Κεντρική Basket League Αγώνες Κολοσσός – Ρέθυμνο 80-67

Κολοσσός – Ρέθυμνο 80-67

larentzakis kolossos pagkos

larentzakis-kolossos-pagkos

Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 πανηγύρισε ο Κολοσσός Ρόδου, επικρατώντας του Ρεθύμνου με 80-67. Οι Ρόδιοι ήταν αυτοί που ήλεγχαν τον αγώνα από την αρχή ως το τέλος, διατήρησαν το προβάδισμα καθ’ όλη τη διάρκεια και έφθασαν να προηγούνται μέχρι και με 18 πόντους. Το Ρέθυμνο αντέδρασε, μεν, αλλά δεν κατόρθωσε να φέρει τα πάνω κάτω και ο γηπεδούχοι φρόντισαν να αποφύγουν τα “καρδιοχτύπια” στα τελευταία λεπτά.

Σπουδαία εμφάνιση από τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη, ο οποίος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 25 πόντους, 9 ριμπάουντ και 3 ασίστ, έχοντας συνοδοιπόρο τον Ουίλ Ντέιβις των 20 πόντων και 5 ριμπάουντ. Όσον αφορά τους Κρητικούς, διακριθείς ήταν ο Σάρλον Κλουφ με 18 πόντους.

Το Ρέθυμνο ήταν η ομάδα που έσπασε το ρόδι, με τον Σάφτενααρ, αλλά ακολούθησε ένα τρομερό ξέσπασμα του Κολοσσού. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με σερί 14-0 και κύριους εκφραστές τους Λαρεντζάκη και Ρέλεφορντ, για να προηγηθούν με 12 πόντους (14-2) μετά από πέντε λεπτά αγώνα. Οι Ρόδιοι δεν είχαν διάθεση για χαλάρωση και εκτόξευσαν τη διαφορά μέχρι και το +18 (26-8 στο 8’) προτού οι Κρητικοί μειώσουν σε 27-16, μέχρι το τέλος της εναρκτήριας περιόδου.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να διατηρούν τα ηνία του αγώνα και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ήταν πιο εύστοχος, είχε εξαιρετική κυκλοφορία (13 ασίστ), χτύπησε από το ζωγραφιστό και έπαιξε αποτελεσματική άμυνα την ίδια στιγμή που οι Ρεθυμνιώτες σούταραν με 26% (4/15) από μακρινή απόσταση και δεν κατάφερε τίποτα περισσότερο από το να μειώσει στους 11 πόντους (37-26 στο 15΄). Το σκορ του ημιχρόνου (46-33) αποτύπωνε και την εικόνα των δύο ομάδων στο παρκέ.

Οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου γύρισαν τον διακόπτη μετά την ανάπαυλα. Ξεκίνησαν να ροκανίζουν τη διαφορά με τους Κλουφ και Κορόλεφ να τραβούν το μεγαλύτερο βάρος του επιθετικού φορτίου και πλησίασαν στο -4 (56-52 στο 29′) διαφορά η οποία δεν μεταβλήθηκε μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου  απόρροια της αστόχιας αλλά και των λαθών, εκατέρωθεν.

Οι Ρόδιοι επανέκτησαν τα ηνία της αναμέτρησης στην τελευταία περίοδο. Ντέιβις και Λαρεντζάκης πήραν τα “όπλα” τους και επανέφεραν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (75-62 στο 37′) γέρνοντας οριστικά την πλάστιγγα υπέρ του Κολοσσού.

Διαιτητές: Πηλοΐδης – Ψαριανός – Βαρδαλος.
Τα δεκάλεπτα: 27-16, 46-33, 56-52, 80-67.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Λυκογιάννης): Λαρεντζάκης 25 (4/7 τρ.-9ρ.), Λίντεν, Ρέλεφορντ 12 (1), ΜακΓκί 4, Λιούις 6 (2), Μπιλλής, Οικονομόπουλος, Μανωλόπουλος 7 (1), Ντέιβις 20, Γεωργαλλής 1, Αχόνεν 5 (1).
ΡΕΘΥΜΝΟ (Σκουρτόπουλος): Κλουφ 18 (2), Ρέλφορντ 8 (2), Σάφτενααρ 7, Γιαννόπουλος 8 (2), Κορόλεφ 11 (2), Ματαλόν 6 (2), Σχίζας 3, Κουκ 4, Καμπερίδης 2.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Η δυσαρέσκεια και η… παραφιλογία για το game 3

Έντονο είναι το παρασκήνιο πριν το τζάμπολ στο game 3, Μακάμπι – Παναθηναϊκός. Η από…