Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ «Δώσε Πάσα», ή αλλιώς να ‘χαμε να λέγαμε

«Δώσε Πάσα», ή αλλιώς να ‘χαμε να λέγαμε

Δώσε Πάσα, Λιόλιος

Από το «Δώσε Πάσα» στο δώσε καμιά πάσα ρε!…

Ήταν ο Βαγγέλης Λιόλιος εκείνος που με στόμφο είχε επικοινωνήσει την αξία του εγχειρήματος «Δώσε Πάσα». Δεν ήταν απλά ένα όνομα συνδυασμού, αλλά κι ένας δίαυλος επικοινωνίας με τα σωματεία. Αυτά κι άλλα πολλά έλεγε προεκλογικά, όμως και εδώ το… ψέμα είχε κοντά ποδαράκια.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ ουδέποτε ήταν ομαδικός παίκτης. Από το δεξί στο αριστερό δεν δίνει την μπάλα (και τον λόγο). Το «Δώσε Πάσα» ήταν ένας ωραίος τίτλος κενού περιεχομένου. Δείτε τα πρωτοκλασάτα στελέχη του. Έχετε ακούσει τη φωνή τους; Ο Βασίλης Ντάκουρης σε ρόλο Happy Traveler γυρίζει και φωτογραφίζεται, παρουσιάζοντας αντί για έργο τα ταξίδια του. Καλά να περνάει ο άνθρωπος.

Ο Νίκος Νικολόπουλος είναι λες κι ήπιε το αμίλητο νερό, κάποιοι έτσι και αλλιώς ήταν αόρατοι στον χώρο, οι δε παράγοντες που εκ των υστέρων προσέγγισαν, είτε απολαμβάνουν το 15λεπτο της δημοσιότητας οσάκις φιλοξενούν διοργάνωση, πάντα πίσω από τον Λιόλιο, είτε μετακόμισαν για να σωθούν (Ρεντζιάς στον ΕΣΑΚΕ), είτε προσπάθησαν να διακριθούν στον στίβο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με όχι και τόσο πετυχημένα αποτελέσματα (Ζεϊμπέκης, Ευαγγέλου).

Η «Δώσε Πάσα» ήταν… λάθος πάσα

Όσο για τον δίαυλο επικοινωνίας… έκλεισε! Ο συνδυασμός λέγεται (μπορεί και όχι) «Δώσε Πάσα», αλλά είτε ψάξετε στα social, είτε στο διαδίκτυο, δεν θα βρείτε τίποτα. Ακόμα και δημοσιογραφικά site, που φιλοξενούσαν ανακοινώσεις, τώρα έχουν μια… τρύπα στα κείμενα. Μια επίσκεψη στο Google θα σας δώσει όχι πάσα, αλλά όλες τις απαντήσεις.

Το κανάλι στο YouTube… καθηλώνει. «Για το μπάσκετ που οραματιζόμαστε» γίνεται λόγος, αλλά ο επίσημος λογαριασμός του «Δώσε Πάσα» αριθμεί 89 εγγεγραμμένους και 6 βίντεο. Όλα προ τριετίας, τότε που ο Λιόλιος έψαχνε να βρει καινοτόμες ιδέες, για να καλύψει το μπασκετικό του έλλειμμα. Μετά βγήκε πρόεδρος κι αδιαφόρησε. Μιλάμε για καναλάρα, που θα έλεγε κι ο Νίκος Μουτσινάς.

Δικαίωμά του είναι και ποσώς θα μας απασχολούσε αν τα σωματεία δεν είχαν δώσει τη… λάθος πάσα. Πίστεψαν ότι αυτό το νέο που προτείνει έχει βάθος, έχει άδολη αγάπη για το άθλημα, έχει τις προοπτικές να αλλάξει τα δεδομένα, από την εποχή της άθλιας διοίκησης Βασιλακόπουλου. Πού να ήξεραν ότι από το παράθυρο θα μπει ξανά ο Βασιλακόπουλος, αγκαλιά με τον Λιόλιο.

Λάθος πάσα ήταν γιατί τίποτα απ’ όσα υποσχέθηκε ο νυν πρόεδρος της ΕΟΚ δεν υλοποιήθηκαν. Το ακριβώς αντίθετο, έγιναν χειρότερα τα πράγματα, με επιτροπές δεοντολογίας, με απειλές, με διαιτητές που ελέγχονται για παραπτώματα στην Ευρώπη, με ομάδες που ελέγχονται από τη ΦΙΜΠΑ για το στοίχημα, με ξεχαρβάλωμα σε όλα τα επίπεδα.

Αλλά για αυτά θα έχουμε τον χρόνο να τα πούμε, όσο πλησιάζουμε στις εκλογές. Αναρωτιέμαι τα τρία χρόνια διοίκησης της ομοσπονδίας δεν είχε κάτι να πει με τα σωματεία; Δεν υπήρχε κανένας λόγος επικοινωνίας; Αλλά, βέβαια, όταν μετατρέπεις τις εκδηλώσεις της ΕΟΚ σε προεκλογικά σόου, γιατί να διατηρήσεις ανοιχτό άλλον δίαυλο επικοινωνίας;

Αντί επιλόγου: Βαγγέλη τόσους δημοσιογράφους πληρώνεις, από ένα κείμενο να έγραφε ο καθένας θα γέμιζε το «Δώσε Πάσα». Όχι τίποτ’ άλλο, να κάνουν και κάτι οι άνθρωποι…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Μακάμπι – Παναθηναϊκός: Ο Κέντρικ Ναν πέταξε μπουκάλι στην αλλαγή του (vid)

Ο Κέντρικ Ναν πέταξε μπουκάλι με νερό από τα νεύρα του στην αλλαγή του. Η Μακάμπι έκλεισε …