Κεντρική Ασίστ Περαστικός «Σταύρωσαν» τον μπασκετικό

«Σταύρωσαν» τον μπασκετικό

ψήφο στον μπασκετικό

Αυτόν τον μπασκετικό τον… ψήφισαν οι «φίλοι» του.

Μπορεί να έχουν ξεκινήσει Ευρωλίγκα και πρωτάθλημα, μπορεί να είχαμε Super Cup, αλλά το θέμα των ημερών στο εσωτερικό είναι οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Είναι αντιστρόφως ανάλογη η συζήτηση που γίνεται στα καφέ, από την κίνηση που είχαν τα εκλογικά τμήματα. Δεν θα ασχοληθώ με την αποχή, ούτε με τα αποτελέσματα, αλλά μ’ έναν μπασκετικό υποψήφιο.

Η αλήθεια ήταν πως αρκετοί από τον χώρο της καλαθοσφαίρισης μπήκαν στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών. Η χαρά του «Περαστικού» είναι. Περίμενα να σας γράψω διάφορα, αλλά εκεί που έπινα το καφεδάκι μου, πιάνω μια κουβέντα σε διπλανή παρέα. Μιλούσαν για έναν μπασκετικό, ο οποίος πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη.

Για να είμαι ακριβής, όχι ο ίδιος, αλλά οι… φίλοι του. Ο εν λόγω τύπος (ονόματα δεν γράφουμε) βρήκε περισσότερους σταυρούς, από αυτούς που πήρε. Γιατί, η αλήθεια είναι πως, τον εμπιστεύτηκαν οι συντοπίτες του. Πήρε ψήφους, αλλά όχι τόσες, όσο το άθροισμα.

Η θαυματουργή κάλπη

Κλασική πολιτική ατάκα είναι πως «η κάλπη είναι έγκυος». Η συγκεκριμένη είχε την… κοιλιά τούρλα. Όπως έλεγαν στην παρέα -κι άκουσε ο «Περαστικός»- οι φίλοι του ήρωα της ιστορίας επιχείρησαν να του προσθέσουν κάποιους σταυρούς. Τον αγαπάνε τον μπασκετικό

Δεν υπήρξε αλλοίωση, αφού όσες ψήφοι πήγαν στον συνδυασμό, τόσες βγήκαν από την κάλπη. Το αποτέλεσμα ήταν ίδιο Κάποιοι, όμως, βαρέθηκαν να ψάχνουν στα σεντόνια και δεν εξάντλησαν το δικαίωμα σταυροφορίας, στους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Ε, να πάνε χαμένοι τόσοι σταυροί.

Σε κάποιο/α τμήμα/τα, κάποιος/οι επιχείρησαν να προσθέσουν σταυρούς στον φίλο μας. Δεν είναι δα η πρώτη φορά, που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Μόνο που δεν είχαν συνεννοηθεί με τους υπόλοιπους κι όταν αντιλήφθηκαν ότι σταυρώνουν αβέρτα κουβέρτα, τους πρόγκηξαν.

Για τον μπασκετικό δεν υπάρχει πρόβλημα. Οι ελεγχόμενοι είπαν ότι το έκαναν από αγάπη και φιλική διάθεση. Η αγάπη είναι ζάλη, δεν έλεγε το τραγούδι. Ζαλίστηκαν κι άρχισαν να σταυρώνουν. Ακόμα κι αν ερωτηθεί θα πει ότι δεν ήξερε τίποτα και θα καθαρίσει. Τι φταίει αυτός, που είναι αγαπητός;

Ο «Περαστικός» ξέρει κι ονόματα, και τα πάντα, αλλά δεν έχει καμία διάθεση να στεναχωρήσει τον μπασκετικό. Το καταγράφει ως ένα από τα ευτράπελα των εκλογών και προχωρά παρακάτω. Άλλωστε, δεν ήταν «παρών» στη διαδικασία, άκουσε την ιστορία και τη μετέφερε…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Περαστικός
Περισσότερα σε Περαστικός

Δειτε επισης

National League 1: Ξεκινούν οι τελικοί σε 2ο και 3ο όμιλο

Αυλαία στους τελικούς σε 2ο και 3ο όμιλο της National League 1. Η αυλαία της Δ’ φάση…