Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Φασούλας για την επέτειο του Eurobasket 1987

Φασούλας για την επέτειο του Eurobasket 1987

ethniki 1987 jpg

Ο Παναγιώτης Φασούλας για την επέτειο 37 χρόνων από το Eurobasket 1987

Η 14η Ιουνίου 1987 είναι η ημερομηνία που κανείς από όσους αγαπούν το μπάσκετ δεν μπορεί να λησμονήσει. Είναι η πρώτη και ίσως η μεγαλύτερη από τις πολλές χρυσές σελίδες που έχουν γραφτεί στο άθλημα που ο Νίκος Γκάλης, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Παναγιώτης Φασούλας, ο Φάνης Χριστοδούλου, ο Αργύρης Καμπούρης, ο Κώστας Πολίτης και όλοι οι συντελεστές της Εθνικής ομάδας του 1987 έβαλαν σε κάθε σπίτι και έκαναν όλη την Ελλάδα να αγαπήσει την πορτοκαλί «θεά».

Η δήλωση του Παναγιώτη Φασούλα:

«Έχουν περάσει 37 χρόνια από τις 14 Ιουνίου 1987, τότε που άλλαξε όχι μόνο η ιστορία του μπάσκετ, αλλά συνολικά η ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Η κατάκτηση του Eurobasket 1987 αποτέλεσε τον επιταχυντή των εξελίξεων και πάνω σε αυτήν την επιτυχία στηρίχθηκε ολόκληρο το σύγχρονο ελληνικό οικοδόμημα.

Για εμάς που πρωταγωνιστήσαμε σε εκείνες τις μοναδικά μεγάλες στιγμές του ελληνικού μπάσκετ το 1987 δεν είναι ούτε γλυκιά ανάμνηση, ούτε… μουσειακό έκθεμα. Είναι ο φάρος που καθοδηγεί τις ζωές μας, είναι η διαρκής αφύπνιση του «μπορούμε» και του «πρέπει».

Τριάντα επτά χρόνια μετά δηλώνω «παρών», έχοντας ως μοναδικό στόχο να ξανακάνουμε το μπάσκετ εθνικό μας σπορ. Ο καρπός έπιασε. Το δένδρο άνθισε ξανά και ξανά. Τα νέα παιδιά βρίσκουν τα ίχνη, πατούν πάνω στα βήματά μας και πηγαίνουν το μπάσκετ ακόμα πιο μπροστά. Ο μοναδικός κρίκος που έχει σπάσει, η μοναδική ανακολουθία είναι η διοίκηση της ΕΟΚ.

Ο τρόπος που ο Βαγγέλης Λιόλιος και η ομάδα του διαχειρίζονται τις τύχες του αθλήματος που αγαπάμε όχι μόνο δεν εγγυάται την ενότητα, τη σύμπνοια και νέες επιτυχίες, αλλά αποτελεί τροχοπέδη στην εξέλιξη του αθλήματος. Αυτήν την ανορθογραφία θα τη διορθώσουμε. Γιατί εμείς μπορούμε, γιατί εμείς γνωρίζουμε, γιατί εμάς μας γνωρίζετε γιατί εμείς έχουμε «Πρώτα το μπάσκετ».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Ελλάδα – Πολωνία 78-73

Θετικό το πρώτο «τεστ» της Εθνικής Ελλάδας. Η Εθνική Ανδρών βρέθηκε να χάνει με διψήφια δι…