Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77 (vid)

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77 (vid)

Λαρεντζάκης, Μπαρτσελόνα, Ολυμπιακός

Λερναία Ύδρα ο Ολυμπιακός έκανε το «μπρέικ» στη Βαρκελώνη.

Απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα, που τον είχε νικήσει δύο φορές στην κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας, ο Ολυμπιακός με σπουδαία εμφάνιση, όπλο την άμυνα και την επιθετική πολυφωνία, με παίκτες που κάθε βραδιά είναι και διαφορετικός ο… σταρ, πήρε το πρώτο… σετ. Το 75-77 δίνει ουσιαστικά το αβαντάζ έδρας στην ομάδα τού Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο κόουτς Μπαρτζώκας είχε μια έκπληξη στον Γκριμάου, βάζοντας στην αρχική πεντάδα τον Σίκμα, ο οποίος έπαιξε συνολικά 17.25’’ πέτυχε τέσσερις πόντους, πήρε τρία ριμπάουντ, έκανε δύο κλεψίματα για δύο λάθη και συνολικά έδωσε πράγματα στην ομάδα του.

Πρώτο μέλημα ήταν να κατεβάσουν τον ρυθμό της Μπαρτσελόνα κι η άμυνα ήταν το μέσο για να πετύχουν τον στόχο τους. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν αποφασισμένοι να κυνηγήσουν κάθε μπάλα, άφησαν αρκετά λεπτά άποντους τους «μπλαουγκράνα», αλλά στην επίθεση έβρισκαν σκορ μόνο από τον Φαλ, ο οποίος με 5/5 δίποντα και 10 πόντους ήταν ο κυρίαρχος στο πρώτο δεκάλεπτο.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με βραχεία κεφαλή (18-19), καθώς οι γηπεδούχοι έβρισκαν σιγά σιγά διαδρόμους για το καλάθι του. Στο δεύτερο δεκάλεπτο έλαμψε ο Πετρούσεφ, ο οποίος πέτυχε 12 πόντους, με 4/4 δίποντα και 4/5 βολές, όντας ο κορυφαίος των φιλοξενούμενων για το πρώτο μισό.

Εξαιρετικό τρίτο δεκάλεπτο, κακό τελείωμα

Το 35-44 (σκορ ημιχρόνου) έδινε ένα προβάδισμα, αλλά δεν σήμαινε και τίποτα. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός στο τρίτο δεκάλεπτο, Γκος και Κάνααν μπήκαν στην επιθετική εξίσωση, κάτι που δεν συνέβη στην περίπτωση του Πίτερς, ο οποίος έπαιξε 16.03’’ και πρόσφερε μόλις 1 πόντο (και 4 ριμπάουντ, και 3 ασίστ).

Ο Ολυμπιακός έφτασε στο +13, αλλά το τέλος της τρίτης περιόδου δεν ήταν ανάλογο. Οι Καταλανοί βρήκαν τις λύσεις και μείωσαν, μένοντας «ζωντανοί» στο παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που οι «κόκκινοι» έδειχναν ότι είχαν πολλούς τρόπους να το «κλειδώσουν», αλλά… δεν τέλειωνε.

Ο Κάνααν (MVP του αγώνα) πέτυχε σημαντικούς πόντους, ο Γκος άλλαξε όλη την εικόνα, ο ΜακΚίσικ ακολούθησε, αλλά και πάλι ο Ολυμπιακός έδινε δικαιώματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ότι 2.47’’ πριν το τέλος προηγήθηκε με +8, με καλάθι και φάουλ τού Μιλουτίνοφ. Ο Ερνανγκόμεθ με 1/2 βολές μείωσε σε 68-75, ο Κανάαν αστόχησε σε δίποντο, ο Λαπροβίτολα σε τρίποντο, ο ΜακΚίσικ σε σουτ δύο πόντων κι ο Κάλινις με δίποντο έκανε το 70-75.

Έμενε 1.09’’ και ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή. Όχι μόνο έκανε λάθος ο Ουόκαπ, αλλά υπέπεσε και σε αντιαθλητικό, που ήταν το πέμπτο του φάουλ. Το +5 έγινε 72-75 με τις βολές τού Ρούμπιο και στα 50’’ η άμυνα ανάγκασε σε λάθος τον Λαπροβίτολα. Ο Μπαρτζώκας πήρε τάιμ άουτ, στα 35’’ η μπάλα πέρασε στον Πετρούσεφ, ο οποίος δέχθηκε φάουλ από τον Αμπρίνες, πάτησε πολύ άσχημα κι αποχώρησε υποβασταζόμενος, γεμίζοντας αγωνία όλους.

Ο Λαρεντζάκης μπήκε «κρύος», δίχως να έχει επιχειρήσει ένα σουτ στο διάστημα που είχε αγωνιστεί και πέτυχε τις πιο δύσκολες βολές τού αγώνα, ου μην και της καριέρας του. Γι’ αυτό και διαλέξαμε για φωτογραφία τού αγώνα τις βολές του «Λάρε». Το 72-77 δεν άλλαζε. Ούτε από το πέμπτο φάουλ του Φαλ στον Ερνανγκόμεθ, που πέτυχε μία από τις δύο βολές, ούτε από το φόλοου κάρφωμα σε νεκρό χρόνο από τον Πάρκερ.

Οι «ερυθρόλευκοι» γύρισαν την μπάλα, οι γηπεδούχοι δεν έκαναν φάουλ, ο Λαρεντζάκης στα 7’’ σούταρε άστοχο τρίποντο, αλλά το οξυγόνο είχε σωθεί κι η τελευταία επίθεση δεν θα μπορούσε να οδηγήσει σε τετράποντο. Άστοχο τρίποντο του Ρούμπιο, καλάθι από τον Πάρκερ και ραντεβού την Παρασκευή. Ο Ολυμπιακός έκανε το 0-1.

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 35-44, 54-61, 75-77.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: «Ένα ακόμα παιχνίδι» (vid)

Δείτε όλα όσα έγιναν στο Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα. Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός, κ…