Κεντρική Ελλάδα Κύπελλο Κύπελλο Ελλάδας: Το κοινωνικό πρόσωπο το Κυπέλλου Ελλάδας (vid)

Κύπελλο Ελλάδας: Το κοινωνικό πρόσωπο το Κυπέλλου Ελλάδας (vid)

kypello elladaw jpg

Γεμάτο δράση εντός και εκτός παρκέ περιείχε το Κύπελλο Ελλάδας.

H Κρήτη φιλοξένησε ένα τετραήμερο γεμάτο δράση και μπάσκετ υψηλού επιπέδου με το ΟΠΑΠ Final 8 Κυπέλλου Ανδρών και τον ΟΠΑΠ Τελικό Κυπέλλου Γυναικών από τις 15 ως τις 18 Φεβρουαρίου. Δράση υπήρχε όμως όλες τις μέρες και εκτός παρκέ, με ενέργειες που άφησαν το κοινωνικό τους αποτύπωμα στην κοινωνία του Ηρακλείου, δείχνοντας για ακόμα μια φορά τη δυναμική του αθλητισμού για έναν καλύτερο κόσμο χωρίς καμία μορφή βίας και κακοποίησης.

Η αρχή έγινε με την επίσκεψη την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου του επιτελείου της ΕΟΚ αποτελούμενο από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, τον Γενικό Γραμματέα, Νίκο Νικολόπουλο και το μέλος του ΔΣ, Λάμπρο Τάκη, καθώς και του Γενικού Αρχηγού του Πανιωνίου, Φάνη Χριστοδούλου στο συντονιστικό κέντρο του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου.

Η υποδοχή των μελών του Συνδέσμου ήταν άκρως θερμή, με την πρόεδρο, Μαίρη Παχιαδάκη και τους συνεργάτες της να παρουσιάζουν σημαντικά στοιχεία για το ζήτημα της έμφυλης βίας αλλά και τους διάφορους μηχανισμούς και τα προγράμματα που έχουν διαμορφωθεί με σκοπό την πάταξη του φαινομένου.

Η συνέχεια γράφτηκε το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου με την ημέρα υιοθεσίας αδέσποτων ζώων στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, με πλήθος κόσμου να απολαμβάνει τόσο την παρουσία των τροπαίων της διοργάνωσης όσο αυτή των χαριτωμένων τετράποδων που ήταν εκεί για να βρουν σπίτι. Όλες οι ομάδες γυναικών και ανδρών έδωσαν το «παρών» διαδίδοντας έτσι το θετικό μήνυμα για την υιοθεσία αδέσποτων ζώων, με τρία πανέμορφα σκυλάκια να βρίσκουν οικογένεια.

Την ημέρα του διπλού τελικού Κυπέλλου Ανδρών και Γυναικών, ενημερωτικά κιόσκια του γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα, του Φιλοζωικού Σωματείου Σείριος και του Συνδέσμου Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου ενημέρωσαν το φίλαθλο κοινό για την καταπολέμηση κάθε μορφή βίας. Επιπλέον, το ποσό των 1.000 ευρώ από τα έσοδα της διοργάνωσης διατέθηκε για την υποστήριξη της φιλοζωικής δράσης του Σείριου. Καθώς δεν προέκυψε νικητής από τον διαγωνισμό τρίποντου από το κέντρο στον τελικό Ανδρών, το χρηματικό έπαθλο των 3.000 ευρώ διατέθηκε από την διοργάνωση των Κυπέλλων Ελλάδος ΟΠΑΠ ως ενίσχυση για την ανέγερση του πρώτου ξενώνα στην Κρήτη για παιδιά, ηλικίας έως 6 ετών, υπό την επωνυμία “Σπίτι των Αγγέλων’’, μέσω του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου. Το “Σπίτι των Αγγέλων” βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ανέγερσης στην περιοχή Αρχάνες Ηρακλείου και θα φιλοξενεί βρέφη και νήπια, θύματα κακοποίησης, εγκατάλειψης και παραμέλησης.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Κύπελλο

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 58-69

Κυπελλούχος ο Ολυμπιακός, MVP ο… Μπαρτζώκας. Σε έναν αγώνα όπου ο Γιώργος Μπαρτζώκας νίκησ…