Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπαρτζώκας: «Η παρουσία μας εδώ μας δίνει κίνητρο» (vid)

Μπαρτζώκας: «Η παρουσία μας εδώ μας δίνει κίνητρο» (vid)

Γιώργος Μπαρτζώκας

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου μίλησε για την τρίτη συνεχόμενη παρουσία του Ολυμπιακού.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου η οποία επί της ουσίας ήταν και η έναρξη του Final Four του Βερολίνου, μίλησε για την τρίτη συνεχόμενη παρουσία της ομάδας σε τελική παρουσία της διοργάνωσης, αναφέρθηκε στις προηγούμενες συμμετοχές αλλά και στη νοοτροπία της ομάδας του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας
Για τον χαμένο περσινό τελικό και αν αυτό δίνει επιπλέον κίνητρο: «Και μόνο που βρισκόμαστε εδώ μας δίνει ισχυρό κίνητρο. Βρισκόμαστε στις 4 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Δεν χρειαζόμαστε επιπλέον κίνητρο. Θα αντιμετωπίσουμε μία μηχανή νικών όπως είναι η Ρεάλ, ωστόσο η ομάδα μας διαθέτει πολεμιστές και είμαστε έτοιμοι».

Για την αποχώρηση σημαντικών παικτών από την περυσινή ομάδα και την τρίτη συνεχόμενη συμμετοχή σε Final Four: «Μιλάμε για ανθρώπους. Το πιο σημαντικό για μας ήταν να βρισκόμαστε στην ίδια σελίδα. Έχουμε ένα γκρουπ ανθρώπων εντός κι εκτός παρκέ που δείχνει τη νοοτροπία μας. Δουλεύουμε όλοι μαζί, στα δύσκολα είμαστε μαζί και προσπαθούμε να παίξουμε καλό μπάσκετ. Για πρώτη φορά στην ιστορία του Ολυμπιακού συμμετέχουμε σε τρίτο σερί Final Four. Είναι τρομερά σημαντικό. Τις δύο τελευταίες φορές ήμασταν άτυχοι και χάσαμε στο τελευταίο σουτ.

Το μυστικό μας είναι πως έχουμε παίκτες χωρίς εγωισμό, χωρίς εμπάθεια, παίκτες που σέβονται ο ένας τον άλλον και παίκτες που σέβονται τη φανέλα της ομάδας που φορούν».

Για το αν έχει δει με τους παίκτες ή μόνος του τα χαμένα ματς με Εφές και Ρεάλ στα δύο προηγούμενα Final Four. «Δεν έχουμε δει, ούτε το σουτ του Μίτσιτς, ούτε του Γιουλ. Το μόνο που θα πω στους παίκτες μου είναι… σας παρακαλώ μην αφήσετε τον Γιουλ να ντριμπλάρει με το δεξί χέρι και να σουτάρει. Και ως προπονητής της Μπαρτσελόνα τον είχα δει να σκοράρει με τον ίδιο τρόπο. Μακάρι να βρεθούμε στην ίδια κατάσταση και να είμαστε πιο τυχεροί».

Για το Final Four του 2016 στο Βερολίνο κι αν έχει κάποια ανάμνηση: «Ήμουν προπονητής της Λοκομοτίβ Κουμπάν, ήμασταν το αουτσάιντερ κι είχαμε καταφέρει το απίθανο να είμαστε στις 4 καλύτερες ομάδες. Η πρώτη εμπειρία ενός Final Four είναι δύσκολη. Χάσαμε στον ημιτελικό από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Χρειάζεται εμπειρία. Είναι δύσκολο για κάποια πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα να κερδίσει.

Το 2009 είχα έρθει στο Βερολίνο ως οπαδός του Ολυμπιακού. Φανταστική πόλη. Ελπίζω η ανάμνηση μου μετά από αυτό να είναι η κατάκτηση της Euroleague».

Αποστολή Βερολίνο: Λένα Καραλή

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Εθνική Ανδρών: Η πρώτη συγκέντρωση (17/6)

Την Δευτέρα 17/6 η πρώτη συνάντηση της Εθνικής Ανδρών. Σε ρυθμούς Προολυμπιακού τουρνουά μ…