Για τους Λέικερς, για ακόμη ένα ματς κορυφαίος ήταν ο Άντονι Ντέιβις με 33 πόντους και 15 ριμπάουντ, με τον ΛεΜπρόν να ακολουθεί με 26 πόντους και 9 ασίστ. Τραγική εμφάνιση από τον Ντάντζελο Ράσελ, αφού έμεινε άποντος με 0/7 σουτ. Ενδεικτικό της κακής εμφάνισης είναι πως στα τρία πρώτα δωδεκάλεπτα, οι 17 φορές πρωταθλητές ΝΒΑ σκόραραν μόνο ένα (!) τρίποντο. Επόμενο παιχνίδι ξημερώματα Κυριακής στις 3:30 με τους Λέικερς να θέλουν τη νίκη για να αποφύγουν το διασυρμό.

ΛΕΪΚΕΡΣ: Ντέιβις 33 (15 ριμπάουντ), Χατσιμούρα 5, Τζέιμς 26 (1/6 τρίποντα, 9 ασίστ), Ράσελ (0/7 σουτ), Ριβς 22 (2/5 τρίποντα), Πρινς 7, Ντίνγουιντι 8, Βίνσεντ 4.
ΝΑΓΚΕΤΣ: Γκόρντον 29 (15 ριμπάουντ), Πόρτερ 20 (2/6 τρίποντα, 10 ριμπάουντ), Γιόκιτς 24 (15 ριμπάουντ, 9 ασίστ), Μάρεϊ 22 (8/21 σουτ, 1/6 τρίποντα, 9 ασίστ), Κάλντουελ-Πόουπ 5 (1/5 τρίποντα), Γουάτσον 2, Χόλιντεϊ, Τζάκσον 5, Μπράουν 5.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Πάνος Κατόπης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Προκρίθηκαν στους ημιτελικούς οι Κάβαλιερς

Το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς πήραν οι Κάβαλιερς. Το Κλίβελαντ είναι η ομάδα που θα …