Κεντρική Ελλάδα Κύπελλο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 81-65

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 81-65

Κάνααν, Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

«Καταιγίδα» Κάνααν κι ο Ολυμπιακός στον τελικό.

Για ένα ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν καθέτως ανταγωνιστικός και μάλιστα πήγε στ’ αποδυτήρια με αέρα πέντε πόντων. Ο Κάνααν ήρθε με… φόρα, μαζί με τον Παπανικολάου πήραν τη σκυτάλη από τον Βεζένκοφ κι ο Ολυμπιακός με 81-65 νίκησε τον «αιώνιο» αντίπαλο κι είναι ένα βήμα πριν την κατάκτηση του δεύτερου φετινού τίτλου. Βεβαίως, σημαντικό ρόλο έπαιξε το «μπλακ άουτ» των παικτών του Ράντονιτς, που έκαναν εννέα λεπτά να πετύχουν καλάθι, στην τρίτη περίοδο.

Ο Βεζένκοφ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Ουίλιαμς εκ των πραγμάτων δεν είναι καλός στο πίσω μέρος του γηπέδου, ο MVP του Ολυμπιακού βρήκε χώρο κι «εκτέλεσε». Ο Παναθηναϊκός κράτησε χαμηλά τον ρυθμό, βρέθηκε να προηγείται με 10-14 (με Λι κι Ουίλιαμς εκφραστές), αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε με 8-0 με 8 πόντους του Βεζένκοφ, ο οποίος έκανε και το 20-16, για να φτάσει στους 10 συνεχόμενους και τους 14 στην πρώτη περίοδο.

Ο Παναθηναϊκός έβρισκε λύσεις από την περίμετρο και με τρίποντο του Παπαγιάννη μείωσε στον πόντο, για να ολοκληρωθεί το δεκάλεπτο με 22-19, με καλάθι του Φαλ. Στην άμυνα ο «Big Papa» είχε τα συνηθισμένα προβλήματα.

Άμυνα και Λι

Ο κόουτς Μπαρτζώκας ακολούθησε τη… ρουτίνα του, αφήνοντας έξω τον Βεζένκοφ, τη στιγμή που ο Λι κυριαρχούσε επιθετικά στην αντίπερα όχθη. Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ, ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος έξω από τη γραμμή του τριπόντου, αλλά ο Ολυμπιακός με 2/2 των ΣλούκαΛαρεντζάκη προηγήθηκε με 35-33. Ήταν η σειρά των «πράσινων» να τρέξουν σερί 7-0, με πολύ καλή άμυνα και να κλείσουν το ημίχρονο με 35-40.

«Πράσινο σκοτάδι», «κόκκινη βροχή»

Η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου δεν παρέπεμπε σε όσα συνέβησαν στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Ολυμπιακός, με ηγέτη τον Κάνααν και συνοδοιπόρο τον Παπανικολάου έτρεξε σερί 17-0 (με 5/5 τρίποντα), αλλά αυτό ήταν το λιγότερο. Το 52-40 έγινε 60-43, μέχρι το 29’ όταν κι οι «πράσινοι» πέτυχαν το πρώτο τους καλάθι στην περίοδο (τρίποντο ο Πονίτκα).

Μέχρι τότε ευστοχούσαν μόνο από τη γραμμή του φάουλ κι αυτό όχι πάντα, καθώς λίγο πριν το καλάθι Ουόλτερς και Αγραβάνης είχαν 0/4 βολές. Ο Ολυμπιακός έκλεισε την περίοδο με 64-50 κι ήταν απίθανο να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός.

Όχι με τον Μπέικον να έχει 0/8 δίποντα κι 1/4 τρίποντα, τον Παπαγιάννη να είναι καλός μπροστά κι αόρατος στο πίσω μέρος του γηπέδου, τον Ουόλτερς άοσμο, άχρωμο κι άγευστο, τον Γκουντάιτις αλλού γι’ αλλού. Έμεινε μόνο ο δύσμοιρος Λι (έσκασε παίζοντας 35+ λεπτά) να παλεύει κι ο Ουίλιαμς, που κάτι έκανε στην τελευταία περίοδο.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε πρόβλημα να κρατήσει τη διαφορά, παίζοντας καλή άμυνα, κρατώντας τον «αιώνιο» αντίπαλο χαμηλά, διατηρώντας τη διψήφια διαφορά σ’ όλο το δεκάλεπτο. Οι «ερυθρόλευκοι» θα υπερασπιστούν τον τίτλο τους, απέναντι στο Περιστέρι, ο Παναθηναϊκός μπαίνει σε περίοδο εσωστρέφειας.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 35-40, 64-50, 81-65.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κύπελλο

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Με τη δυναμική του κόσμου για τη δεύτερη νίκη

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο ασφυκτικά γεμάτο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός δηλώνει έτο…