Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Γιάννης Δρακόπουλος: “Να προτρέψουμε τους δημότες στον αθλητισμό”

Γιάννης Δρακόπουλος: “Να προτρέψουμε τους δημότες στον αθλητισμό”

Γιάννης Δρακόπουλος

Ο Γιάννης Δρακόπουλος είναι υποψήφιος με τον Κώστα Μπακογιάννη στον Δήμο Αθηναίων.

Ο Γιάννης Δρακόπουλος είναι 38 ετών, αστυνομικός στο επάγγελμα και υπηρετεί από το 2005 τα περισσότερα χρόνια στην Τροχαία Αθηνών, γεγονός που του δίνει το πλεονέκτημα να έρχεται αντιμέτωπος με τα περισσότερα προβλήματα της πόλης καθημερινώς. Ασφάλεια, μποτιλιάρισμα, παρκάρισμα, κυκλοφοριακό, πορείες, παρεμπόριο κτλ.

Κ. Δρακόπουλε, Ποια είναι η πρότασή σας, αναφορικά με τον τομέα ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένου του κυκλοφοριακού, στην Αθήνα μετά το πέρας των εκλογών;
“Αναφορικά με το κυκλοφοριακό, η πόλη της Αθήνας δυστυχώς έχει το προνόμιο να δέχεται καθημερινώς εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών από όμορους δήμους. Άλλοι για να μεταβούν στην εργασία τους, άλλοι απλά για να τη διασχίσουν και άλλοι για να την επισκεφθούν για την ψυχαγωγία τους. Ο όγκος των οχημάτων είναι δυσανάλογος των υπαρχουσών υποδομών. Πάνω σε αυτό το κομμάτι θα δουλέψουμε με τον Δήμαρχό μας, Κώστα Μπακογιάννη, για να εκπονήσουμε λύσεις που θα κάνουν την καθημερινότητά μας καλύτερη. Κάτι τέτοιο θα επιτευχθεί δίνοντας κίνητρο στους πολίτες να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, με καλύτερη και πιο αυστηρή αστυνόμευση αναφορικά με τα σημεία παρκαρίσματος, με καλύτερο χρονοπρογραμματισμό των φορτοεκφορτώσεων και άλλων σχεδίων που έχουμε ήδη επεξεργαστεί.

Σε συνέχεια της ερώτησής σας, στον τομέα ασφάλειας, η Δημοτική Αστυνομία θα πρέπει να συνεπικουρήσει επαρκώς το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε σημεία κύριου ενδιαφέροντος, όπως τα αξιοθέατα τα οποία παρουσιάζουν μεγάλη επισκεψιμότητα, τα πάρκα στα οποία παίζουν τα παιδιά μας, και στις λαϊκές αγορές που υπάρχει συνωστισμός ανθρώπων. Επίσης, στον Δήμο Αθηναίων θα πρέπει να διαχειριστούμε και την ασφάλεια των τουριστών. Τα τελευταία χρόνια ολοένα και αυξάνονται οι τουρίστες που επιλέγουν την πόλη μας. Η καλύτερη διαφήμιση για την Αθήνα, δεν μπορεί να είναι άλλη από τις καλές εντυπώσεις που θα μεταφέρει στη χώρα του ο επισκέπτης”.

Ποιο είναι το όραμα σας για την Αθήνα του μέλλοντος;
“Η Αθήνα είναι πάντοτε λίκνο πολιτισμού. Ένας φάρος που το φως του φθάνει μέχρι την άκρη του κόσμου. Όραμα μου είναι οι Αθηναίες και Αθηναίοι να βγαίνουν και να κυκλοφορούν στην πόλη τους με περηφάνεια. Να απολαμβάνουν όμορφα πάρκα και πλατείες, που ήδη από την πρώτη θητεία του Κώστα Μπακογιάννη έχουν αναμορφωθεί. Να έχουν άμεση και φθηνή, αν όχι δωρεάν πρόσβαση σε μουσεία πολιτισμού και τεχνών. Να πραγματοποιήσουμε δράσεις με έμφαση στις τέχνες, στα θεάματα και στον αθλητισμό”.

Επ ευκαιρίας αναφοράς σας στον αθλητισμό, πείτε μας πως συνδυάζετε την ιδιότητα του αστυνομικού με τον αθλητισμό;
“Ο αθλητισμός είναι κάτι που με συνέπαιρνε από μικρό παιδί. Τα οφέλη του αθλητισμού είναι πολλά και είναι γνωστά σε όλους μας. Άσκηση, ευ ζειν, κοινωνικοποίηση, ανταγωνισμός και ευ αγωνίζεσθε είναι μερικά από αυτά. Όντας αστυνομικός και αναγνωρίζοντας στο πρόσωπο των συναδέλφων μου τη στρεσογόνα καθημερινότητα, απόρροια της δυσκολίας του επαγγέλματός μας, σε συνδυασμό με την απαίτηση της καλής φυσικής κατάστασης που οφείλει να έχει ένας αστυνομικός, ασχολήθηκα με την Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος, στην οποία εκλέγομαι από το 2017 και διατηρώ τη θέση του Υπευθύνου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων. Παράλληλα οι γνώσεις που έχω αποκτήσει με την ενασχόλησή μου με το ποδόσφαιρο, με οδήγησαν να βοηθήσω τη διοίκηση του ΠΑΟ Ρουφ από το 2019 και να συνεισφέρω στην προσπάθεια τους.

Βλέποντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο τομέας του εργασιακού αθλητισμού, όπως αυτός καλλιεργείται από την Αθλητική Ένωση Αστυνομικών, αλλά και αυτά που αντιμετωπίζει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, θέλω να βοηθήσω στην εξεύρεση περισσότερων λύσεων για να προτρέψουμε τους συνδημότες μας να αθληθούν. Εξεύρεση και αξιοποίηση περισσότερων αθλητικών εγκαταστάσεων, ανακαινίσεις όπου χρειάζεται, αξιοποίηση σχολικών αθλητικών χώρων. Οι επιδιώξεις και το όραμά μου συντάσσονται πλήρως με το πρόγραμμα του Κώστα Μπακογιάννη και είμαι αισιόδοξος ότι την επόμενη μέρα θα είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε ακόμα περισσότερα πράγματα για τους δημότες μας”.

Γιάννης Δρακόπουλος

Ποιος είναι ο Ιωάννης Δρακόπουλος:

Ο Ιωάννης Δρακόπουλος γεννήθηκε το 1985 στον Πύργο Ηλείας, όπου και μεγάλωσε μέχρι τα 18. Τα τελευταία χρόνια διαμένει στην Ακαδημία Πλάτωνος, ενώ παλαιότερα στους Αμπελόκηπους. Είναι Υπαξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, απόφοιτος της Αστυνομικής Ακαδημίας και έχει υπηρετήσει τα περισσότερα χρόνια του στην Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών από τον Οκτώβριο του 2005. Είναι Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος, Αντιπρόεδρος στην ποδοσφαιρική ομάδα του Π.Α.Ο. Ρουφ, Τακτικό μέλος του Συμβουλίου Μεταθέσεων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, Μέλος της Οικονομικής επιστασίας και Παρατηρητής αγώνων ποδοσφαίρου της Super League 2 και παλαιότερα της Football League, όπως και Γενικός Αρχηγός της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της ΕΛ.ΑΣ., ενώ έχει υπάρξει διαιτητής Α’ Εθνικής στο ποδόσφαιρο σάλας (futsal). Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.

Πηγή: citystatus

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…