Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Έτσι για αλλαγή πείτε μια φορά την αλήθεια κ. Λιόλιο

Έτσι για αλλαγή πείτε μια φορά την αλήθεια κ. Λιόλιο

Φασούλας, Λιόλιος, ΕΟΚ, Εθνική, Λιόλιο

Ο Παναγιώτης Φασούλας πετάει εκ νέου το γάντι στον Βαγγέλη Λιόλιο.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πρώτα το Μπάσκετ», Παναγιώτης Φασούλας, κάλεσε χθες τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βρούτση, να εξασφαλίσει ισονομία στις επικείμενες εκλογές. Η ΕΟΚ απάντησε με non paper, κάτι που η «αράχνη» δεν άφησε να πέσει κάτω. Όχι μόνο ανταπάντησε στον Βαγγέλη Λιόλιο, αλλά τον καλεί να σταματήσει να κρύβεται και να απαντήσει και στα άλλα ερωτήματα, που κατά καιρούς έχει θέσει κι ο πρόεδρος της ΕΟΚ κρύβεται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παναγιώτη Φασούλα:
«Διαμαρτυρήθηκα επισήμως κι επωνύμως για άνιση αντιμετώπιση. Το κείμενο είχε την υπογραφή μου. Η… ΕΟΚ απάντησε ανωνύμως με «κύκλους» και «τετράγωνα». Ντρέπεστε να βάλετε το όνομά σας κάτω από την απάντηση; Ποιος μιλάει;

Επί της ουσίας: Η ΕΟΚ απάντησε κι όπως λέει ο ανώνυμος συντάκτης «να αναφερθεί ο λόγος που θέλουν τα στοιχεία, καθώς και ο άνθρωπος που θα τα επεξεργαστεί». Μα το γράψαμε ξεκάθαρα. Δεν ζητήσαμε προσωπικά στοιχεία, ζήτησα ως Παναγιώτης Φασούλας, μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΚ, την πρόσβαση που έχει ο πρόεδρος κι όλα τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ζήτησα τα στοιχεία, γνωρίζοντας τον νόμο περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, θεωρώντας αυτονόητο ότι όπως τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. έτσι κι εγώ, θα τηρήσουμε τα προβλεπόμενα. Εγώ θα επεξεργαστώ τα στοιχεία, εγώ υπέγραψα το αίτημα, εγώ ανέλαβα την ευθύνη. Τι δεν κατάλαβαν;

Είναι απλό. Ο… νόμος, ή δεσμεύει όλους, ή κανέναν. Αν δεν μπορώ να έχω πρόσβαση εγώ, δεν πρέπει να έχετε κι εσείς. Βεβαίως, ο νόμος δεν λέει πουθενά ότι τα mail είναι απόρρητα, από τη στιγμή που είναι δημοσίως αναρτημένα στο διαδίκτυο.

«Κύριε Λιόλιο, ο κόσμος έχει μάτια και βλέπει»

Ο νόμος δεν παραβιάστηκε όταν μετ’ επιτάσεως ζητήσατε «εδώ και τώρα», απειλώντας τα σωματεία, να μάθετε τους αντιπροσώπους τους; Εσείς γνωρίζετε τους αντιπροσώπους, εγώ δεν έχω δικαίωμα να τους γνωρίζω;

Ζητήσαμε (και ζητάμε) να ξεκινάμε από την ίδια αφετηρία. Το αρνείστε. Ας απαντήσει ο Υπουργός αν αυτό συνάδει με την ισονομία που πρέπει να υπάρχει. Ας σκεφτούν τα σωματεία ποιος και γιατί φοβάται την επικοινωνία.

Όσο για το «όποιος γνωρίζει τον νόμο περί προσωπικών δεδομένων καταλαβαίνει…», να τονίσουμε ότι γνωρίζουμε τον νόμο και καταλάβαμε ότι υπεκφεύγετε γιατί τρέμετε την επαφή μας με τα σωματεία. Γιατί ξέρετε ότι θα τους δείξουμε τα μεγάλα σας ψέματα. Γιατί γνωρίζετε ότι έχουμε πλάνο και πρόγραμμα, ενώ εσείς απλά τάζετε χωρίς να μπορείτε να υλοποιήσετε τις υποσχέσεις σας.

Ο κόσμος έχει μάτια και βλέπει. Αλλά μια και ανωνύμως μπήκατε (επιτέλους) στον κόπο να απαντήσετε, τώρα που σας βρήκαμε μήπως θέλετε να μας πείτε πόσους δημοσιογράφους και με ποια αντιμισθία απασχολείτε στην ΕΟΚ; Μήπως θέλετε να μας πείτε πώς καλύπτεται το κόστος του Προολυμπιακού Τουρνουά;

Έστω κι ανωνύμως, αφού δεν τολμάτε να βγείτε να με αντιμετωπίσετε κατά πρόσωπο, πείτε στον κόσμο την αλήθεια. Έτσι για… αλλαγή.

Παναγιώτης Φασούλας
Πρώτα το Μπάσκετ»

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65

Επιβίωσε στην Πόλη η Μονακό. Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς πέρασε διά πυρός και σιδήρου απ…