Κεντρική Basket League Αγώνες Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας 80-69

Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας 80-69

moshes whrite olympiakos promitheas jpg

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό

Στις νίκες επέστρεψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος χωρίς να φορτσάρει πήρε τη νίκη απέναντι στον Προμηθέα Πάτρας (80-69). Οι ερυθρόλευκοι είχαν τα ηνία στο μεγαλύτερο μέρος του ματς και παρότι πιέστηκαν από τους φιλοξενούμενους πήραν το ροζ φύλλο αγώνα. Ο Ράιτ ήταν ο κορυφαίος των νικητών, ο οποίος πέτυχε μάλιστα και καθοριστικά καλάθια στο φινάλε για να κλειδώσει τη νίκη. Οι Πατρινοί έκαναν εξαιρετική προσπάθεια στο ΣΕΦ και παρότι παρατάχθηκαν με μόλις 9 παίκτες (5 παίκτες χτυπήθηκαν από ίωση) ήταν ανταγωνιστικοί και πάλεψαν μέχρι το τέλος.

Οι δύο ομάδες ήταν ιδιαίτερα άστοχες στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με αποτέλεσμα το σκορ να κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα (4-2). Ο Ολυμπιακός σταδιακά βρήκε ρυθμό και με αιχμή του δόρατος τον Πίτερς (6 πόντοι) έχτισε μικρή διαφορά (11-3). Ο Προμηθέας Πάτρας δεν είχε λύσεις επιθετικά, συνέχισε να είναι άστοχος (3/13 σουτ) και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω στο σκορ με double score (18-9). Οι ερυθρόλευκοι είχαν τον πλήρη έλεγχο στο πρώτο δεκάλεπτο και για πρώτη φορά πήραν και διψήφια διαφορά (20-9).

H εικόνα στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου άλλαξε. Ο Χέιλ «μπήκε» στο παιχνίδι και με 2 κλεψίματα, αλλά και 6 σερί πόντους έβαλε και πάλι τον Προμηθέα στο ματς (20-17). Ο Προμηθέας ήταν άκρως ανταγωνιστικό στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η «δεύτερη πεντάδα» του Ολυμπιακού δεν λειτουργούσε καλά σε καμία από τις δύο πλευρές και η ομάδα της Πάτρας το εκμεταλλεύτηκε. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν ρυθμό, άρχισαν να ευστοχούν και έξω από τα 6,75μ. και έφεραν το ματς στα ίσια ύστερα από αρκετή ώρα (33-33). Οι ερυθρόλευκοι άντεξαν στην πίεση και στο φινάλε του ημιχρόνου έβγαλαν αντίδραση. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα πίεσαν περισσότερο στην άμυνα, ενώ άρχισαν να τρέχουν το γήπεδο. Ο Ράιτ μπήκε στο κλίμα του αγώνα και με συνεχόμενα καλάθια έφτασε τους 10 πόντους (4/6 δίποντα) και έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια έχοντας υπέρ της διαφορά 8 πόντων (44-36).

Ο Ολυμπιακός στο τρίτο δεκάλεπτο έπαιξε και πάλι τη γνωστή του άμυνα, η οποία του έδωσε και τη διαφορά στην πρώτη περίοδο. Οι ερυθρόλευκοι δεν επέτρεψαν στον Προμηθέα να βρει εύκολους πόντους και χαρακτηριστικό είναι ότι σημείωσε μόλις 8 πόντους. Σταδιακά οι Πειραιώτες ανέβασαν τον δείκτη της διαφοράς και πήραν εκ νέου διψήφιο προβάδισμα (62-44). Ο Τζορτζ Πάπας έκανε το καλύτερο του παιχνίδι με τη φανέλα του Προμηθέα. Ο ομογενής γκαρντ ήταν εξαιρετικός απέναντι στην πρώην ομάδα του και με συνεχόμενα τρίποντα έδινε σημαντικές λύσεις στους φιλοξενούμενους (65-53).

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει προβάδισμα, αλλά το τέταρτο δεκάλεπτο δεν ήταν καλό εκατέρωθεν. Οι δύο ομάδες έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο με αποτέλεσμα το θέαμα να είναι κάκιστο. Ο Προμηθέας, όμως, εκμεταλλεύτηκε τη συγκυρία και με συνεχόμενα μακρινά σουτ έριξε τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα (68-61). Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος με αυτά που έβλεπε και χαρακτηριστικό είναι ότι έριξε στο παρκέ στα τελευταία λεπτά τους Ουόκαπ και Πίτερς. Ο Πομηθέας συνέχισε να πιέζει, αλλά ο Αμερικανός γκαρντ με τον Ράιτ «τέλειωσαν» το ματς. Ο Ουόκαπ έδινε έτοιμα καλάθια στον Ράιτ και αυτός τέλειωνε τις φάσεις και έγειρε οριστικά την πλάστιγγά στην ερυθρόλευκη πλευρά (80-69).

Τα δεκάλεπτα: 20-9, 44-36, 65-53, 80-69

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
  • porter paok

    ΠΑΟΚ – Μαρούσι 77-62

    Ο ΠΑΟΚ νίκησε το Μαρούσι και μπήκε στα playoff της Basket League Την είσοδο του στα playof…
  • vlado jankovic karditsa apollon patras

    Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

    «Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Ναν: «Yπήρξαν κάποια αμφισβητούμενα σφυρίγματα»

Στα αμφισβητούμενα σφυρίγματα στάθηκε ο Κέντρικ Ναν. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη Μακάμπ…