Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Μονόδρομος η παραίτηση της ΚΕΔ

Μονόδρομος η παραίτηση της ΚΕΔ

Θεωνάς, Κουκουλεκίδης, Παπαπέτρου, ΚΕΔ

Στέλιο ώρα να παραιτηθείς από την ΚΕΔ. Κάντο για σένα…

Τα… σκουπίδια δεν κρύβονται πλέον κάτω από το χαλάκι. Η ΚΕΔ έχει χάσει τον έλεγχο, οι αποφάσεις της είναι παράνομες, είναι έξω από το πνεύμα του αθλήματος, είναι επιζήμιες για το μπάσκετ. Εμείς μιλάμε πάντα με αποδείξεις. Ο Στέλιος Κουκουλεκίδης οφείλει στον εαυτό του και την υστεροφημία του να παραιτηθεί, αν κι έπρεπε ήδη να τον έχει πάψει ο Βαγγέλης Λιόλιος. Σιγά που θα το κάνει (κι ο ένας, κι ο άλλος).

Εμείς δεν πετάμε φωτοβολίδες. Παρακολουθείστε τα γεγονότα και τι καταγράφει το ρεπορτάζ και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα. Πριν λίγο καιρό, η ΚΕΔ έστειλε στην ΟΔΚΕ (πάντα πρόθυμος ο Παντελής Ελευθεριάδης να συνδράμει την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας) την παρακάτω επιστολή:

«Η ΚΕΔ/ΕΟΚ με ομόφωνη απόφασή της προτείνει την παράταση της ενεργούς δράσης για τους διαιτητές, που διανύουν το 50ο έτος της ηλικίας τους -όχι όμως το 51ο έτος και άνω- κατά την τρέχουσα περίοδο 2023-’24, αποκλειστικά και μόνο για όσους διαιτητές συμμετείχαν σε αγώνες της τελικής φάσης των πλέι οφ της Basket League, για την ανάδειξη του πρωταθλητή Ελλάδας (θέσεις 1-2), για την περίοδο 2022-‘23».

Επιστολή τής ΚΕΔ

Τρεις, οι εξής δύο, ο Παπαπέτρου

Από τους τρεις διαιτητές, που η φωτογραφική διάταξη της ΚΕΔ έβαζε στο κάδρο, ο ένας (Ηλίας Κορομηλάς) αίφνης ένιωσε ότι η σάρκα ήταν αδύνατη, παρότι το πνεύμα δυνατό. Πήγε στο προστάζ, έδωσε προφορικές εξετάσεις (το πνεύμα, που λέγαμε), αλλά αμέσως μετά διαπίστωσε ότι ένας τραυματισμός, που κουβαλούσε καιρό, δεν τον άφησε να αποδεχθεί το… δώρο. Απίστευτα πράγματα.

Ο δεύτερος των διαιτητών είναι ο Γιώργος Θεωνάς. Σφυρίζει κανονικά. Ήταν διαιτητής στον αγώνα ΠΑΟΚ – Προμηθέας, στην πρεμιέρα τού πρωταθλήματος. Είναι το ματς, που ο Προμηθέας νίκησε με 15 πόντους, αλλά οι διαιτητές έκλεισαν τα μάτια σε σαφέστατη παράβαση σε βάρος των γηπεδούχων. Αν μετρούσε το τρίποντο ο ΠΑΟΚ θα μείωνε στους δύο πόντους.

Ο ίδιος διαιτητής ορίστηκε από την ΚΕΔ στον αγώνα Μαρούσι – ΠΑΟΚ. Στις δύο πρώτες αγωνιστικές, ο Θεωνάς σφυρίζει 2/2 τον ΠΑΟΚ! Απίστευτα πράγματα. Ω του θαύματος, το Μαρούσι «βράζει», ο Σκαραφίγκας αποβλήθηκε, ο ΠΑΟΚ νίκησε.

Αλλά το Μαρουσάκι δεν είχε κόσμο (κεκλεισμένων των θυρών) και κάποιοι νομίζουν ότι δεν τρέχει κάστανο, αν φωνάζει. Αμ δε. Εμείς είμαστε εδώ. Ο Στέλιος Κουκουλεκίδης θέλει να μας πει κάτι; Γιατί τοποθετείται σε δύο συνεχόμενους αγώνες του «δικεφάλου» ο Θεωνάς;

Παίζει παράνομα, με τις ευλογίες της ΚΕΔ

Τι να πει ο φίλος Στέλιος, από τη στιγμή που μόνος του διαψεύδει όσα γράφει. «Οι διαιτητές που διανύουν το 50ο έτος της ηλικίας τους -όχι όμως το 51ο έτος και άνω- κατά την τρέχουσα περίοδο 2023-’24…» έγραψε, για να αποφύγει να συμπεριλάβει τον Γιάννη Φούφη, αλλά κοίτα να δεις, που η ΚΕΔ αποτελείται από ανθρώπους, οι οποίοι δεν μπορούν να μοιράσουν δυο γαϊδάρων άχυρα.

Ο Γιώργος Θεωνάς έχει γεννηθεί στις 25 Σεπτεμβρίου 1972. Άντε καλά μου παλικάρια, μετρήστε με τα δαχτυλάκια σας, συμβουλευτείτε το κομπιουτεράκι που έχει το κινητό σας και πείτε μας ποιο έτος της ηλικίας του διανύει και πώς παίζει; Και γιατί παίζει 2/2 ΠΑΟΚ; Απίστευτα πράγματα

Για την ιστορία, ο Φούφης έχει ακριβώς την ίδια ηλικία κι αυτός Στέλιο μου είναι ακόμα ένας λόγος να παραιτηθείς από την ΚΕΔ, γιατί έρχεται βροχή και μπόρα, από τη Θεσσαλονίκη.

Ο Παπαπέτρου κι η ακουστική στη συμπρωτεύουσα

Ο τρίτος (και μόνος, που θα μπορούσε να σφυρίζει ακόμα) είναι ο Πέτρος Παπαπέτρου. Εξαιρετικός «νέος». Α, κι ευαίσθητος, δεν λέω. Ενοχλήθηκε από το σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης («λευτεριά στην Παλαιστίνη» φώναξαν οι φίλαθλοι στο Περιστέρι) και διέκοψε προσωρινά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Γενικότερα έχει (και μπράβο του) μια ευαισθησία στα συνθήματα. Κατά σύμπτωση είχε διακόψει και τον τελικό τού Super Cup, για συνθήματα των φίλων του Ολυμπιακού, σε βάρος του Κώστα Σλούκα. Πολύ καλά έκανε και μπράβο του. Μακάρι ΟΛΟΙ να διακόπτουν τούς αγώνες, στο πρώτο υβριστικό σύνθημα.

Το σημαντικό (κι αυτό να το δούνε στην ΚΕΔ) είναι ότι αποδείχθηκε πως η ακουστική στα γήπεδα της Θεσσαλονίκης είναι… προβληματική. Στο Αλεξάνδρειο, ο ίδιος διαιτητής, δεν άκουσε τα συνθήματα για τον Μπαρτζώκα και τον Λαρεντζάκη, εκτός κι αν επιτρέπεται να υβρίζονται όσοι ανήκουν στον Ολυμπιακό.

Ο δε Θεωνάς (και μπράβο του) χαμπάρι δεν πήρε για το εμετικό σύνθημα των οπαδών τού ΠΑΟΚ σε βάρος της γυναίκας του προσφάτως αποβιώσαντος Γιάννη Ιωαννίδη. Και μπράβο στην ΚΕΔ, που δεν τον έψεξε γι’ αυτό, γιατί ως γνωστόν δεν τρέχει κάστανο (ειδικά στο «Παλατάκι») όταν προσβάλλονται οι νεκροί.

Το ίδιο, άλλωστε, είχε κάνει πέρυσι ο Κορομηλάς, στο ματς του ΠΑΟΚ με τον Άρη. Αν θυμάμαι καλά, παρατηρητής διαιτησίας ήταν μέλος της ΚΕΔΣτέλιο, εσύ θυμάσαι ποιος ήταν παρατηρητής;

Ο Παπαπέτρου σφύριξε τον αγώνα Άρης – Ολυμπιακός, όπου ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» είχε πολλά παράπονα, γιατί επιτράπηκε το ξύλο. Ήταν διαιτητής και στο Περιστέρι – Παναθηναϊκός, όπου ο Σπανούλης έκανε λόγο για ρεκόρ βολών (22-3). Προσθέστε και τη Βάσω Τσαρούχα και τις διαμαρτυρίες της ΑΕΚ, για το ματς με τον Ολυμπιακό.

Πώς το είπες Βαγγέλη Λιόλιο; Δεν ήθελες να δεις παιδί να κλαίει; Με τους διαιτητές που έχεις και τις αποφάσεις της ΚΕΔ, κλαίει η μάνα τού Πελέ. Να τους χαίρεσαι, να τους καμαρώνεις και να τους κρατήσεις μέχρι τα 60 τους.

Προς ΚΕΔ και Στέλιο Κουκουλεκίδη: Αύριο τα πράγματα θα είναι χειρότερα για σας. Με αποδείξεις θα δείτε ότι άλλα λέτε κι άλλα κάνετε. Εγώ, πάντως, επιμένω: Η παραίτηση είναι γενναία απόφαση και σώζει από πολλά. Σκεφτείτε το τώρα που -ακόμα- έχετε καιρό.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Μέχρι το 2026 στην Παρτίζαν ο Ομπράντοβιτς

Στην Παρτιζάν μέχρι το 2026 ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. «Κάτοικος» Βελιγραδίου γι’ άλλα δ…