Κεντρική NBA Κρις Πολ-Μπλέικ Γκρίφιν: ένα δίδυμο-“φωτιά” (vids)
NBA

Κρις Πολ-Μπλέικ Γκρίφιν: ένα δίδυμο-“φωτιά” (vids)

chris paul blake griffin clippers

chris-paul-blake-griffin-clippers

Τα τελευταία 5 χρόνια, το δίδυμο Κρις Πολ-Μπλέικ Γκρίφιν έχει ταλαιπωρήσει ιδιαίτερα τις αντίπαλες άμυνες, κυρίως χάρη στις αξέχαστες άλεϊ-ουπ ανάμεσα στους δύο σταρς. Πλέον, με τον Γκρίφιν να μην είναι τόσο… αέρινος όσο κάποτε, η πλειοψηφία των συνεργασιών γίνονται στο… έδαφος αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει από το να πραγματοποιούν απίθανες εμφανίσεις, όπως χθες εναντίον των Χόρνετς.

Ο “CP3” ολοκλήρωσε τον αγώνα με 15 πόντους, 17 ασίστ και 0(!) λάθη. Παρά το γεγονός ότι δεν τα πήγε καλά στον εκτελεστικό τομέα (μόλις 4/18 σουτ) έφτιαχνε συνεχώς φάσεις για τους συμπαίκτες του, χάρη στην πολύ ξεχωριστή ικανότητα που έχει να διαβάζει την αντίπαλη άμυνα. Ήταν το 7ο παιχνίδι της καριέρας του με τουλάχιστον 15 ασίστ και 0 λάθη, “πιάνοντας” στη 2η θέση όλων των εποχών τους Στιβ Νας και Μάγκζι Μπογκς!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=R-dI2uI7eu8]

Αυτός όμως που “σάρωσε” πραγματικά ήταν ο Γκρίφιν. Με 43 πόντους (12/22 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 10/16 βολές), 10 ριμπάουντ και 5 ασίστ έκανε μια πλήρη επίδειξη του all-around παιχνιδιού του. Σκόραρε στο ποστ, έχοντας βελτιώσει αρκετά το footwork και τα τελειώματά του. “Γλιστρούσε” αποτελεσματικά στο καλάθι μετά το πικ-εν-ρολ (slip screen) ενώ μπορούσε να ρολάρει και προς τα έξω, για σουτ από μέση απόσταση αλλά και από το τρίποντο (το οποίο φάνηκε αισθητά βελτιωμένο). Έβαλε αρκετά κρίσιμα καλάθια και μπορεί οι Κλίπερς να έφθασαν κοντά στην “αυτοκτονία” αλλά ο Γκρίφιν δεν θα άφηνε μια τέτοια εμφάνιση να πάει στράφι.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Tl1zsZLaIUc]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Αβέβαιο το μέλλον του Ντάρβιν Χαμ στους Λέικερς

Πιθανό να ντραφτάρουν τον Μπρόνι Τζέιμς οι Λέικερς Η χρονιά για τους Λος Άντζελες Λέικερς …