Κεντρική Ελλάδα Κύπελλο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 58-69

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 58-69

Ράιτ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός

Κυπελλούχος ο Ολυμπιακός, MVP ο… Μπαρτζώκας.

Σε έναν αγώνα όπου ο Γιώργος Μπαρτζώκας νίκησε κατά κράτος τον Εργκίν Αταμάν, ο Ολυμπιακός επικράτησε του Παναθηναϊκού (58-69), κατέκτησε το Κύπελλο, κάνοντας παράλληλα το 2/2 επί του «αιωνίου» αντιπάλου, σε ματς που κρίνουν τίτλο (προηγήθηκε η κατάκτηση του Super Cup στη Ρόδο). Ο παίκτης που άλλαξε τα δεδομένα ήταν ο Ράιτ, η άμυνα των «κόκκινων» έκανε τη διαφορά.

Από το πρώτο λεπτό ο Ολυμπιακός πήγε το παιχνίδι εκεί που ήθελε. Αν και μόλις στο 2ο λεπτό οι «ερυθρόλευκοι» είδαν τον Κάνααν να πατά στο πόδι του Λεσόρ και να βγαίνει (προσωρινά) εκτός μάχης, αν κι οι «πράσινοι» ξεκίνησαν με δύο αναπάντητα καλάθια και πήγαν στη συνέχεια τη διαφορά στο +6 (10-4), ήταν προφανές ότι ο Μπαρτζώκας είχε επιβάλλει τον ρυθμό του.

Η άμυνα στον Ναν ήταν το κλειδί της νίκης. Ο Αμερικανός δεν βρήκε ποτέ το τέμπο που θα ήθελε, ενώ ο Φαλ κυριαρχούσε στο «ζωγραφιστό» του Λεσόρ. Ο Ολυμπιακός παρότι στο μεγαλύτερο μέρος ήταν πίσω στο σκορ έκλεισε το δεκάλεπτο με +2 (12-14), κυρίως χάρη στον Γάλλο σέντερ.

Η επιστροφή του Κάνααν ήταν το καλό νέο, αλλά ακόμα καλύτερο ήταν η επίδραση του Πετρούσεφ. Αν κι ο Αταμάν μπήκε πρώτος στην ιδέα να φέρει παίκτες από τον πάγκο, αν κι η παρουσία του Παπαπέτρου ήταν μια μικρή έκπληξη, ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που είχε εμπράκτως μεγαλύτερο βάθος.

Ο πάγκος έκανε τη διαφορά

Σημειώστε απλά ότι τη στιγμή που ο Ολυμπιακός πήγε στο +10 (46-56), τη στιγμή που άρχισε να γέρνει για τα καλά η πλάστιγγα προς το μέρος του, οι πόντοι των παικτών που ήρθαν από τον πάγκο ήταν 5-26 υπέρ των «κόκκινων». Αλλά δεν ήταν μόνο οι πόντοι.

Όπως γράψαμε πιο πάνω, ο Πετρούσεφ μπήκε πρώτος στο… κόλπο, ο Λαρεντζάκης βοήθησε κι ο Ολυμπιακός πήγε στ’ αποδυτήρια με αέρα πέντε πόντων (25-30). Στο τρίτο δεκάλεπτο, όμως, ο Κάνααν μπήκε στην εξίσωση και με 2/2 τρίποντα έδωσε στην ομάδα του λύση από την περίμετρο, που ως τότε δεν είχε. Ακολούθησε ο Πίτερς κι οι τυπικά φιλοξενούμενοι με τον Παπανικολάου να πετυχαίνει το τελευταίο καλάθι της περιόδου, έκλεισαν με +8 (39-47).

Ο Ράιτ αποδείχθηκε λαβράκι

Οι «ερυθρόλευκοι» τα είχαν κάνει όλα σωστά. Είχαν κρατήσει τους αντιπάλους τους χαμηλά στο σκορ, είχαν ελέγξει απόλυτα τον ρυθμό, κανείς δεν είχε… εξαντληθεί. Ο κόουτς Μπαρτζώκας συνέχισε να μοιράζει χρόνο, σκεπτόμενος (ενδεχομένως) ότι θα έχει στο τέλος ξεκούραστους τους «βασικούς». Αμ δε… Ο Ολυμπιακός βρήκε στο πρόσωπο του Ράιτ τον παίκτη που θα άλλαζε τα δεδομένα.

Ο Μήτρου-Λονγκ πιέστηκε αλλά τα κατάφερε, δίνοντας χρόνο ξεκούρασης στον Ουόκαπ, αλλά ο Ράιτ ήταν ασταμάτητος. Όταν ο Σλούκας μείωσε με τρίποντο (44-49), ο Πετρούσεφ απάντησε κι ο Ράιτ πήγε τον Ολυμπιακό στο +9 (44-53). Απάντησε ο Γκριγκόνις, με τον Ράιτ να πετυχαίνει καλάθι και φάουλ και τον Πετρούσεφ με τρίποντο να εκτοξεύει τη διαφορά (46-59).

Ο Λεσόρ μείωσε, αλλά ο Ράιτ είχε άλλο ένα καλάθι και φάουλ (48-62). Τα υπόλοιπα ήταν τυπική διαδικασία κι ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Κύπελλο, με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να ακολουθήσει.

Τα δεκάλεπτα: 12-14, 25-30, 39-47, 58-69.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κύπελλο

Δειτε επισης

Η Τσινέκε στο Μεξικό… σημαίνει και εκτός Εθνικής ομάδας(;)

Η Έλενα Τσινέκε συνεχίζει στο Μεξικό, τί σημαίνει αυτό για τη συμμετοχή της στην Εθνική Η …