Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Παναθηναϊκός – Μακάμπι 95-79 (vid)

Παναθηναϊκός – Μακάμπι 95-79 (vid)

Σλούκας, Παπαπέτρου, Παναθηναϊκός, Μακάμπι

Ο Παναθηναϊκός με μπροστάρηδες Σλούκα – Παπαπέτρου έκανε το 1-1.

Μπορεί η Μακάμπι να είναι μαχητική ομάδα, αλλά να νικήσει δύο φορές στο ΟΑΚΑ θα ήταν υπερβολικό. Ο Παναθηναϊκός βρήκε τις λύσεις και δίχως να αγχωθεί στο τέλος έκανε το 95-79, μαζί και το 1-1 και πλέον πηγαίνει στο Βελιγράδι να διεκδικήσει τουλάχιστον μία νίκη, για να ανακτήσει το πλεονέκτημα.

Για να φτάσει στη νίκη ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε μια σπουδαία εμφάνιση (και ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα) του Κώστα Σλούκα και το καλύτερο φετινό παιχνίδι τού Ιωάννη Παπαπέτρου. Αυτό το δίδυμο οδήγησε τους «πράσινους» στη νίκη, αλλά δεν ήταν μόνο αυτό.

Στο πρώτο ματς της σειράς, που ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε, η Μακάμπι σκόραρε 91 πόντους. Απόψε έμεινε στους 79! Η επίθεση έτσι κι αλλιώς είναι σε υψηλά στάνταρ φέρνει τον κόσμο στο γήπεδο, αλλά η άμυνα δίνει νίκες. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό…

Ο Εργκίν Αταμάν (επιτέλους) αποφάσισε να ανοίξει το ρόστερ, να δώσει ανάσες σε παίκτες που τραβάνε όλο τον χρόνο το κουπί, αλλά κυρίως να αξιοποιήσει τους «παγκίτες», οι οποίοι δεν χρειάζεται να δείξουν φέτος τα διαπιστευτήρια τους, έχουν κολλήσει πολλά ένσημα στην Ευρωλίγκα.

Το πρώτο δεκάλεπτο είχε… γεύση Τρίτης. Ο Παναθηναϊκός προσέγγισε με λάθος τρόπο το ματς, ο Κοέν κόντεψε να κάνει ρεκόρ καριέρας σε μια περίοδο, σουτάροντας ελεύθερος, οι «πράσινοι» βρήκαν πόντους από τον Ναν και τον Μήτογλου, όμως το 20-28 ήταν και δίκαιο και ανησυχητικό.

Η φάση τού αγώνα

Ο Παναθηναϊκός παρέμεινε μπλοκαρισμένος, παρότι ο Σλούκας άρχισε να μπαίνει στην εξίσωση. Το 20-28 έγινε 28-31, οι Ισραηλινοί και πάλι βρήκαν λύσεις (30-36) μέχρι τη στιγμή που έγινε η φάση τού αγώνα. Μια φάση εξαιρετικά σπάνια, που άλλαξε τα πάντα.

Την ώρα που ο Παναθηναϊκός άρχισε να βρίσκει ρυθμό, ο Σλούκας μείωσε σε 35-36 και στη συνέχεια ισοφάρισε σε 38-38 (2/2 τρίποντα), έγινε κάτι μοναδικό. Ο αρχηγός τού Παναθηναϊκού ευστόχησε σε τρίτο τρίποντο στη σειρά, ο Παπαπέτρου που χώθηκε να διεκδικήσει ενδεχόμενο ριμπάουντ δέχθηκε χτύπημα στο πρόσωπο, το φάουλ ήταν αντιαθλητικό, ο Παπ είχε 2/2 και στη συνέχεια πέτυχε τρίποντο!

Με 8 πόντους σε μια επίθεση κι ένα καλάθι στην επόμενη από τον Λεσόρ, ο Παναθηναϊκός έτρεξε σερί 14-0 (46-38) και το ημίχρονο έληξε με 51-39 και τους «πράσινους» να έχουν βάλει το ματς σε σειρά. Με τον Παπαπέτρου να κάνει πολλή και καλή δουλειά πήγαν στο +18 (62-44), αλλά κάπου εκεί πίστεψαν ότι το ματς τέλειωσε κι αυτό ήταν λάθος.

Με «ματς απ» ζώνη ο Κάτας θέλησε να αλλάξει τον ρυθμό, η Μακάμπι άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά κι έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο στο -11 (71-60). Συνέχισε με τον Κλίβελαντ να είναι… σεληνιασμένος κι από το τελευταίο καλάθι του Αντετοκούνμπο (71-56 λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου) έτρεξε σερί 12-0, μειώνοντας σε 71-68, κατεβάζοντας τον ενθουσιασμό τής εξέδρας.

Ο Σλούκας με ασίστ στον Λεσόρ και καλάθι κατέβασε τις προσδοκίες των φιλοξενούμενων, ο Κάτας έβαλε τον Μπράουν που ήταν καταστροφικός, ο Λεσόρ πήρε προσπάθειες κι ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις του αγώνα, με τρίποντο του Παπαπέτρου (82-70). Τα υπόλοιπα είναι ιστορία…

Τα δεκάλεπτα: 20-28, 51-39, 71-60, 95-79.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65

Επιβίωσε στην Πόλη η Μονακό. Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς πέρασε διά πυρός και σιδήρου απ…