Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ ΕΟΚ: Ωμή παρέμβαση στις Ενώσεις

ΕΟΚ: Ωμή παρέμβαση στις Ενώσεις

Ψάχνει λεφτά η ΕΟΚ; Λιόλιος

Απίστευτα αυτά που κάνει η διοίκηση Λιόλιου στην ΕΟΚ.

Ούτε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος -στα χειρότερά του- δεν έκανε τόσο ωμές παρεμβάσεις, εκεί που δεν είχε δικαιοδοσία. Μιλάμε για τον πρώην πρόεδρο της ΕΟΚ, που θεωρούσε ότι όλο το μπάσκετ ήταν αυτός, άρα νομοτελειακά του ανήκε.

Η ΕΟΚ, λοιπόν, έστειλε μήνυμα στις Ενώσεις, ζητώντας να μάθει πόσα χρήματα έχουν στα ταμεία τους! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά απαίτησε να της αποσταλούν τα statement των τραπεζικών λογαριασμών, καθώς και μια επιστολή με το ταμειακό υπόλοιπο σε μετρητά, υπογεγραμμένη από τον Λογιστή και τον Ταμία της Ένωσης, ή της αντίστοιχης Τοπικής Επιτροπής.

«Το ζητάνε η ΓΓΑ κι η Αρχή Διαφάνειας» είναι το.. τυράκι. Αλήθεια, γιατί να μην ενημερώσουν απευθείας την Αρχή διαφάνεια και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού οι Ενώσεις; Δεν έχουν διοικητική κι οικονομική αυτοτέλεια; Προδήλως ανήκουν στην ΕΟΚ, αλλά δεν είναι υπάλληλοί της οι πρόεδροι κι οι ταμίες.

Τι γίνεται με τη Θεσσαλονίκη;

Χαρακτηριστικό του πώς αντιμετωπίζει η διοίκηση Λιόλιου τις Ενώσεις, είναι το γεγονός ότι εδώ και καιρό έχουν κοπεί τα 6.000 ευρώ, που έδινε η ΕΟΚ, για να πληρώνονται οι υπάλληλοι. Τα χρήματα κόπηκαν από τη στιγμή που στην ΕΚΑΣΘ προκρίθηκε ο Κλεάνθης Γάλλος. Θα είναι… σύμπτωση.

Βεβαίως, δεν είναι παιχνίδι για έναν. Η διοίκηση της ΕΟΚ μπορεί να ζητά ό,τι θέλει, οι πρόεδροι των Ενώσεων οφείλουν (απέναντι σε αυτούς που τους ψήφισαν κι απέναντι στον εαυτό τους) να αντιδράσουν. Να δώσουν όλα όσα προβλέπονται, στις αρχές που προβλέπονται, δίχως να δηλώσουν υπακοή στον πρόεδρο. Να ακυρώσουν τα φιρμάνια του.

Αντί επιλόγου: Η ΕΟΚ γιατί δεν αναρτά στο «Διαύγεια»; Αυτή δεν ήταν κεντρική προεκλογική δέσμευση; Βασίλη Ντάκουρη, όλα καλά;

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Με Μιγιάτοβιτς η Εφές έως το 2026

Ανανέωσε τη συνεργασία του με την Εφές ο Μιγιάτοβιτς. Με τον Τόμισλαβ Μιγιάτοβιτς στην άκρ…