Κεντρική NBA Ο Άντονι Ντέιβις “διέλυσε” τους Χόρνετς! (vid)
NBA

Ο Άντονι Ντέιβις “διέλυσε” τους Χόρνετς! (vid)

anthony davis 1

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Άντονι Ντέιβις ανήκει στη λίστα των 5-6 κορυφαίων παικτών του πλανήτη, καθώς και στην απόλυτη ελίτ των ψηλών. Ο “Brow” φαίνεται ότι έχει αρχίσει να εισέρχεται στα κορυφαία χρόνια της καριέρας του, με τους αριθμούς του να είναι καλύτεροι από ποτέ και με τη δυναμική της υποψηφιότητάς του για το βραβείο του MVP να εξαρτάται αποκλειστικά από το ρεκόρ των Νιου Όρλεανς Πέλικανς!

Στη χθεσινή νίκη εναντίον των Σάρλοτ Χόρνετς, ο Ντέιβις “μάγεψε” και πάλι, με 36 πόντους, 19 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 τάπες σε 37 λεπτά συμμετοχής, σουτάροντας με 73.7% στα σουτ εντός πεδιάς (14/19) κι έχοντας 6/6 βολές!

https://twitter.com/ESPNNBA/status/1069390404804624389

Ο Ντέιβις διαθέτει ένα από τα πιο πλήρη skillsets που έχει δει ποτέ ο πλανήτης, όσον αφορά τη θέση του σέντερ. Μπορεί να λάβει την μπάλα στο “φτερό” και να παίξει ένας-εναντίον-ενός, βάζοντας την μπάλα στο παρκέ, να τελειώσει οποιαδήποτε φάση πάνω από τη στεφάνη αλλά και να τρέξει ταχύτατα στο τρανζίσιον, ερχόμενος ως τρέιλερ.

Επίσης, το σουτάκι του από μέση απόσταση είναι εξαιρετικό ενώ δεν χάνει ευκαιρία να κάνει pop πίσω από τη γραμμή του τριπόντου, όπου εκτελεί με το σεβαστό 36% τη φετινή σεζόν. Αν συνδυαστούν κι οι αμυντικές του αρετές (γρήγορα πλάγια βήματα, άλμα, άνοιγμα χεριών, timing στις τάπες), τότε γίνεται ακόμη πιο κατανοητή η δυναμική του.

Το πιο θεαματικό του καλάθι, βέβαια, ήταν αυτό που σκαρφάλωσε στην κορυφή του top-10, με τον Φρανκ Καμίνσκι να διαδραματίζει τον ρόλο του “θύματος”!

Τα φετινά στατιστικά του Ντέιβις ανά αγώνα: 28.2 πόντοι (3ος στο NBA), 13 ριμπάουντ (6ος), 4.8 ασίστ, 2.7 τάπες (2ος), 1.6 κλεψίματα (1ος ανάμεσα στους ψηλούς), 50.5% στα σουτ εντός πεδιάς, 36% στο τρίποντο, 81.3% στις βολές, μόλις 2.5 λάθη

Τα highlights του Ντέιβις

https://www.youtube.com/watch?v=gmwLGFZDqOM

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Αβέβαιο το μέλλον του Ντάρβιν Χαμ στους Λέικερς

Πιθανό να ντραφτάρουν τον Μπρόνι Τζέιμς οι Λέικερς Η χρονιά για τους Λος Άντζελες Λέικερς …