Κεντρική Γυναίκες Όλα τα βλέμματα στραμμένα στο Eurobasket

Όλα τα βλέμματα στραμμένα στο Eurobasket

D92F71EB E336 4780 BEA7 2EC5B9161F52

Ανακοινώθηκαν τα ρόστερ του Μαυροβουνίου και της Λετονίας,

Αυτό που βλέπουμε παντού είναι οι μεταγραφές των δύο «αιώνιων» στο μπάσκετ γυναικών και πραγματικά γίνονται καλές κινήσεις, όπου δείχνουν εκτός την επικράτηση μεταξύ τους, να υπάρχει σκέψη για κάτι καλό στην Ευρώπη.

Περιμένουμε μόνο το πόσο έχουν βάση οι φήμες για τη μετακίνηση σε αυτές των διεθνών Σπανού, Χριστινάκη και Σταμολάμπρου. Βέβαια ακόμα δεν έχουμε ακούσει το παραμικρό για τις υπόλοιπες ομάδες τής Α1.. θα δούμε.

Υπομονή. Υπάρχουν άλλα σοβαρά θέματα για όσους φυσικά ενδιαφέρουν.

Η εθνική μας ομάδα είναι αυτή που θα δώσει πρώτη εξετάσεις, σε ένα μήνα περίπου στο EuroBasket και στο ενδιαφέρον για την πορεία της πρέπει να είναι κυρίως στραμμένη η προσοχή μας.

IMG 7673

Την ώρα αυτή η ομάδα βρίσκεται στην Πορταριά για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της, ανακοινώθηκαν μετά την Ισπανία τα ρόστερ του Μαυροβουνίου και της Λετονίας, άρα πλέον είναι γνωστή η δυναμικότητα των άλλων τριών ομάδων τού ομίλου μας. Μία προσωπική εκτίμηση ότι θα παρουσιαστούν με ότι καλύτερο διαθέτουν.

Η Ισπανία θα έχει απούσα τη σέντερ της Σκίο Νντουρ, όμως οι υπόλοιπες είναι πανέτοιμες με μεγάλη επιθυμία να επαναφέρουν την εθνική τής χώρας στην κορυφή, μετά το πατατράκ τής έκτης θέσης στο προηγούμενο EuroBasket τής Ισπανίας, γεγονός που είχε μάλιστα στοιχίσει τη μη συμμετοχή στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα τού περασμένου Σεπτέμβρη.

IMG 7674
Η Λετονία θα στερηθεί των υπηρεσιών τής πολύ γνωστής μας Ελίνας Μπάμπκινα που αποχώρησε ξαφνικά απο την ενεργό δράση, όμως όλες οι υπόλοιπες εκ των οποίων πολλές αγωνίζονται σε Ευρωπαϊκές ομάδες θα είναι εκεί. Ανάμεσα τους και η Στραουτμάνε τού Ολυμπιακού.

Κόουτς ο έμπειρος Γκεντάρες Βέκτρα κόουτς τής Γκτίνια όταν αγωνίστηκε εκεί η Σπανού και κατέκτησαν το ντάμπλ στην Πολωνία.

Το Μαυροβούνιο που θυμίζω ουσιαστικά μας είχε αποκλείσει από τη συνέχεια στο προηγούμενο EuroBasket, κατεβαίνει με επικεφαλής την πολύπειρη Έλενα Ντούμπλιεβιτς και την πρώην παίκτρια τού Ολυμπιακού Μιλίτσα Γιοβάνοβιτς.

IMG 7672

Στην ομάδα επτά παίκτριες της Μπούτουγκνοστ ανάμεσα τους η Μαρία Λέκοβιτς που πέρυσι στο EuroBasket U20 Β κατηγορίας στα Σκόπια, όπου συμμετείχε και η δική μας εθνική, είχε εντυπωσιάσει και αναδειχθείκε MVP τής διοργάνωσης. Φυσικά διαθέτει και δύο νατουραλιζέ.

Η γνωστή μας σέντερ Νατάσα Μακ τής Πολωνικής Λούμπλιν αντίπαλο τού Παναθηναϊκού στον όμιλο και η παλιά σέντερ τού Σπόρτιγκ και μετά τού Ολυμπιακού Ραγιά Ρέιμερ.

Εκ των δύο μία αγωνίζεται ως γνωστόν. Προπονήτρια μόνιμη η κόουτς τής Γκτίνια Έλενα Σκέροβιτς.

Αυτά σαν μία πρώτη γνωριμία με τίς αντιπάλους της εθνικής μας ομάδας… έτσι για να υπάρχουν κάπου.

IMG 7670IMG 7671

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μιχάλης Κυριακάκης
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Η Τσινέκε στο Μεξικό… σημαίνει και εκτός Εθνικής ομάδας(;)

Η Έλενα Τσινέκε συνεχίζει στο Μεξικό, τί σημαίνει αυτό για τη συμμετοχή της στην Εθνική Η …