Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 87-82

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 87-82

Σλούκας, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός

Πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός!…

Ολική επαναφορά από τους «πράσινους», που μετά την Ευρωλίγκα πανηγυρίζουν και την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο του Σλούκα, η ενεργοποίηση (όταν η μπάλα «έκαιγε») του Ναν, η απαράμιλλη αστοχία των «κόκκινων» στις κρίσιμες βολές, συνέβαλαν ώστε ο Παναθηναϊκός να κατακτήσει τη φετινή Basket League.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι κι έδειξε αποφασισμένος να διεκδικήσει τις πιθανότητές του. Με 4/5 σουτ στο ξεκίνημα πήρε προβάδισμα 11 πόντων, αλλά ο Κάνααν ήταν στη χειρότερη βραδιά του (2 πόντοι με 1/7 σουτ) κι ο Πίτερς δεν είχε στήριγμα στα μακρινά σουτ. Βεβαίως, ο Παπανικολάου έκανε σπουδαίο ματς, ο Μιλουτίνοφ ήταν εκεί, όμως κάτι έλειπε.

Ο Παναθηναϊκός είχε τον Ναν να κάνει πολύ κακό πρώτο ημίχρονο, ο Μιλουτίνοφ είχε νικήσει στο ένας εναντίον ενός τον Λεσόρ κι η εξίσωση δεν έβγαινε. Κάπου εκεί εμφανίστηκε ο απίστευτος στο πρώτο μισό Κώστας Σλούκας.

Υπόθεση πολύ προσωπική

Ο αρχηγός των «πράσινων» έκανε το καλύτερο… μισό παιχνίδι της καριέρας του, πετυχαίνοντας 25 πόντους με 5/5 δίποντα, 4/5 τρίποντα και 3/3 βολές. Η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν προσαρμοσμένη στον Ναν, στον οποίον δίνονταν βοήθειες ακόμα κι από τη δυνατή πλευρά, γεγονός που τιμώρησε ο Σλούκας κι ο Παναθηναϊκός πήρε τα ηνία τού αγώνα. Από το -11 στο +9 ήταν τεράστια απόσταση, που την… έτρεξε ο Σλούκας.

Χάθηκε στο δεύτερο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός έπρεπε να καλύψει τη διαφορά κι ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο μισό δεν είχε τόσο επιδραστικό Σλούκα. Μόλις 4 πόντους πέτυχε στον υπόλοιπο χρόνο συμμετοχής του, οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν λύσεις στην επίθεση από Παπανικολάου και Μιλουτίνοφ, ο οποίος ήταν εντυπωσιακός, ο Ναν με 4/17 σουτ δεν ήταν στα συνήθη στάνταρ του, αλλά πέτυχε κρίσιμους πόντους, ενώ και πάλι ο Γκραντ έκανε σπουδαία δουλειά.

Κάπως έτσι τα πράγματα ισορρόπησαν. Όταν το σκορ ήταν 72-66 ο «Μίλου» αστόχησε σε ένα σχετικά εύκολο σουτ, με τρίποντο ο Ναν «έγραψε» το 75-66 κι ο Ουόκαπ με 0/2 από τη γραμμή των βολών, έδειξε γιατί ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να κερδίσει στις… λεπτομέρειες. Κι αυτό δεν ήταν το χειρότερο.

Ο Γκος με 5 πόντους έβαλε την ομάδα του στο παιχνίδι, αλλά στα 2.38’’ ο ΜακΚίσικ είχε 1/2 βολές (77-72) κι άλλη μια χαμένη ευκαιρία. Ο Ναν έκανε το 79-72, αλλά με τρίποντο ο Πίτερς απάντησε, για να «γράψει» με 2/2 βολές ο Μήτογλου το 81-75.

Έχασε την ευκαιρία ο Γκος

Ο Παναθηναϊκός είχε το πάνω χέρι, αλλά ο Ολυμπιακός δεν έδειχνε διάθεση να παραδοθεί. Στα 1.24’’ ο Παπανικολάου με τρίποντο μείωσε στο σουτ (81-78) και στα 59.5’’ ο ΜακΚίσικ μείωσε στον πόντο (81-80). Στα 34’’ ο Ναν κράτησε πολλή ώρα την μπάλα και στο τέλος είχε αίρμπολ στο τρίποντο, δίνοντας στους φιλοξενούμενους την ευκαιρία να πάρουν το ματς.

Στα 11.7’’ ο Γκος βρέθηκε ελεύθερος στο «κουτί», αλλά αστόχησε σε σουτ που… απαγορεύεται να χάσεις. Εκεί στην ουσία τέλειωσαν όλα. Ο Ερνανγκόμεθ κέρδισε φάουλ, αντιμετώπισε πρόβλημα στη γάμπα και στις βολές πήγε ο Μήτογλου που ήταν εύστοχος (83-80).

Ο Παναθηναϊκός είχε μαξιλαράκι τριών πόντων κι έτσι στα 7.8’’ έγινε φάουλ στον Γκος (83-82), για να σταματήσει και πάλι το χρονόμετρο στα 7.1’’ με φάουλ στον Ναν (85-82). Ακόμα και στην τελευταία… ζαριά ο Ολυμπιακός φάνηκε να λυγίζει και στα 5’’ δεν μπήκε η μπάλα στο παρκέ. Αλλαγή κατοχής, φάουλ στον Γκριγκόνις, 2/2 κι ο Παναθηναϊκός με 87-82 κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 48-39, 65-64, 87-82.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Μήτογλου στο Ebasket: «Έχουμε νοοτροπία νικητή»

Με νοοτροπία νικητή ξεκίνησε την προετοιμασία της η Εθνική ομάδα, σύμφωνα με τον Ντίνο Μήτ…