Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Ρεαλισμός κι επιθυμία…

Ρεαλισμός κι επιθυμία…

spanouliscalathes 0

Ο Ολυμπιακός σέρνει πρώτος τον χορό, με μια επίσκεψη στη Βαρκελώνη. Μόνο τυχαία ομάδα δεν είναι η Μπαρτσελόνα, που έχει τα πάνω και τα κάτω της. Η απόσταση που τη χωρίζει από τους «ερυθρόλευκους» είναι μια νίκη, οπότε αντιλαμβάνεστε ότι το ματς το θέλουν κι αυτοί (ίσως και περισσότερο).

Η παρέα του Μπατ έχει πείσει με τις εκτός έδρας εμφανίσεις της ότι μπορεί να ρίξει (σχεδόν) όποιο κάστρο θέλει κι οι Καταλανοί δεν διαθέτουν το πιο σκληρό οχυρό της Ευρωλίγκας. Οι πιθανότητες μοιάζουν να είναι μοιρασμένες κι είναι πρόδηλο ότι αν ο Ολυμπιακός νικήσει κάνει αποφασιστικό βήμα για την 8άδα με προοπτικές 4άδας, ενώ σε διαφορετική περίπτωση δεν χάνεται.

Ο Παναθηναϊκός παίζει την Τετάρτη στη Μαδρίτη, κόντρα στη Ρεάλ, η οποία μετρά μόλις δύο ήττες. Μια από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και μια από την ΤΣΣΚΑ στην έδρα της. Δύο συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα και μια εντός των ισπανικών διοργανώσεων «ηχηρή σφαλιάρα», που σημαίνουν πολλά και τίποτα. Δείχνουν ότι η ομάδα του Λάσο έχει αδυναμίες, αλλά παράλληλα την κάνουν πιο επικίνδυνη, καθώς το θηρίο το φοβάσαι όταν πληγώνεται.

Γεμάτο ρόστερ, παίκτες πρώτης διαλογής, αποτελούν ένα από τα υψηλότερα εμπόδια που συναντά κανείς στην ευρωπαϊκή του διαδρομή. Αυτό, σε συνδυασμό με την αρνητική παρουσία των «πράσινων» μακριά από το «Νίκος Γκάλης», διαμορφώνουν συνθήκη απόλυτου φαβορί για τους Μαδριλένους.

Οι πιθανότητες είναι σε βάρος της παρέας του Πασκουάλ, όμως ενδεχόμενη ήττα δεν είναι εκτός προγράμματος. Αντίθετα, με νίκη οι «πράσινοι» φέρνουν τα πάνω κάτω, όμως ρεαλιστικά μάλλον ως έκπληξη μπορούμε να υποδεχθούμε τέτοιο αποτέλεσμα.

Την Πέμπτη ο Ολυμπιακός δεν θα βγει για βόλτα στο ΣΕΦ, παρότι η Γκραν Κανάρια δεν είναι από τις πιο δυνατές ομάδες του τουρνουά. Είναι αυτές οι περιπτώσεις που αν νικήσεις έχεις περάσει άλλη μια… νύχτα στη δουλειά, αλλά αν χάσεις νιώθεις το σανίδι να τρίζει και να θέλεις να ανοίξει να σε καταπιεί. Ως τώρα οι «κόκκινοι» είναι αρκούντως σοβαροί, οπότε δεν έχουν δώσει δικαίωμα για αμφισβήτηση. Βεβαίως, τίποτα δεν είναι δεδομένο, όμως σε αυτή την περίπτωση υπάρχει μόνο ένα (αποδεκτό) αποτέλεσμα.

Η τελευταία συνάντηση της… διαβολοβδομάδας είναι κι η πιο… πονηρή. Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την Αρμάνι, που ήδη πέρασε νικηφόρα από το ΣΕΦ, είναι στο 6-6 και θα ήθελε να κάνει άλλο ένα «διπλό» επί ελληνικού εδάφους. Η παρουσία του Μάικ Τζέιμς δίνει κι έναν πιο δραματικό τόνο στον αγώνα, που κάθε άλλο παρά εύκολος θα είναι για τους «πράσινους».

Οι ρεαλιστικές προσδοκίες είναι μια νίκη για κάθε εκπρόσωπό μας στην Ευρωλίγκα, με τον Ολυμπιακό να έχει (θεωρητικά) περισσότερες πιθανότητες από τον Παναθηναϊκό (και λόγω εικόνας, και λόγω αντιπάλου) να φέρει την εκτός έδρας νίκη. Πρόδηλα όποιος κάνει 2/2 παίρνει μαζί και το… φλουρί της βασιλόπιτας (κι ας υπολείπεται άλλη μια αναμέτρηση για να ολοκληρωθεί το 2018), ενώ αν κάποιος κάνει 0/2 θα νιώσει τη… γαλοπούλα βαριά στο στομάχι του.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…