Κεντρική NBA “Κομμάτιασαν” τους Γκρίζλις οι Σπερς! (vids)
NBA

“Κομμάτιασαν” τους Γκρίζλις οι Σπερς! (vids)

kawhi leonard spurs 1

kawhi-leonard-spurs

Χάρη σε ένα ισοπεδωτικό 2ο ημίχρονο και με τον Κουάι Λέοναρντ να ισοφαρίζει το ρεκόρ καριέρας του σε πλέι-οφ αγώνα, οι Σαν Αντόνιο Σπερς συνέτριψαν με 111-82 τους Μέμφις Γκρίζλις, κάνοντας με χαρακτηριστική άνεση το 1-0 στη μεταξύ τους σειρά. Παρά την εξαιρετική απόδοσή των “αρκούδων” στο πρώτο ημίχρονο, με τους Μάικ Κόνλεϊ και Μαρκ Γκασόλ να “ζωγραφίζουν”, το παιχνίδι ξέφυγε τελείως από τα χέρια τους στην επανάληψη, με τους παίκτες-ορόσημα των Σπερς να βρίσκουν συνεχώς τον δρόμο προς το καλάθι. Οι γηπεδούχοι είχαν 10/19 τρίποντα, όντας τρομερά αποδοτικοί, με τον Λέοναρντ να είναι φυσικά ο κορυφαίος.

Με 32 πόντους και απίθανα ποσοστά (11/14 σουτ, 9/9 βολές), ο “The Klaw” ήταν αδυσώπητος σε συνθήκες ένας-εναντίον-ενός, με την απουσία του Τόνι Άλεν να στέκεται ως καθοριστικός παράγοντας. Ο ΛαΜάρκους Όλντριτζ σταμάτησε στους 20, δίνοντας σκληρές “μάχες” στο ποστ και σκοράροντας από τα αγαπημένα του σημεία ενώ ο Τόνι Πάρκερ σταμάτησε στους 18.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=QM5EDapOnTw]

Από την άλλη, ο Μαρκ Γκασόλ έκανε πρωτοφανή “όργια”, βάζοντας τους 32 από τους 82 πόντους της ομάδας του (και 25 στο 1ο ημίχρονο), με 8/15 δίποντα, 3/3 τρίποντα και 7/7 βολές! Η παρουσία κάτω από τα δύο καλάθια ήταν ξεχωριστή ενώ μπορούσε να βγαίνει με άνεση στην περιφέρεια, είτε σουτάροντας, είτε βάζοντας την μπάλα στο παρκέ! Ο Μάικ Κόνλεϊ είχε 10 πόντους στην 1η περίοδο αλλά “εξαφανίστηκε” στο υπόλοιπο παιχνίδι, με τους Γκρίζλις να αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα, κυρίως λόγω του μέτριου πάγκου τους και της έλλειψης αρκετών σκόρερ.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=J0XUYfkyDnw]

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=cShX6xvS_hM]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μάρεϊ, νίκησαν ξανά τους Σέλτικς οι Χοκς

Στην παράταση οι Χοκς επικράτησαν των Σέλτικς. Με τον Ντεζούντε Μάρεϊ να πραγματοποιεί μία…