Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Φασούλας: «Κύριε Βρούτση πάρτε θέση»

Φασούλας: «Κύριε Βρούτση πάρτε θέση»

Παναγιώτης Φασούλας

Ο Παναγιώτης Φασούλας καλεί τον υπουργό να φέρει ισονομία στο μπάσκετ.

Ο συνδυασμός «Πρώτα το μπάσκετ», αλλά κυρίως το εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ., Παναγιώτης Φασούλας, ζήτησαν επίσημα από την ΕΟΚ το αυτονόητο: Να τους δοθεί η πρόσβαση στα email και στα πρόσωπα που θα ψηφίσουν, ώστε να μπορούν να επικοινωνήσουν με τα σωματεία, όπως κάνει ο Βαγγέλης Λιόλιος και οι συνεργάτες του. Η ομοσπονδία πέταξε την μπάλα στην εξέδρα και η απάντηση – ανακοίνωση του συνδυασμού ήταν άμεση και σκληρή. Πλέον καλείται ο κύριος Βρούτσης να επιβάλει ισονομία και ισοπολιτεία.

Η ανακοίνωση του συνδυασμού «Πρώτα το Μπάσκετ»:

Κύριε Βρούτση εξασφαλίστε την ισονομία στις επικείμενες εκλογές

Το τελευταίο πράγμα που θέλουμε και θεωρούμε ότι έχει ανάγκη το μπάσκετ είναι οι συνεχείς καταγγελίες. Εμείς, ως παράταξη κι ως άτομα, θέλουμε να αντιπαρατεθούμε βάσει ιδεών, αξιών και προγραμμάτων, αλλά δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε να καταγγέλλουμε τη διοίκηση της ΕΟΚ και προσωπικά τον πρόεδρό της Βαγγέλη Λιόλιο, επειδή δεν τηρεί τους κανόνες της ισονομίας και ισοπολιτείας.

Ζητήσαμε επισήμως να μας δοθούν τα στοιχεία επικοινωνίας των σωματείων και των αντιπροσώπων τους με δικαίωμα ψήφου στις επικείμενες εκλογές, προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα απευθείας επικοινωνίας μαζί τους. Η απάντηση που λάβαμε ήταν ότι πρέπει να γνωστοποιήσουμε τον σκοπό για τον οποίο ζητήσαμε τα στοιχεία επικοινωνίας και το αίτημα μας θα εξετάσει στη συνέχεια το νομικό τμήμα της ΕΟΚ (το ποιο;), ενώ αυτό ήταν απολύτως σαφές στην επιστολή μας.

Η επιστολή μας προς της ΕΟΚ ξεκινούσε ακριβώς έτσι:

«Αγαπητέ Πρόεδρε,
Αγαπητά μέλη του Δ.Σ,
Ο συνδυασμός «Πρώτα το Μπάσκετ» με επικεφαλής τον εκλεγμένο στο Δ.Σ. της ΕΟΚ, Παναγιώτη Φασούλα, επιθυμεί να επικοινωνήσει με τα σωματεία της Ομοσπονδίας μας».

Γνωρίζουμε πολύ καλά τις «δημοκρατικές απόψεις» του Βαγγέλη Λιόλιου και δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο. Καλούμε τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ της ΕΟΚ να αποστασιοποιηθούν, καθώς πλέον η σιωπή είναι συνενοχή. Καλούμε τον Υπουργό Αθλητισμού κύριο Βρούτση να παρέμβει και να διασφαλίσει την ισονομία. Η φίμωση της παράταξής μας, τα εμπόδια στην επικοινωνία με τα αθλητικά σωματεία και οι εν γένει απολυταρχικές συμπεριφορές στον πλέον δημοκρατικό χώρο της κοινωνίας μας, αυτόν του αθλητισμού, δεν θα περάσουν.

Είναι απίστευτα υποκριτικό το να μπορεί κάποιο άλλο μέλος τού Δ.Σ., ή ακόμα κι ο πρόεδρος (δεν έχει παραπάνω δικαιώματα ως εκ της θέσεως του), αλλά να μην μπορεί να επικοινωνεί ο Παναγιώτης Φασούλας. Φαίνεται πως η κουλτούρα της διοίκησης είναι ότι ΔΕΝ έχουν δικαίωμα όλα τα εκλεγμένα μέλη, αλλά μόνο αυτά που ανήκουν στον συνδυασμό του κ. Λιόλιου.

Χρησιμοποιούν τη θέση τους για να αποκτήσουν προβάδισμα στην προεκλογική διαδικασία και αυτό παραβιάζει όχι μόνο την κείμενη νομοθεσία, αλλά και τις αρχές ενός τίμιου αγώνα, την αρχή της ισονομίας στις δημοκρατικές διαδικασίες. Φοβούνται την επικοινωνία μας, επειδή γνωρίζουν ότι μαζί θα μιλήσουμε για μπάσκετ, δεν θα τάξουμε μπαλόνια που δεν θα δείτε…

Αυτό το μήνυμα που διαβάζετε είναι η απόδειξη της αποτυχίας τους. Συνεχίζουμε με σκοπό την τελική νίκη του αθλήματος. Εσείς έχετε τη δύναμη να τρομάξετε περισσότερο τους ήδη τρομαγμένους.

Με την ευκαιρία, σας ευχαριστώ προσωπικά για τα δεκάδες μηνύματα, τα οποία έχουμε απαντήσει και θα συνεχίσουμε να απαντούμε, καθώς για εμάς η επικοινωνία είναι υποχρέωση.

Παναγιώτης Φασούλας
«Πρώτα το Μπάσκετ»

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Basket League: Ολυμπιακός – Περιστέρι για τα ημιτελικά

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται το Περιστέρι για τον 1ο ημιτελικό της Stoiximan Basket League. Ο Ο…