Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Σλούκας: «Όλοι είμαστε πεινασμένοι στην ομάδα» (vid)

Σλούκας: «Όλοι είμαστε πεινασμένοι στην ομάδα» (vid)

Κώστας Σλούκας

Για την απουσία του Παναθηναϊκού και την… πείνα που υπάρχει στην ομάδα, μίλησε ο Κώστας Σλούκας

Ο Κώστας Σλούκας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μίλησε ως αρχηγός του Παναθηναϊκού για τη 12η συμμετοχή του στη διοργάνωση αλλά και την τεράστια επιθυμία που υπάρχει στην ομάδα, μετά την απουσία 12 χρόνων από την τελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης .

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Σλούκας
«Είμαι χαρούμενος και περήφανος για τους συμπαίκτες μου και την ομάδα. Ο Παναθηναϊκός ανήκει εδώ, στο υψηλό επίπεδο. Τα 12 χρόνια απουσίας ήταν πολλά. Δεν υπάρχει γνώση, όλοι είναι πεινασμένοι. Πρέπει να είμαστε ταπεινοί. Είμαι πολύ τυχερός γιατί σε μια καριέρα 12-13 χρόνων έχω παίξει σε μεγάλες ομάδες, όπως και ο Ολυμπιακός και η Φενέρμπαχτσε. Οι ομάδες δεν στέκονται σε πρόσωπα. Για τον ημιτελικό έχω το ίδιο κίνητρο όπως την πρώτη φορά, όταν σταματήσω να έχω κίνητρο θα σταματήσω και το μπάσκετ. Προσπαθώ να ετοιμάσω το μυαλό και το κορμί μου. Όλα γίνονται, χρειάζεσαι όμως και την τύχη. Παλεύεις για το καλύτερο, δηλαδή να περάσεις στον τελικό. Αυτό είναι το σημαντικότερο».

Για τον ημιτελικό με τη Φενέρ: «Σέβομαι πολύ τη Φενέρ, έχει σπουδαία ομάδα, φοβερό προπονητή και μεγάλους παίκτες. Πάντα είναι προετοιμασμένοι στα ματς. Σε τέτοια παιχνίδια υπάρχει η τακτική, αλλά κυρίως το πόσο θες τη νίκη. Παίζουν βέβαια ρόλο και οι προσωπικότητες των παικτών, θεωρώ πως και η τύχη είναι μέρος του αγώνα. Ελπίζω να είναι μαζί μας».

Για τον κόουτς Αταμάν: «Ο Αταμάν είναι αισιόδοξος άνθρωπος. Σίγουρος για τη δουλειά του. Κατάφερε σπουδαία πράγματα. Όταν μιλήσαμε τον πρώτο καιρό, είπαμε πως πιστεύουμε ότι μπορούμε να βρεθούμε εδώ. Το μεταφέρει αυτό και στα αποδυτήρια. Ο ηγέτης της ομάδας νιώθει αυτοπεποίθηση και αυτός τους παρασύρει όλους».

Για τον Γιασικεβίτσιους: «Του είπα πως το 2009 ήταν ένα από τα είδωλά μου. Η ομάδα του Παναθηναϊκού το 2009 ήταν η καλύτερη στην ιστορία της Euroleague. Το 2016 το καλάθι του Χριάπα μας έκανε να ηττηθούμε, τότε που ήμουν στη Φενέρ. Θα παλέψουμε να πάμε στον τελικό».

Για την παρουσία δύο ελληνικών ομάδων στο Final Four: «Είναι σπουδαίο για την Ελλάδα που έχει δύο ομάδες στο Final Four. Πέρυσι πήρα μια δύσκολη απόφαση για πολλούς διαφορετικούς λόγους. Είμαι χαρούμενος που τα κατάφερα. Με αντιπροσωπεύει το κίνητρο και όταν δεν το έχω, τότε θα σταματήσω. Ο Παναθηναϊκός άξιζε να είναι εδώ. Ήταν πολλά τα 12 χρόνια χωρίς Final Four».

Αποστολή Βερολίνο: Λένα Καραλή

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτσελόνα: Αποσύρεται από την υπόθεση Χεζόνια

Αποσύρεται από την διεκδίκηση του Χεζόνια, η Μπαρτσελόνα. Σύμφωνα με την «Mundo Deportivo»…