Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ “Δεν επαναπαυόμαστε”

“Δεν επαναπαυόμαστε”

vezenkof margaritis

vezenkof-margaritis

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ χάρη στην εκπληκτική του εμφάνιση στο ντέρμπι της Πυλαίας ενάντια στον ΠΑΟΚ, αναδείχθηκε Πολυτιμότερος Παίκτης για την 15η αγωνιστική της Α1. Ο 20χρονος φόργουορντ του Άρη ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 29 πόντους (5/9 διπ.-5/10 τρ.-4/6 βολές), 14 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 33.3 λεπτά συμμετοχής, συγκεντρώνοντας 31 βαθμούς στο ranking.

Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, ο Βεζένκοφ τόνισε πως ήταν προσωπικό στοίχημα η καλή εμφάνιση στο ντέρμπι, εξέφρασε την τιμή που νιώθει για το βραβείο αλλά κράτησε χαμηλά το κεφάλι και ξεκαθάρισε ότι οι “κιτρινόμαυροι” παραμένουν προσγειωμένοι εν όψει της δύσκολης συνέχειας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

– Τι σημαίνει για εσένα η ανάδειξη σε MVP της 15ης αγωνιστικής σε συνδυασμό με την εκτός έδρας νίκη επί του ΠΑΟΚ;

“Σίγουρα είναι μεγάλη τιμή να παίρνεις αυτόν τον τίτλο παίζοντας σε ένα τόσο μεγάλο ντέρμπι. Για μένα οι ατομικές διακρίσεις δε λένε πολλά, απλά μου δίνουν κίνητρο για να προσπαθώ περισσότερο και να βελτιώνομαι καθημερινά με σκληρή δουλειά. Σαφώς αυτό που έχει σημασία είναι η νίκη της ομάδας, η οποία μας έδωσε μεγάλη βαθμολογική και ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια”.

– Ήταν για εσένα κίνητρο εν όψει του δεύτερου ντέρμπι με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ ότι στο πρώτο η απόδοση σου δεν ήταν στα συνηθισμένα στάνταρ σου;

“Σαφώς. Στους αγώνες ΆρηΠΑΟΚ που πήρα μέρος δεν είχα τόσο καλή απόδοση, ενώ στο προηγούμενο ματς ήμουν αρκετά άστοχος. Έτσι, ήταν ένα στοίχημα για μένα να παίξω καλά στο ντέρμπι και να βοηθήσω όσο μπορώ την ομάδα μου να φτάσει στη νίκη”.

– Μετά τις δύο νίκες επί του ΠΑΟΚ, τι μπορεί να πετύχει ο Άρης στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ;

“Το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό. Πίσω από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, ο καθένας μπορεί να κερδίσει οπουδήποτε. Γι’ αυτό φέτος είναι πιο σημαντικό από ποτέ να βλέπεις κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, δεν αποτελεί απλά ένα κλισέ. Σίγουρα μας ικανοποιεί που μετά από χρόνια βρισκόμαστε στην πρώτη τετράδα, αλίμονο όμως αν επαναπαυτούμε.

Στο μυαλό μας είναι μόνο ο αγώνας με τον Απόλλωνα, στην Πάτρα. Στόχος μας είναι να πάρουμε όσο περισσότερες νίκες μπορούμε, γνωρίζοντας ότι έχουμε δύσκολο πρόγραμμα, και στο τέλος να κάνουμε το ταμείο“.

– Τι έχει αλλάξει στον Άρη της φετινής αγωνιστικής χρονιάς σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν που ήσουν στην ομάδα;

“Ο Άρης είναι μια ομάδα η οποία εκ φύσεως πρέπει να πρωταγωνιστεί και να βρίσκεται στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Τις προηγούμενες χρονιές ποτέ δε βρήκαμε άλλοθι στο ότι δεν είχαμε ξένους παίκτες και με ελληνικό κορμό καταφέρναμε να κάνουμε μία αξιοπρεπή πορεία. Φέτος η χρονιά βαδίζει αρκετά καλά, όμως δεν επαναπαυόμαστε και θέλουμε να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς μέσα από τη σκληρή δουλειά”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …