Κεντρική NBA “Αρχοντικός” Νενέ, “απόδραση” θριάμβου για το Χιούστον! (vids)

“Αρχοντικός” Νενέ, “απόδραση” θριάμβου για το Χιούστον! (vids)

nene oladipo rockets thunder

nene-oladipo-rockets-thunder

Με τον Νενέ Χιλάριο να βάζει στα καλάθια τους αντιπάλους, οι Χιούστον Ρόκετς επιβλήθηκαν διά πυρός και σιδήρου των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ με 109-113, κάνοντας το 3-1 στη μεταξύ τους σειρά! Το 3ο σερί τριπλ-νταμπλ του Ράσελ Γουέστμπρουκ δεν στάθηκε αρκετό, με τους γηπεδούχους να παραπαίουν, όσο αυτός βρισκόταν εκτός παρκέ (-18 στα 9 λεπτά που έμεινε εκτός) ενώ η τακτική του Μάικ Ντ’Αντόνι, ο οποίος επέλεξε να κάνει hack στον Άντρε Ρόμπερσον απέδωσε καρπούς. Οι Ρόκετς σκόραραν 40 πόντους στο τελευταίο δωδεκάλεπτο, παρά τη μέτρια βραδιά του Τζέιμς Χάρντεν, με τον Νενέ να σαρώνει τους πάντες!

 

 

Ο Βραζιλιάνος σέντερ σταμάτησε στους 28 πόντους με απόλυτη ευστοχία (12/12 σουτ) ενώ μάζεψε και 10 ριμπάουντ σε μόλις 25 λεπτά συμμετοχής! Η τεχνική του στο ποστ και ο δυναμισμός του ήταν τα κυριότερα στοιχεία που τον συνόδεψαν σε αυτό το ματς ενώ κατάφερνε να σκοράρει και στο τρανζίσιον, τρέχοντας ταχύτατα από τη μια άκρη του γηπέδου στην άλλη! Το επιθετικό ριμπάουντ ήταν ένα ακόμη μεγάλο “όπλο” και, φυσικά, αξίζει να γίνει αναφορά στον αντίκτυπό του στην άμυνα. Συγκεκριμένα, οι παίκτες των Θάντερ είχαν μόλις 1/6 σουτ, όταν ο Νενέ ήταν ο κύριος αμυντικός πάνω στην προσπάθεια, με τους Ρόκετς να είναι κατά 23 πόντους καλύτεροι από τους αντιπάλους τους, με αυτόν στο παρκέ ως μοναδικό σέντερ!

 

Ο Γουέστμπρουκ έγινε ο 2ος παίκτης στην ιστορία, μετά τον Γουίλτ Τσάμπερλεϊν, με 3 σερί τριπλ-νταμπλ στα πλέι-οφς αλλά και ο πρώτος που πετυχαίνει κάτι τέτοιο, σκοράροντας 30άρες! Ειδικότερα, είχε 35 πόντους, 14 ριμπάουντ και 14 ασίστ, δίχως να σουτάρει και με τα καλύτερα ποσοστά (10/28 σουτ). Ο “Westbeast” είχε εξασφαλίσει διψήφιο αριθμό στις 3 βασικές κατηγορίες από το 1ο ημίχρονο, κάνοντας τα πάντα για την ομάδα του. Πάσαρε στους ελεύθερους σουτέρ και στους ψηλούς, τελείωνε μόνος του φάσεις από μέση απόσταση ενώ κέρδιζε και πληθώρα φάουλ. Στην τελευταία περίοδο έβαλε ορισμένα μεγάλα σουτ, με αποκορύφωμα το τρίποντο που έριξε τη διαφορά στον πόντο (109-110) αλλά το γκολ-φάουλ του Νενέ έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ των φιλοξενούμενων.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Wm3eCA8Ylgw]

Οι Ρόκετς απέδειξαν ότι δεν χρειάζονται τον Τζέιμς Χάρντεν σε τρομερή βραδιά, προκειμένου να πάρουν μια μεγάλη νίκη. Ο “Beard” είχε μόλις 16 πόντους, με 5/16 σουτ ενώ μοίρασε και 8 ασίστ. Και μόνο η παρουσία του, όμως, ανοίγει τον δρόμο στους συμπαίκτες του, καθώς η αντίπαλη άμυνα είναι αναγκασμένη να προσαρμόζεται πάνω του, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο σταρ των Ρόκετς βλέπει καταπληκτικά το γήπεδο και πασάρει άριστα. Οι Λου Γουίλιαμς και Έρικ Γκόρντον είχαν από 18 πόντους έκαστος ενώ ο Τρέβορ Αρίζα είχε 14. Σε συνδυασμό με τα “όργια” του Νενέ, το τελικό αποτέλεσμα φαντάζει δικαιολογημένο. 

Από την άλλη, η Οκλαχόμα είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, με τη διαφορά να φθάνει έως και τους 14 πόντους. Οι Θάντερ είχαν 14 τάπες στο πρώτο ημίχρονο (!) και σκόραραν συχνά μέσω αιφνιδιασμών ή δημιουργιών του Γουέστμπρουκ. Ο Στίβεν Άνταμς είχε 18 πόντους, ο Βίκτορ Ολαντίπο 15 και ο Άντρε Ρόμπερσον 13 αλλά με 2/12 βολές, ελέω της τακτικής του Ντ’Αντόνι να τον στέλνει στις βολές. Οι γηπεδούχοι, όμως, ήταν ανήμποροι να σταματήσουν την “καταιγίδα” των Ρόκετς στο τέλος και δεν κατόρθωσαν να ισοφαρίσουν τη σειρά.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=wzCU__kYa00]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 85-83

Άγγιξε τεράστια ανατροπή ο Παναθηναϊκός, προβάδισμα Final 4 η Μακάμπι Ο Παναθηναϊκός κυνηγ…