Κεντρική NBA Ισοφάρισαν με εμφατικό τρόπο οι Σέλτικς! (vids)

Ισοφάρισαν με εμφατικό τρόπο οι Σέλτικς! (vids)

isaiah thomas dwyane wade

isaiah-thomas-dwyane-wade

Για 2ο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι, οι Μπόστον Σέλτικς ήταν εμφανώς καλύτεροι από τους Σικάγο Μπουλς, με αποτέλεσμα να επικρατήσουν ξανά στο United Center με 95-104 και να ισοφαρίσουν τη σειρά σε 2-2! Πλέον, η σοκαριστική απώλεια των δύο πρώτων παιχνιδιών ανήκει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, με τους “κέλτες” να έχουν τις περισσότερες πιθανότητες για πρόκριση, με 69%, σύμφωνα με το ESPN! Ο κόουτς, Μπραντ Στίβενς επέμεινε στην ευέλικτη πεντάδα, με τον Τζέραλντ Γκριν στο παρκέ, κάνοντας “ματ” στον Φρεντ Χόιμπεργκ, ο οποίος προδόθηκε από την κακή απόδοση των πλέι-μέικερ που διαθέτει. Το πρόσωπο που ξεχώρισε, όμως, ήταν με διαφορά ο Αϊζέια Τόμας.

Σημαντικά ματς για τα πλέι οφ του ΝΒΑ…. Ράπτορς-Μπακς, Χοκς-Γουίζαρντς και Μπλέιζερς-Γουόριορς. Ποιοι θα “βγουν” νικητές στις συγκεκριμένες “μάχες”; Η 2winbet.gr θα προσφέρει στους πελάτες της τις καλύτερες αποδόσεις της αγοράς και άκρως “ελκυστικό” live betting!

Ο ηγέτης της Βοστόνης θύμισε και πάλι τον βιρτουόζο, “δολοφονικό” σκόρερ που θαυμάσαμε στην κανονική περίοδο, πετυχαίνοντας 33 πόντους, με 9/12 δίποντα και 12/13 βολές! Μπορεί να ήταν απελπιστικά άστοχος από τα 7.25 (1/9) αλλά η συχνότητα με την οποία σκόραρε κοντά στο καλάθι ισοστάθμισε αυτή την αδυναμία. Συγκεκριμένα, τελείωνε καταπληκτικά τις φάσεις μπροστά στους αντίπαλους ψηλούς, με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, “έσπαγε” άψογα τα νταμπλ-τιμ, βρίσκοντας διαδρόμους προς το καλάθι ενώ μοίρασε και 7 ασίστ. Η σπουδαιότητά του υπερτονίζεται και από το γεγονός ότι οι Σέλτικς ήταν κατά 17 πόντους καλύτεροι με αυτόν στο παρκέ και κατά 8 πόντους χειρότεροι από τους Μπουλς με εκείνον στον πάγκο!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=8xEUNsoBJbg]

Ο Τζέραλντ Γκριν ήταν η ευχάριστη έκπληξη του ματς, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του σε αγώνα πλέι-οφ, με 18 πόντους, σουτάροντας με 4/7 τρίποντα ενώ μάζεψε και 7 ριμπάουντ. Ήταν ο απόλυτος x-factor, ανοίγοντας το γήπεδο με την εκτελεστική του δεινότητα και πηγαίνοντας δυναμικά στο ριμπάουντ, χάρη στην πρωτοφανή αλτικότητά του. Εξαιρετικός ήταν και ο Αλ Χόρφορντ, με 15 πόντους, 12 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Ink6Q-jIrIM]

Με τρομερή άμυνα και εξαιρετική επιθετική λειτουργία, βασισμένη στο καλό spacing και την κυκλοφορία της μπάλας, οι Σέλτικς ξέφυγαν με 18-30 στο τέλος της 1ης περιόδου. Οι “παγκίτες” έκαναν εξαιρετική δουλειά στο ξεκίνημα της 2ης περιόδου και σε συνδυασμό με την ευστοχία του Γκριν, η διαφορά έφθασε μέχρι και τους 20 πόντους (21-41)! Το Σικάγο μείωσε τη διαφορά και το ημίχρονο έληξε με σκορ 46-57.

Ο Τζίμι Μπάτλερ ήταν εξαιρετικός, με 33 πόντους, 9 ασίστ και 19/23 βολές (!), βάζοντας το Σικάγο ξανά σε θέση διεκδίκησης της νίκης, με σκορ και δημιουργία, κυρίως μέσα από το πικ-εν-ρολ. Ο Ρόμπιν Λόπεζ έδωσε τη δική του, ξεχωριστή οντότητα στη ρακέτα ενώ ο Αϊζέια Κάνααν προσέφερε ποιοτικά λεπτά στη θέση του πλέι-μέικερ. Ως αποτέλεσμα, οι Μπουλς πήραν το προβάδισμα με 65-63 αλλά το χαμόγελό τους δεν θα κρατούσε για πολύ. Οι Σέλτικς “έτρεξαν” αμέσως ένα σερί 0-12, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι ο Μάικλ Κάρτερ-Γουίλιαμς δεν ήταν σε θέση να βοηθήσει την ομάδα του, τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά και πήραν εκ νέου διψήφιο προβάδισμα. Στην τελευταία περίοδο, οι φιλοξενούμενοι έκαναν μια θαυμάσια διαχείριση, φεύγοντας από την “πόλη των ανέμων” με δύο σωτήρια “διπλά”, με την απουσία του Ραζόν Ρόντο να έχει αποδειχθεί καταστροφική για τους αντιπάλους τους.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=6yCj9Vc-Hrs]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…