Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ «Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου.

Η Ρούξι Ντουμιτρέσκου «έφυγε» από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 46 ετών και η είδηση του θανάτου της το πρωί της Δευτέρας (04/04) σκόρπισε θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό.

Η γεννημένη στη Ρουμανία αθλήτρια βόλεϊ συνέδεσε το όνομά της με τον Παναθηναϊκό, κατέκτησε πολλούς τίτλους και η φανέλα με το Νο9 αποσύρθηκε από τη διοίκηση των «πράσινων». Η Ντουμιτρέσκου πήρε την ελληνική υπηκοότητα και αγωνίστηκε με την Εθνική ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Ποια ήταν η Ρούξι Ντουμιτρέσκου
Γεννήθηκε στο Γκαλάτι της Ρουμανίας στις 20 Απριλίου 1977 και σε ηλικία 20 ετών ήρθε στην Ελλάδα, αρχικά στα Βριλήσσια (1997-2003), ενώ το καλοκαίρι του 2003 πήγε στον Παναθηναϊκό όπου έκανε μία μυθική καριέρα.

Στον Παναθηναϊκό αγωνίστηκε από το 2003 μέχρι και το 2010 και σε αυτό το διάστημα κατέκτησε 6 πρωταθλήματα, 5 Κύπελλα και ήταν φιναλίστ το 2009 στον τελικό του CEV Challenge Cup, ενώ έγινε αρχηγός του Παναθηναϊκού και η φανέλα με το Νο 9 στην πλάτη αποσύρθηκε, ως ένδειξη σεβασμού του Παναθηναϊκού για την τεράστια προσφορά της στο σύλλογο.

Στα χρόνια που έμεινε στην Ελλάδα πήρε την ελληνική υπηκοότητα και έζησε μια από τις πιο μεγάλες στιγμές στην καριέρα της, όταν συμμετείχε με την Εθνική στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Η Ρουξάνα Ντουμιτρέσκου ήταν παντρεμένη με τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη και μαζί του είχε αποκτήσει έναν γιο, τον Φίλιππο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…