Κεντρική NBA Τα κατάφεραν παρά το “καρδιοχτύπι” οι Καβς! (vids)

Τα κατάφεραν παρά το “καρδιοχτύπι” οι Καβς! (vids)

lebron james myles turner

lebron-james-myles-turner

Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς απέδειξαν πως, όταν η “αγία τριάδα” βρίσκεται σε τόσο καλή κατάσταση, είναι σχεδόν αδύνατο να αναχαιτιστούν! Οι πρωταθλητές επικράτησαν των Ιντιάνα Πέισερς με 117-111, παρά το γεγονός ότι απώλεσαν διαφορά 19 πόντων, κάνοντας το 2-0 στη μεταξύ τους σειρά. Αυτό ήταν το 1ο παιχνίδι πλέι-οφ, στο οποίο οι Λεμπρόν Τζέιμς, Κάιρι Έρβινγκ και Κέβιν Λοβ σκοράρουν ταυτόχρονα +25 πόντους έκαστος ενώ έχουν συνολικό ρεκόρ 7-0, όταν οι 3 τους ξεπερνούν το “φράγμα” των 20! Αν κρίνει κανείς, μάλιστα, από τα πεπραγμένα του παρελθόντος, τότε οι Πέισερς οφείλουν να ανησυχούν, καθώς οι ομάδες του Λεμπρόν έχουν 100% αποδοτικότητα (18 στα 18), σε περιπτώσεις όπου προηγήθηκαν με 2-0 σε μια σειρά πλέι-οφς!

 

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Κάιρι Έρβινγκ, με 37 πόντους και 14/24 σουτ, καταφέρνοντας να γίνει ο 2ος πλέι-οφ σκόρερ στην ιστορία της ομάδας! Επιτέθηκε αποκλειστικά μετά από ντρίμπλα, εκμεταλλευόμενος τη μοναδική ικανότητα που έχει να δημιουργεί το δικό του σουτ. Ο Τζεφ Τιγκ δεινοπάθησε στο μαρκάρισμά του, καθώς αδυνατούσε να τον σταματήσει, με τον “Uncle Drew” να τον αφήνει μονίμως πίσω στο πρώτο βήμα, κάτι που συνέβαινε και στην κίνηση μακριά από την μπάλα. Το σουτ από μακριά ήταν αποδοτικό αυτή τη φορά (4/10), σε αντίθεση με το πρώτο ματς ενώ σκόραρε και ένα καθοριστικό καλάθι στο τέλος, μετά από μια υπέροχη, flex action, η οποία τον έβγαλε μόνο του με το καλάθι.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=A0nNlbYJmaY]

Ο Λεμπρόν Τζέιμς ήταν ο γνωστός, all-around εαυτός του, με 25 πόντους, 10 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 4 κλεψίματα και 4 τάπες! Μάλιστα, αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι της καριέρας του με +4 τάπες και +4 κλεψίματα! Ο “βασιλιάς” είχε εξαιρετικά ποσοστά (11/20 σουτ), αν και υπέπεσε σε 8 λάθη, όντας ο “εγκέφαλος” της ομάδας και στις δύο πλευρές του παρκέ. Χάρη στην πρωτοφανή δύναμή και την ταχύτητά του, κατόρθωνε να μπαίνει με ευκολία στο αντίπαλο καλάθι ενώ πάσαρε ιδανικά στους συμπαίκτες του, έχοντας πολύ συχνά ρόλο πλέι-μέικερ. Το αποκορύφωμα, βέβαια ήταν η απίθανη τάπα του στον Μάιλς Τέρνερ, η οποία έγειρε οριστικά την “πλάστιγγα” υπέρ των Καβς.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=XiFb08dcL98]

Ο Κέβιν Λοβ ήταν ο τρίτος παίκτης που συμπλήρωσε το “πάρτι”, με 27 πόντους, 11 ριμπάουντ και 3 ασίστ, με 6/7 σουτ και 12/12 βολές. Συνολικά, η “big 3” σημείωσε 89 πόντους και τους 39 από τους 46 των Καβαλίερς στο 2ο ημίχρονο! Έτσι, κατόρθωσαν να αντέξουν στην αντεπίθεση των Πέισερς, οι οποίοι μετέτρεψαν το 109-94 σε 109-104, διατηρώντας τους γηπεδούχους δίχως καλάθι για περίπου 4 λεπτά. Στα τελευταία 2 λεπτά, όμως, οι Καβς διατήρησαν τη διαφορά, αποφεύγοντας το “κάζο”. Ο Πολ Τζορτζ ήταν ξανά εκπληκτικός, με 32 πόντους, 8 ριμπάουντ και 7 ασίστ ενώ ο Τζεφ Τιγκ ήταν πολύ βελτιωμένος σε σχέση με το πρώτο ματς, έχοντας 23. Η Ιντιάνα προσπάθησε όσο μπορούσε να εκμεταλλευτεί τη μέτρια άμυνα των πρωταθλητών αλλά οι 3 σταρ του Κλίβελαντ παραήταν καλοί για να ηττηθούν.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=dRHevqpEQ4o]

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=LPE-C6jkD68]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Αβέβαιο το μέλλον του Ντάρβιν Χαμ στους Λέικερς

Πιθανό να ντραφτάρουν τον Μπρόνι Τζέιμς οι Λέικερς Η χρονιά για τους Λος Άντζελες Λέικερς …