Κεντρική NBA Στην κορυφή του Ντραφτ ο τοπικός “ήρωας”, ΝτιΆντρε Έιτον!

Στην κορυφή του Ντραφτ ο τοπικός “ήρωας”, ΝτιΆντρε Έιτον!

deandre ayton

Σε νέα εποχή περνούν πλέον και με τη “βούλα” οι Φοίνιξ Σανς. Η βραδιά του Ντραφτ κύλησε άψογα για την ομάδα της Αριζόνα σε όλους τους τομείς, με εξαιρετικές επιλογές σε κάθε θέση. Το απόλυτο prospect, βέβαια, η μονάδα που θα φθάσει σε επίπεδα franchise player ακούει στο όνομα “ΝτιΆντρε Έιτον“, με τον θηριώδη σέντερ να αποτελεί το νο.1 της φετινής φουρνιάς!

Ο Έιτον αποτελεί παράγωγο του μπάσκετ της Αριζόνα καθώς, παρότι μεγάλωσε στο Σαν Ντιέγκο, μεταπήδησε στα 17 του χρόνια στο Hillcrest Prep Academy του Φοίνιξ ενώ έκανε το μεγάλο “μπαμ” πέρσι, ως πρωτοετής στο πανεπιστήμιο της Αριζόνα. Αν μη τι άλλο, η περίπτωσή του θα μιλήσει στην “καρδιά” των φίλων των Σανς, με το δέσιμο της τοπικής κοινωνίας με την εκάστοτε ομάδα να αποτελεί μεγάλη υπόθεση.

Ο Μπαχαμέζος, μάλιστα, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Ντραφτ που επιλέγεται στο νο.1 από την ομάδα που βρίσκεται στην ίδια πολιτεία όπου έπαιξε στο κολέγιο αλλά και το high school!

Με ύψος 2.16, τρομερή δύναμη στο πάνω μέρος του κορμιού του, ευκινησία και θεόρατο άνοιγμα χεριών (2.27), ο Έιτον έχει το φυσικό-αθλητικό πακέτο για να πρωταγωνιστήσει σχεδόν άμεσα. Έχει ικανοποιητικό σουτάκι, πληθώρα κινήσεων στο ποστ, μπορεί να σαρώσει τους πάντες στο ριμπάουντ ενώ μπορεί να χειριστεί την μπάλα σε ικανοποιητικό βαθμό. Είναι αποτελεσματικός ως rim-runner μετά το πικ-εν-ρολ και φαίνεται ότι το Φοίνιξ έχει ήδη λύσει το αιώνιο πρόβλημα στη θέση “5” μετά την αποχώρηση του Αμάρε Στάνταμαϊρ (επιθετικά του φέρνει κάμποσο).

Στην άμυνα, βέβαια, αντιμετωπίζει προβλήματα και μάλιστα δυσανάλογα, σε συνάρτηση με το μήκος και την αθλητικότητά του. Δεν έχει αυξημένη αντίληψη και δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως rim-protector αλλά έχει την πρώτη ύλη, ώστε να την αξιοποιήσει και να βρεθεί στο κατάλληλο επίπεδο.

Ορισμένα highlights του Έιτον

https://www.youtube.com/watch?v=-mfrZtajDQE

Οι Σανς, βέβαια, έκαναν πολύ καλές επιλογές και στις υπόλοιπες θέσεις. Συγκεκριμένα, αντάλλαξαν το νο.16 του Ντραφτ, Ζαίρ Σμιθ, καθώς και το ντραφτ πικ πρώτου γύρου του 2021, προκειμένου να ανέβουν στο νο.10 και να κάνουν δικό τους τον Μάικαλ Μπρίτζις. Ο 22χρονος πρωταθλητής στο NCAA με το Βιλανόβα είναι ο ορισμός του 3&D φόργουορντ, με ύψος 2.01 κι άνοιγμα χεριών 2.16, έχοντας την ικανότητα να παίξει καταπληκτική περιφερειακή άμυνα ενώ σούταρε με 43.5% από το τρίποντο την περσινή σεζόν!

https://www.youtube.com/watch?v=Ye32e3EcgoQ

Ακόμη, στο νο.31, οι Σανς διάλεξαν τον Γάλλο της Ορτέζ, Ελί Οκομπό. Ο 21χρονος έχει τα φόντα να εξελιχθεί σε έναν all-around πλέι-μέικερ, με αθλητικότητα, σουτ, διεισδυτικότητα και ικανότητα σε αμφότερες τις γραμμές της άμυνας. Αν δουλευτεί κατάλληλα σε όλους τους τομείς, το ταβάνι του μοιάζει αρκετά υψηλό.

Οι 44 πόντοι του Οκομπό εναντίον της Μονακό

https://www.youtube.com/watch?v=MG53ZbJH-nA

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…