Κεντρική NBA Λέοναρντ από άλλο πλανήτη, “σάρωσε” τους Γκρίζλις! (vids)
NBA

Λέοναρντ από άλλο πλανήτη, “σάρωσε” τους Γκρίζλις! (vids)

kawhi leonard spurs

kawhi-leonard-spurs

Στο πρώτο παιχνίδι, ο Κουάι Λέοναρντ ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στα πλέι-οφς, με 32 πόντους. Η συγκεκριμένη επίδοση, όμως, δεν πρέπει να τον άφησε ικανοποιημένο. Έτσι, αποφάσισε να “φορτώσει” το καλάθι του Μέμφις με 37 πόντους, διαλύοντας το ρεκόρ του και οδηγώντας τους Σαν Αντόνιο Σπερς σε νέα νίκη επί των “αρκούδων”, με 97-82, κάνοντας το 2-0 στη μεταξύ τους σειρά! Τα “σπιρούνια” έχασαν το προβάδισμα μόλις για 13 δευτερόλεπτα στην αναμέτρηση, είχαν 5 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και περιόρισαν τους φιλοξενούμενους σε ποσοστό 37.8% στα σουτ εντός πεδιάς. Όλα τα φώτα, όμως, έπεσαν πάνω στον υποψήφιο MVP.

 

Ο “The Klaw” ήταν καταπληκτικός, με 37 πόντους, 11 ριμπάουντ, 9/14 σουτ και 19/19 βολές! Έτσι, έγινε ο πρώτος παίκτης των Σπερς μετά τον Τιμ Ντάνκαν, που σημειώνει +35 πόντους και +10 ριμπάουντ σε αγώνα πλέι-οφ ενώ εξακολουθεί να έχει άριστη αποδοτικότητα, με 10 στα 10 σουτ μέσης απόστασης εντός των δύο αυτών παιχνιδιών, σύμφωνα με το ESPN! Ήταν πάρα πολύ ορμητικός, εκμαιεύοντας συνεχώς φάουλ (ορισμένα εκ των οποίων ήταν αρκετά αυστηρά) ενώ έκανε εξαιρετική δουλειά σε φάσεις απομόνωσης, με τους Γκρίζλις να μη διαθέτουν κάποιον παίκτη, ο οποίος να μπορεί να τον μαρκάρει αποτελεσματικά.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=VYl88VYvTU4]

Ο Τόνι Πάρκερ απέδειξε ότι διαθέτει ακόμη ορισμένη από τη σπιρτάδα του παρελθόντος, με 15 πόντους ενώ οι Γκριν και Όλντριτζ πρόσθεσαν από 12 και 11 αντίστοιχα. Από πλευράς Μέμφις, ο Μάικ Κόνλεϊ ήταν εξαιρετικός, τόσο στα εκτελεστικά, όσο και στα δημιουργικά του καθήκοντα, με 24 πόντους (4/8 τρίποντα) και 8 ασίστ, με τον Ζακ Ράντολφ να πετυχαίνει νταμπλ-νταμπλ, προερχόμενος από τον πάγκο (18 πόντοι, 10 ριμπάουντ). Οι Γκρίζλις ήταν μαχητικοί, μειώνοντας έως τους 4 πόντους (75-71) στην αρχή της 4ης περιόδου αλλά ο “τυφώνας” που ακούει στο όνομα Λέοναρντ δεν τους άφησε να πετύχουν την ολική ανατροπή.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=A57R7SJHDBg]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Αβέβαιο το μέλλον του Ντάρβιν Χαμ στους Λέικερς

Πιθανό να ντραφτάρουν τον Μπρόνι Τζέιμς οι Λέικερς Η χρονιά για τους Λος Άντζελες Λέικερς …