Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ρεάλ Μαδρίτης – Παρτιζάν 98-94 (vid)

Ρεάλ Μαδρίτης – Παρτιζάν 98-94 (vid)

Real Partizan

Η Ρεάλ έπαιξε για την πρόκριση στο δεύτερο ημίχρονο και τα κατάφερε. 

Ανεπανάληπτη Ρεάλ Μαδρίτης, επικράτησε της Παρτιζάν (98-84) με ολική ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε το τελευταίο εισιτήριο για το Final Four του Κάουνας.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο ρυθμός του αγώνα ήταν χαμηλός. Ρεάλ Μαδρίτης και Παρτιζάν παρέμειναν κοντά σε όλη τη διάρκεια της περιόδου, με τους φιλοξενούμενους  να κλείνουν στο +1 (22-23).

Η Παρτιζάν στο δεύτερο δεκάλεπτο άλλαξε την εικόνα της στο παιχνίδι, προηγήθηκε στο 12“ με +7 (25-32) και έκτοτε συνέχισε να ανεβάζει στροφές, αγγίζοντας την πρώτη διψήφια διαφορά (25-34) με Πάντερ στο «τιμόνι». Σταδιακά η ομάδα του Τσους Ματέο άρχισε να βρίσκει ρυθμό μειώνοντας σε (30-34), αλλά η Παρτιζάν κατάφερε γρήγορα να επεκτείνει το προβάδισμα της και να πάρει τη μέγιστη διαφορά (31-42). Η μεγάλη εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε μέχρι την ανάπαυλα (39-55), η οποία βρήκε τους «ασπρόμαυρους» να παραμένουν σε ρόλο πρωταγωνιστικό.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η «Βασίλισσα» μπήκε αποφασισμένη να φέρει τούμπα το ματς, ωστόσο η κυρίαρχη εμφάνιση του Κέβιν Πάντερ ήταν το μειονέκτημα τους για να το πετύχουν. Ο Αμερικανός άσος «εκτελούσε» τη Ρεάλ με διαδοχικά τρίποντα, Έξουμ και Παπαπέπετρου ακολουθούσαν και η Παρτιζάν ξέφυγε με +16 (72-56) στο 27“.

Η αντεπίθεση της Ρεάλ 

Κάπου εκεί όμως ήρθε το ξέσπασμα των Ισπανών στο παιχνίδι, αφού αρχικά κατέβασαν τη διαφορά στο -7 (69-76) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου και στη συνέχεια να δείξουν ευθέως την ανταγωνιστικότητα τους.

Οι Μαδριλένοι στο τελευταίο δεκάλεπτο έπαιξαν για την πρόκριση, πήραν ξεκάθαρα το μομέντουμ υπέρ τους χάρη στην εξαιρετική αμυντική τους λειτουργία και σε συνδυασμό με τις σωστές επιθετικές λύσεις, έφεραν το παιχνίδι στο 34“ σε απόλυτη ισορροπία.

Στη συνέχεια το ματς πήρε «φωτιά». Η Ρεάλ με τον Σέρχιο Γιουλ να δείχνει τον δρόμο προς το Κάουνας, προηγήθηκε με +5 (91-86) στο 37“ και ύστερα πήρε με άνεση το πάνω χέρι, εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +9 (97-88). Οι Σέρβοι ωστόσο δεν τα παράτησαν. Με γρήγορες και αποφασιστικές λύσεις βρήκαν τον τρόπο να φτάσουν στο αντίπαλο καλάθι και να μειώσουν στα 54 δευτερόλεπτα στους τρεις (97-94). Στα 20 δεύτερα για το τέλος, η Παρτιζάν έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν ο Χεζόνια αστόχησε στη μια ελεύθερη βολή και έτσι η Ρεάλ έφτασε στο τελικό (98-94) που τις δίνει το εισιτήριο του Κάουνας.

Τα δεκάλεπτα: 22-23, 39-55, 69-76, 98-94.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Καραφώτης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

A1 Γυναικών: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στην τελική μάχη για το πρωτάθλημα

Σήμερα η τελευταία πράξη στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών. Στην αίθουσα 5 του ΣΕΦ θα κριθεί …