Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 85-83 (vid)

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 85-83 (vid)

Κέντρικ Ναν

Άγγιξε τεράστια ανατροπή ο Παναθηναϊκός, προβάδισμα Final 4 η Μακάμπι

Ο Παναθηναϊκός κυνηγούσε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, βρήκε μεγάλα σουτ στην τέταρτη περίοδο και έφερε το παιχνίδι στα ίσα, όμως το φάουλ του Γκραντ στον Μπράουν καταδίκασε το τριφύλλι σε ήττα με 85-83. Όλα για όλα στο Game 4.

Ο Εργκίν Αταμάν ξεκίνησε το Game 3 με την «αγαπημένη» του αρχική πεντάδα, με Γκραντ, Ναν, Γκριγκόνις, Μήτογλου και Λεσόρ. Ο Όντεντ Κάτας σημάδεψε κατευθείαν τον Λιθουανό με τον Κόλσον και προηγήθηκε 5-0 με προσωπικούς πόντους του Αμερικανού και τον Τούρκο τεχνικό να περνάει στο παρκέ τον Παπαπέτρου μετά από μόλις 43 δευτερόλεπτα αγώνα. Με τον Ντι Μπαρτολομέο στο αρχικό σχήμα να πιέζει σε όλο το γήπεδο τον Ναν και να τον οδηγεί σε τρεις κακές επιλογές στην επίθεση μέσα σε 2,5 λεπτά, ο Σλούκας βρέθηκε στη θέση του στο παρκέ, αλλά η Μακάμπι είχε ήδη πάρει διαφορά 7 πόντων (9-2).

Ο Λεσόρ πέτυχε το πρώτο εντός παιδιάς καλάθι του Παναθηναϊκού μετά από περισσότερα από τρία λεπτά, στη συνέχεια βγήκαν κάποιες συνεχόμενες άμυνες και βρίσκοντας λύσεις κοντά στο καλάθι, μείωσε σε 11-9 με τη συμπλήρωση 5 λεπτών κι έχασε την ευκαιρία για προσπέρασμα με τρεις άστοχες βολές του Λεσόρ. Η Μακάμπι ξαναβρήκε ρυθμό στην επίθεση μέσω της ζώνης στην άμυνα που αποδιοργάνωσε τους πράσινους και πήρε διψήφια διαφορά με ένα απίστευτο ξέσπασμα (21-11). Με τον Κέντρικ Ναν να είναι σκιά του εαυτού του και να είναι αρνητικός, η Μακάμπι έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +12 με συνολικό σερί 9-0 (23-11).

Η αστοχία του Παναθηναϊκού από την περιφέρεια (0/5 τρίποντα) απέναντι σε μια τόσο σκληρή ζώνη σταμάτησε στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου με δύο τρίποντα από Βιλντόζα και Παπαπέτρου, ενώ ο Μπαλτσερόφσκι έδωσε αρκετές μάχες στην άμυνα, με το Τριφύλλι να μειώνει σε 28-21. Οι παίκτες του Αταμάν δεν είχαν όμως συνέπεια και συνέχεια στην απόδοσή τους στο πρώτο μέρος, με παίκτες κλειδιά, όπως οι Ναν, Λεσόρ, Γκριγκόνις και Μήτογλου να είναι μακριά από τον καλό τους εαυτό σε άμυνα κι επίθεση. Ο Βιλντόζα ήταν η μοναδική μόνιμη πηγή θετικής απόδοσης και η Μακάμπι έφτασε μέχρι και το +15 (44-29) πότε με ξεσπάσματα του Ουέμπ, πότε με του Νίμπο, με τον Παναθηναϊκό να… σώζει κάπως την κατάσταση με δύο σερί τρίποντα των Μήτογλου και Ναν στο τέλος του ημιχρόνου (46-37).

Το «πράσινο» σερί έφτασε το 8-0 με καλάθι του Ναν στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά ο ασταμάτητος Νίμπο και ένα τρίποντο κ φάουλ του Κόλσον εκτόξευσαν τη διαφορά στο +18 (57-39). Οι γηπεδούχοι διατηρούσαν αυτό το προβάδισμα μέχρι το τελευταίο δίλεπτο της περιόδου (64-47). Σε εκείνο το σημείο με τον Γκραντ στον Κόλσον και τον Παπαπέτρου στο «4» ο Παναθηναϊκός έβγαλε άμυνες κι έτρεξε ένα σερί 9-0 για να βρεθεί σε μονοψήφια διαφορά, αλλά ο Μπράουν απάντησε με δικό του τρίποντο στη λήξη του δεκαλέπτου.

Οι «πράσινοι» δεν πτοήθηκαν και με νέο 6-0 μείωσαν μετά από ώρα στους 6 (69-63) με 8 λεπτά να απομένουν για τη λήξη. Ο Μπράουν, όμως, πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με δύο προσωπικά καλάθια επανάφερε το +10 (73-63) στο 33′. Με τον Αμερικανό γκαρντ να ηγείται μέσω του πικ εν ρολ με τον Νίμπο, η Μακάμπι διατηρούσε αυτή τη διαφορά.

Στα 2:34 από το τέλος ο εξαιρετικός Παπαπέτρου μείωσε στους 7 (81-74) με ένα ακόμα τρίποντο, ενώ από διαδοχικά λάθη των γηπεδούχων Ναν και Γκραντ μείωσαν στο δίποντο (81-79), 1:40 από το τέλος. Ο Κόλσον απάντησε, αλλά ο Ναν με νέο τρίποντο μείωσε στον πόντο (83-82), 1:05 να απομένει. Η άμυνα βγήκε και ο Λεσόρ με 1/2 βολές (χάθηκε ευκαιρία για εύκολο καλάθι) ισοφάρισε σε 83-83 με 40 δεύτερα. Η Μακάμπι ανανέωσε την επίθεσή της σε μια φάση που ο Ριβέρο έκανε επιθετικό φάουλ και ο Λεσόρ έκανε τάπα στον Μπράουν, αλλά ο τρίτος ρέφερι Καρντούμ μέτρησε αρχικά το καλάθι. Η φάση ήταν ξεκάθαρη, αλλά δόθηκε πλέον τζάμπολ (ενώ η κατοχή θα ήταν στον Παναθηναϊκό αν δεν είχε λανθασμένα μετρήσει το καλάθι ο ρέφερι), το οποίο κέρδισε ο Νίμπο, με τον Γκραντ να κάνει το τέταρτο ομαδικό φάουλ στον Μπράουν και τους Ισραηλινούς να έχουν μια τελευταία επίθεση με 6,3 δεύτερα. Ο Γκραντ έκανε ανόητο φάουλ στην προσπάθεια για σουτ του Λορένζο Μπράουν και ο Αμερικανός με δύο βολές διαμόρφωσε το 85-83 με 2,6 δεύτερα να απομένουν.

Τα δεκάλεπτα: 23-11, 46-37, 67-56, 85-83

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • Ράγκλαντ Κολοσσός - Περιστέρι

    Κολοσσός Ρόδου – Περιστέρι 86-88

    Κολοσσός… Ράγκλαντ έστειλε το Περιστέρι στα ημιτελικά Έπειτα από ένα φοβερό ματς, το…
  • Χάμιλτον Προμηθέας - Άρης

    Προμηθέας – Άρης 79-60

    Πάτησε γκάζι στο δεύτερο μέρος και έκανε το 1-0 ο Προμηθέας Ο Προμηθέας Πάτρας επικράτησε …
  • milutinof nikola olympiacos aek

    Ολυμπιακός- ΑΕΚ 92-75

    Πάτησε γκάζι στο β’ ημίχρονο ο Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές στο δεύτερο …
Περισσότερα από Χρήστος Τσάλτας
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Α2 γυναικών: Έγινε δεκτή η ένσταση του Ιωνικού Ν.Φ.

Ο αγώνας Ιωνικός Ν. Φ. – Αμύντας για την Α2 γυναικών θα επαναληφθεί. Η ΕΟΚ έκανε δεκ…