Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ H ιστορική επιτυχία του 1984 και τα “ξυρισμένα κεφάλια”

H ιστορική επιτυχία του 1984 και τα “ξυρισμένα κεφάλια”

kipello

kipelloΕνας τίτλος που δεν ξεχνιέται… Το παιχνίδι με τον Άρη στις 18/4/84 (σαν σήμερα, δηλαδή, πριν 33 χρόνια ακριβώς) έμεινε στην ιστορία ως ο τελικός των “ξυρισμένων κεφαλιών”. Ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει με 74-70 και για πρώτη φορά στην ιστορία του κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας.

Και μάλιστα οι “ασπρόμαυροι” κατάφερναν να πάρουν ένα τρόπαιο μετά από πολλά χρόνια αφού το προηγούμενο ήταν αυτό του 1959, όταν κατακτήθηκε το πρωτάθλημα Ελλάδας. Σχετικά με το Κύπελλο του 1984, οι παίκτες του “Δικεφάλου” μετά από προτροπή του τότε προπονητή της ομάδας, Φαίδωνα Ματθαίου, είχαν παρακολουθήσει την πολεμική ταινία της εποχής “Αποστολή στη Νικαράγουα”.

Σπουδαίες “μάχες” σε ΝΒΑ και Euroleague… Ράπτορς-Μπακς, Σέλτικς-Μπουλς, Κλίπερς-Τζαζ, Παναθηναϊκός-Φενέρ και ΤΣΣΚΑ-Μπασκόνια. Ολα τα ματς θα “δοθούν” προς τους πελάτες της 2winbet.gr με τις καλύτερες αποδόσεις της αγοράς!

Οι καλαθοσφαιριστές των “ασπρόμαυρων”, μάλιστα, προχώρησαν σε μια… ιδιαίτερη κίνηση πριν τον τελικό κουρεύοντας τα μαλλιά τους και αυτό έγινε ως ένδειξη της αποφασιστικότητας που είχαν για να κατακτηθεί εκείνο το τρόπαιο (γι΄αυτό και εκείνος ο τελικός, είναι γνωστός ως ο τελικός των “ξυρισμένων κεφαλιών”). Η κίνηση εκείνη είχε… αιφνιδιάσει μέχρι και τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που αρχικά δεν κατάλαβαν τους παίκτες της ομάδας τους!

“Μονοπόλυο”, ο… αγαπημένος προορισμός των Θεσσαλονικιών. Ο χώρος που μπορείτε να δείτε πολλά παιχνίδια και φυσικά αυτά του ΠΑΟΚ!

“Μπήκαμε μέσα και για 10-20 δευτερόλεπτα ήταν βουβό το γήπεδο… Δεν μας είχε γνωρίσει κανείς. Θυμάμαι μπήκαμε μέσα από την σάλα του Αλεξανδρείου και το γήπεδο ήταν βουβό. Οταν βέβαια μας αναγνώρισαν, μεταδώσαμε στον κόσμο μας την φιλοσοφία ότι κατεβήκαμε μόνο για να κερδίσουμε… Εγινε ένα πανηγύρι που κράτησε σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού”, είχε δηλώσει για εκείνο το ματς ο Μάνθος Κατσούλης.

“Ολοι είχαμε μακριά μαλλιά, σχεδόν ως τους ώμους…”, είχε πει ο Βαγγέλης Αλεξανδρής για την απόφαση να κουρευτούν οι παίκτες του ΠΑΟΚ η οποία είχε μείνει κρυφή μέχρι να γίνει ο τελικός. Πρώτος σκόρερ στην νίκη επί του Άρη ήταν ο Νίκος Σταυρόπουλος με 26 πόντους.

Οι πόντοι του ΠΑΟΚ:  Πολίτης 8, Μάνθος Κατσούλης 12, Αγγελίδης, Μπακόπουλος 8, Ζαχαρίας Κατσούλης 2, Φασούλας 12, Αλεξανδρής 6, Σταυρόπουλος 26, Κωνσταντινίδης, Πολυχρονάκος

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • Γιάννης Καστρίτης

    Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

    Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Elite league: Τα αποτελέσματα των Play off/ Play out

Στο Final Four της Elite League πέρασε ο Ερμής Σχηματαρίου. Ο Ερμής Σχηματαρίου επικράτησε…