Κεντρική Αρθρογράφοι Λαζαρίδης ΕΟΚ: Όταν ο Βαγγέλης Λιόλιος ζήλεψε τον Γούντι Άλεν

ΕΟΚ: Όταν ο Βαγγέλης Λιόλιος ζήλεψε τον Γούντι Άλεν

ΕΟΚ, Λιόλιος, Άλεν

Η ΕΟΚ αδικεί κατάφορα τον Ερμή Σχηματαρίου. Κι αυτό είναι το λιγότερο…

Αν και θα επιθυμούσα να ανέβουν δύο ομάδες από τη Νέα Σμύρνη στην Basket League, ώστε να πιστοποιήσουν την πρόοδο μιας περιοχής με τον μεγαλύτερο αριθμό αθλουμένων στην Ελλάδα, ωστόσο δεν θα είναι σωστό να σιωπήσουμε σε μια τεράστια αδικία σε βάρος του Ερμή Σχηματαρίου, γιατί θα μας κάνει συνένοχους, σε μία άθλια συναλλαγή με αποχρώσες ενδείξεις διαφθοράς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ). Δεν θα αρκούσε μια… εκτόνωση, με το να τη χαρακτηρίσουμε «καφενείο», γιατί και αυτό θα ήταν μια τεράστια προσβολή για τα καφενεία…

Με τελείως αυθαίρετο τρόπο κατατάσσουν τον Ερμή τέταρτο, παρόλο που ήταν ο νικητής του ζευγαριού 2-7 και δικαιωματικά θα είχε τη δεύτερη ευκαιρία, σε περίπτωση ήττας στον πρώτο αγώνα του με τον Πανιώνιο. Παραβιάζουν όχι την αθλητική ηθική, αλλά και τη λογική του γονυτογραφήματος, που αποκαλούν «προκήρυξη πρωταθλήματος».

Στο site της ΕΟΚ υπήρχε επεξηγηματικό κείμενο για το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος (το απέσυραν με δόλιο τρόπο), που έλεγε ότι «ο νικητής του ζευγαριού 1-8 θα παίξει με τον νικητή του ζευγαριού 2-7. Ο νικητής ανεβαίνει στην Α1 κατηγορία κι ο ηττημένος αγωνίζεται με τον νικητή του 3-4».

Το κείμενο συνοδευόταν από διάγραμμα, που έδειχνε τις διασταυρώσεις. Για τον λόγο τις απόσυρσης πρόβαλαν την εξωφρενική δικαιολογία ότι πίστευαν πως θα περάσει η Ελευθερούπολη! Αλλά και με ποια διεστραμμένη λογική βαφτίζουν τον τρίτο… δεύτερο; Κάτι τέτοιο δεν στηρίζεται πουθενά, ούτε καν σε αυτό που αποκαλούν «προκήρυξη». Από τις σειρές 3-6 και 4-5 δεν προκύπτει ο δεύτερος, αλλά από τη 2-7. Εκτός αν στην ΕΟΚ έχουν ανακαλύψει άλλες μεθόδους μέτρησης…

Η αστοχία της προκήρυξης, που ουσιαστικά ορίζει την κατάταξη των ομάδων από 1-4 με τα αποτελέσματα του τουρνουά, κάνει κάποιους να ισχυρίζονται (με προσβλητικό για τη νοημοσύνη επιχείρημα) ότι τα ζευγάρια καθορίζονται από την κανονική περίοδο, σύμφωνα με αυτή (1-2 και 3-4).

Αφενός αυτό ακυρώνει όλη την προηγούμενη φάση, γιατί με μια τέτοια ερμηνεία έπρεπε τα ζευγάρια να είναι Πανιώνιος – Ελευθερούπολη και Μίλων – Μεγαρίδα, άσχετα με τα προηγούμενα αποτελέσματα. Αφετέρου δεν μπορεί ισχυριστεί ο οποιοδήποτε ότι καταλαμβάνει μια θέση κανονικής περιόδου αυθαίρετα, επειδή ο δεύτερος αστόχησε σε σειρά με διαφορετικό αντίπαλο σε διαφορετική φάση, χωρίς να έχει να αναμετρηθεί μαζί του.

Επιπλέον αν ίσχυε αυτή η λογική δεν θα υπήρχε η δυνατότητα να διεξαχθεί αυτή η φάση, γιατί Ελευθερούπολη και Μεγαρίδα δεν μετέχουν σε αυτήν, αλλά ο 1ος, ο 7ος, ο 3ος και ο 5ος.

Η όλη υπόθεση της «προκήρυξης» της ΕΟΚ θυμίζει τις μπανάνες του Woody Alen, όπου ως δικτάτορας ανακοίνωσε ότι «όσοι είναι κάτω από 18 χρονών σήμερα είναι 18». Όταν είναι ατάκα ταινίας είναι κωμωδία, αλλά όταν επαναλαμβάνεται κάτι ανάλογο στην πραγματική ζωή είναι τραγωδία.

Θα συμβούλευα τις ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο να πάνε με θετική σκέψη και όχι με ίντριγκες που μαρτυρούν ηττοπάθεια. Γιατί…

«Όποιος στη μάχη πάει για να πεθάνει
στρατιώτη μου, για πόλεμο δεν κάνει»

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μίλτος Λαζαρίδης
Περισσότερα σε Λαζαρίδης

Δειτε επισης

Μήτογλου: «Είμαι ευλογημένος»

Ευλογημένος για τη φετινή σεζόν νιώθει ο Ντίνος Μήτογλου. Ο Ντίνος Μήτογλου σε δηλώσεις πο…